Hai noroc!
Baldur wrote:... nu va e rusine ...
Da' de ce sa ne fie?
E un hobby cu care ne mandrim.
Nu e obligatoriu ca toti ceilalti sa dea pe spate, poate nici tie nu-ti place filatelia de exemplu.
Nu mai privi problema intr-un singur sens.
Baldur wrote:cum va descurcati cu nevasta ...
Foarte simplu.
Fa-o sa inteleaga ca exista "hobby-uri" care dauneaza mult mai grav casniciei.
Cheia e la tine.
La mine chiar nu e cazul ca e foarte intelegatoare; cand i-am zis recent ca e pe drum un acvariu de 300 litri, singura replica a ei a fost:"Dar mai tine podeaua?" (o inteleg avand in vedere ca am deja 1000 litri apa in camera aia).
Sau poate o fi multumita ca investesc in pesti si buruieni decat sa ma iubesc cu o grasa de Cotnari prin traseele off-road ale patriei

. Caci cu siguranta stie ca se pot face cu succes ambele.
Eu ii pot oferi exemple concrete, asa ca pot "sa plusez" cu acvariile cat vreau.
Baldur wrote:parintii ...
Ai mei d'abia asteapta sa vada "dansurile nuptiale" si ce generatii noi de pui si-au mai facut aparitia.
Pe de alta parte, nu sunt atrasi catusi de putin de plante.
Gusturile nu se discuta. Treci peste asta.
Baldur wrote:colegiii ...
Ai mei ma baraie de mult la cap sa fac un acvariu la servici.
O sa-l fac in curand si p'asta si pariez ca n-o sa fie pe gustul lor, ci pe al meu.
Ramane valabil: gusturile nu se discuta. Treci peste asta.
Baldur wrote:Acum nu mai spun la \nimeni de acvariu meu, nici la prieteni nici la vecini nici la colegi... Prost e ca deacum nu mai pot sa spun decit numai voua.
Eu zic sa-ti revii!
Baldur wrote:...va laudati cu pesti vostrii?
Asta nu.
Sunt mandru de ei, dar nu ma laud.
Baldur wrote:Puteti vorbi de acvariu cu oricine-oricine?
Evident.
Atata timp cat cineva e dispus sa te asculte.
Daca nu e interesat, de ce sa-l chinui.
Ramane valabil: gusturile nu se discuta. Treci peste asta.
Baldur wrote:Nu se uita nimene strimb la voi sau sa faca cu degetul la cap ca sinteti trilu trilu pentru ca ati luat acvariul pentru voi si nu la copil?
Eu am rezolvat problema asta foarte simplu: pe langa ala "al meu" le-am facut si la copii cate unul.
Ce conteaza ca un copil are 3 ani si celalalt 2 luni, la numar sa iasa.