[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lofty
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by Lofty
Baldur wrote:... nu va e rusine ...
Da' de ce sa ne fie?
E un hobby cu care ne mandrim.
Nu e obligatoriu ca toti ceilalti sa dea pe spate, poate nici tie nu-ti place filatelia de exemplu.
Nu mai privi problema intr-un singur sens.
Baldur wrote:cum va descurcati cu nevasta ...
Foarte simplu.
Fa-o sa inteleaga ca exista "hobby-uri" care dauneaza mult mai grav casniciei.
Cheia e la tine.
La mine chiar nu e cazul ca e foarte intelegatoare; cand i-am zis recent ca e pe drum un acvariu de 300 litri, singura replica a ei a fost:"Dar mai tine podeaua?" (o inteleg avand in vedere ca am deja 1000 litri apa in camera aia).
Sau poate o fi multumita ca investesc in pesti si buruieni decat sa ma iubesc cu o grasa de Cotnari prin traseele off-road ale patriei . Caci cu siguranta stie ca se pot face cu succes ambele.
Eu ii pot oferi exemple concrete, asa ca pot "sa plusez" cu acvariile cat vreau.
Baldur wrote:parintii ...
Ai mei d'abia asteapta sa vada "dansurile nuptiale" si ce generatii noi de pui si-au mai facut aparitia.
Pe de alta parte, nu sunt atrasi catusi de putin de plante.
Gusturile nu se discuta. Treci peste asta.
Baldur wrote:colegiii ...
Ai mei ma baraie de mult la cap sa fac un acvariu la servici.
O sa-l fac in curand si p'asta si pariez ca n-o sa fie pe gustul lor, ci pe al meu.
Ramane valabil: gusturile nu se discuta. Treci peste asta.
Baldur wrote:Acum nu mai spun la \nimeni de acvariu meu, nici la prieteni nici la vecini nici la colegi... Prost e ca deacum nu mai pot sa spun decit numai voua.
Eu zic sa-ti revii!

Baldur wrote:...va laudati cu pesti vostrii?
Asta nu.
Sunt mandru de ei, dar nu ma laud.

Baldur wrote:Puteti vorbi de acvariu cu oricine-oricine?
Evident.
Atata timp cat cineva e dispus sa te asculte.
Daca nu e interesat, de ce sa-l chinui.
Ramane valabil: gusturile nu se discuta. Treci peste asta.

Baldur wrote:Nu se uita nimene strimb la voi sau sa faca cu degetul la cap ca sinteti trilu trilu pentru ca ati luat acvariul pentru voi si nu la copil?
Eu am rezolvat problema asta foarte simplu: pe langa ala "al meu" le-am facut si la copii cate unul.
Ce conteaza ca un copil are 3 ani si celalalt 2 luni, la numar sa iasa.
Cine a mai vazut romantism... cu bani. Mai bine vii cu o lupa ca sa putem (vedea, si mai apoi...) culege floricele. :zana:
Eu n-am vrut sa ma laud pe forum...

@Val - :slap:

Daca nu tii neaparat sa faci plaja, Limnophila Aromatica iti dau eu.
Dragii mei,
Pentru a mai domoli "invidia de pe litoral", pentru a mai aplana conflictul intre "eucaliptul egiptean" si "autobuzul australian", dar mai ales pentru a-i arata "impartialei doamne" ca romantismul n-a murit pe forumul asta, va ofer tuturor (voua, celor amintiti, in primul rand) un pod de flori peste suflete, spre a aduce pacea si linistea in cuget si simtiri.

Ei bine da, in acvariul meu au inflorit atat Hemianthus Micranthemoides, cat si Lilaeopsis Brasiliensis. Fiecare dintre ele au cateva zeci de flori, din pacate de neobservat intr-o imagine de ansamblu.

Floricelele ambelor plante au dimensiunea cam de 0,5-1mm, asa ca nu usoara a fost misiunea de localizare si imortalizare.

Mai intai, florile de Hemianthus Micranthemoides - emers:
image image image image image

Ca sa va dati seama mai bine de marime, in poza asta se pot vedea chiar si granulele de polen, cazute pe frunzulita de jos si cea din stanga florii:

image

In continuare, florile de Lilaeopsis Brasiliensis - submers (daca mai era necesar sa precizez), din pacate o singura poza avand in vedere capacitatile limitate de focus si zoom:

image image

Val wrote:Dioxidul la 60 ppm iar indicatorul ochiometric e abia verde deschis?
Indicatorul ochiometric de la Dupla are semnificatiile: albastru - CO2 insuficient, verde inchis - CO2 optim, verde deschis - prea mult CO2.

Val wrote:...au reusit evident mai mult decat mine, in evident mai putin timp (?)...
Asta cu reusita e relativa, de exemplu in acvariul asta "highlander-ul" Egeria Densa s-a topit vazand cu ochii , in schimb in fostul acvariu cu creveti inflorea periodic. Ma ocup mai serios de plante doar de 6 luni si desi citesc despre ele de cand m-am inregistrat pe forumu' asta, eu tot ma consider la inceput. Treaba asta e subiectiva rau, depinde cu cine vrei sa te compari.

Val wrote:...Eu in locul tau... nu as lasa nitratii aia sa se duca spre zero.
Nici o grija, aici gandim la fel, sunt cu ochii pe ei. Stiu ce se poate intampla, dar n-am nici o problema cu precizarile sau sfaturile pertinente care pot fi utile tuturor cititorilor.

Va multumesc tuturor pentru aprecieri!
Mergem inainte...
ufano86 wrote:aquatlantis evasion de 150*60*75 cu 4 * 54w

La inaltimea aia tuburile T5 n-o sa faca fata cerintelor plantelor pe care am vazut ca le vrei.
Poti renunta la toate si te orientezi catre o lampa HQI.
Daca vrei neaparat acvariul acoperit, poti suplimenta cu asa ceva sau similar (sunt destui producatori).
Val wrote:Aromatica nu e atat de rosie cum mi-as dori...

Ma descurc si eu cum pot. Inca sunt novice in fertilizarea cu Feteasca Neagra, Merlot sau Pinot Noir. Asta e secretul, nu?

Val wrote:Cam la cat tii nitratii si cam la cat CO2-ul.

NO3: Aici am o problema legata de precizia testelor de la JBL. Estimarea mea ar fi in jur de 5ppm (intre 0 si 10). Mai mult ma enervez cand fac testul asta, "incordandu-mi" nervii oculari in incercarea de a sesiza diferente de nuante. Oricum, se vede si pe Heteranthera si mai nou pe Blyxa ca ar mai fi nevoie. In perioada cand am avut NO3 in jur de 30ppm, Aromatica aia avea o culoare verzui-galbui-portocalie.

CO2: Cu ajutorul controllerului mentin CO2 in jur de 60ppm. Stiu ca e peste necesitati, indicatorul de CO2 e pe verde deschis, dar eu incerc sa tin pH-ul mai jos (din CO2) pentru Paracheirodon Axelrodi, la un KH de 7.
Chiar nu stiu cat de mult as putea cobora pH-ul marind concentratia de CO2, astfel incat sa n-am probleme cu pestii. Din experienta proprie, am vazut ca SAE si Black Molly n-au avut probleme la 140ppm, da nu stiu cat de fericiti au fost (n-am avut intentia sa fac experiente cu ei, am avut "depuneri" pe senzorul de pH, a inregistrat valori aiurea si a bagat CO2 ca la festival).
Porcu wrote:Probabil ca-s frunzele pe care le avea cind ai bagat-o in acvariu. Sau se albesc de batrinete. Cred ca n-o sa continue albirea cu frunzele crescute in acvariu tau

Cu siguranta sunt frunzele vechi dinspre baza firului (crescute emers as zice eu avand in vedere ca sunt mult mai mari decat frunzele noi). Varfurile sunt ok. Da asa sunt eu, vreau sa stiu de ce, unde, cand, cum... si in plus nu ma atrage deloc ideea replantarii/cosmetizarii acestei "miniaturi" .

O alta observatie. De cand s-a facut mai frig afara si in camera cu acvarii temperatura e cam 23 grade (ca acolo n-am dat drumu' la calorifer in ciuda ocheadelor incruntate ale "banuiti si voi cine") incalzitorul de substrat intra in functiune mult mai des ca pana acum. E setat tot la 25,5. In conditiile in care restul "variabilelor" au ramas nemodificate, plantele au culori parca un pic mai bune/"calde" ca inainte, iar efectul de "pearling" este vizibil mai intens.
Cateva poze noi (in marime mai mare: la galerie).
Ludwigia "Cuba":image Limnophilla Aromatica:image

Nesaea: image Zona centrala: image L Cuba:image

Toate plantele arata asa cum as vrea (poate ar trebui/ar fi normal un pic mai verzi, da inca ma abtin sa bag nitrati separat de schema Dennerle) cu exceptia Hemianthusului "Cuba". O parte din frunzulitele batrane au inceput sa se decoloreze (albeasca). E pus doar pe buturuga, cantitativ s-a dublat intr-o luna jumate, e foarte bine ancorat acolo, stratul s-a ingrosat, varfurile arata bine, nu e putrezit la baza/radacina, nu se desprinde cu usurinta de suport. Inca nu stiu ce ar putea sa insemne (carenta de ceva, trebuie tuns/smuls/mutat -> oricum vine Utricularia cu viteza peste el ).

PS: Pentru ca m-a intrebat cineva si nu e niciun mare secret, pozele sunt facute cu un Canon S5 IS cu setari manuale, functia Macro sau Supermacro unde e nevoie, iar singura "prelucrare" suferita pe langa adaugarea ramei si a nick-ului este folosirea cu incredere a functiei Stretch/Skew Image (redimensionare) din Microsoft Paint.
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index