[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Artur
Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Am totusi o nedumerire care nu are treaba cu intaritoarele:

c) Daca bugetul va permite, alegeti ca bucatile de sticla sa fie cantuite pe masina... costa bani in plus, dar merita!
- daca n-ati avut bani de cantuire, atunci luati si slefuiti "de mana" (smirghel, piatra de polizor) toate bucatile de sticla.
- nu folositi bucati de sticla cu marginea neslefuita (necantuita)!!!

De ce nu e ok sticla neslefuita?
Asa, mersi, acum am inteles exact
Daca am inteles bine, eu zic ca ar trebui puse ca in figura 1 nu? scuze pentru calitatea "operei" mele in paint )) dar cred ca se intelege ce am vrut sa fac.

p.s. despre silicon nu imi spui nimic? banuiesc ca imi recomanzi direct dow`ul si de aia )
https://www.dedeman.ro/suceava/silicon-bison-pentru-sticla-280-ml/p/5000183 - eu acvariile actuale le am lipite cu acest silicon, si au in jur de 10 ani fiecare, si n`am avut probleme cu niciunul. e ok sa lipesc si noul acvariu cu acest silicon?

sau mai bine sa merg pe http://www.nevertebrate.ro/Silicon-Dow-Corning-881-negru-310ml ?

As fi preferat bizonul pentru ca il pot cumpara direct din magazin si nu trebuie sa fac comanda
@Scorpionul, nu va fi cantuit geamul, deci sper sa fie taiat bine. Deci ar trebui sa cer urmatoarele dimensiuni: 2 buc. 1500 X 500, 2 buc. 576 X 600, 1 buc. 1500 X 600 fundul exterior sa`i zic asa, si 1476 X 576 fundul interior (incastrat). Sper ca e corect asa, ca sa stiu, sa dau dimensiunle exacte la taiat saptamana viitoare

@Koala, stiu acvariul tau si toate jurnalele de altfel, cap coada, pagina cu pagina ok, deci asa voi pune si eu intaritoare. Cat de late ar trebui sa fie? 4, 5 cm ajung?
Multumesc de raspunsuri, la cat costa oricum nu as fi folosit ) mi`au dat pretul azi dimineata si m`am speriat. la dimensiunile pe care le vreau eu (1500L, 600l si 500H) cu fund dublu tot de 10mm, ar fi fost 1070 RON, ceea ce mi se pare enorm. Apoi i`am intrebat, dar sticla normala de 10mm nu aveti, si mi`au raspuns ca au orice fel de sticla, si au revenit cu un pret pentru sticla normala, si ajunge la 510 RON, ceea ce mi se pare foarte ok.

Multumesc si pentru site`ul de calculat siguranta, dar il stiam si l`am folosit, la dimensiunile mele, cu sticla de 10, am 4.5 factor (very safe). Si daca nu ma insel ei nu calculeaza cu fund dublu. Oricum o sa ii fac si intaritoare sus, inca nu stiu daca fac si intaritoare H sau doar sus pe buza, atat pe lungime cat si pe latime.

Si daca totul merge cum imi doresc eu, luni voi cumpara lemnele pentru stand, si tot saptamana viitoare voi incerca sa iau si sticla. Si apoi sa vad daca voi avea curajul sa lipesc singur acvariul sau daca va trebui sa imi caut ajutoare prin Suceava Cand voi incepe proiectul, o sa deschid si un topic nou pe aceasta tema.

Mai am o intrebare, cand calculez dimensiunile sticlei, trebuie sa includ si grosimea siliconului. Adica lateralele sa fie 50H x 58l sau 50 x 57.8 sau 57.6?
Buna seara, am si eu 2 intrebari mari si late

1. Stie cineva de unde as putea cumpara in Suceava sticla de 10? sau daca pretul e ok, ma pot deplasa si in Iasi sau Bacau dupa ea.

2. E buna sticla securizata pentru a face un acvariu?

Referitor la intrebarea 2, intreb pentru ca am gasit o firma in suceava, se cheama moldoglass si am intrebat daca aduc si sticla float pentru ca vreau sa fac un acvariu, si mi`au spus: Desigur ca avem sticl? float 10 mm securizat?. le`am dat dimensiunile si maine astept o oferta de pret, dar as vrea sa aflu cateva pareri despre aceasta dilema ca sa stiu daca pot cumpara de la ei sau daca trebuie sa caut in alta parte si daca nu e ok sticla de la ei, astept si raspunsuri la intrebarea 1 . Sau ma rog, astept oricum raspunsuri la intrebarea 1, poate gasesc la pret mai bun decat al lor.
Ce parere aveti despre acest stand? din ce imi dau seama din video omul zice ca ar tine aproximativ 6,5 tone (14.000 pounds). Si mai zice ca daca vrem ca un stand sa fie safe trebuie sa suporte de 4 ori greutatea acvariului cu tot cu apa, in cazul lui, e standul pentru un acvariu de 1400l (375 gallons). mie imi pare solid si destul de ieftin de facut.

https://www.youtube.com/watch?v=wPMn0xXjZF4&index=7&t=515s&list=PLcWeEm9w62mbxY1lefvU5kgYiWRAGVVkU

Sincer sa fiu cred ca dintre toate setupurile tale (superbe de la primul pana la ultimul) asta imi place cel mai mult
Hmm si inca o intrebare, separata de subiect, e greu sa lipesti un acvariu de 150L 60l si 50H cu fund dublu si sticla de 10? m`as descurcat singur sau as avea nevoie de ajutoare? si cam cat ar costa sticla pentru asa ceva?

si inca una, e bun de ceva acest filtru? https://www.petshop-aquazoo.ro/produse-acvarii/filtre-acvariu/filtre-externe/76-filtru-extern-sunsun-hw-403a-1400-lh.html
Hmm destul de complicat Nu esti carcotas, este ceva problema cu plantele, poate mai multe ...

- filtrare slaba, un filtru intern care invarte cred 400 l/h, care se vede si in imagine, am scos ce avea prin el si e umplut cu inele ceramice, plus ceva perlon jos ca sa opreasca mizeria cat de cat sa ajunga in inelele ceramice... capacitatea dupa cate se vede e cam mica, nu cred ca e 1L acolo. zilele astea am bagat inca un filtru mic, pe care il aveam acasa, strict pentru valurire.
- sunt plante easy dar nu as putea sa spun exact ce plante sunt, dar voi incerca: am cred ca bacopa in colturile din spate, apoi pe tot geamul spate am ce vallisneria mai mica care se inmulteste mai ceva ca iepurii, un echinodorus in mijloc (de fapt cred ca sunt vreo 4, ca dupa ce l`am scos din vasul cu care l`am luat l`am plantat direct fara sa le mai separ). Am ceva crypto si in stanga si in dreapta, din alea ieftine, mai am plantele din coltul din fata care nu stiu cum se cheama, am facut rost de ele in liceu (acu 12 ani) impreuna cu un coleg, de la gradina botanica din Iasi, direct din bazin ). si mai am ceva plante grupate in tufe care original sunt mai mici, au frunza verde sus si rosiatica jos, doar ca la mine s-au dezvoltat ca nebunele inainte de o replantare cand a fost neglijat un pic acvariul si au devenit mult mai mari decat am vazut vreodata si rosu de dedesubt este foarte putin vizibil. Si astea sunt cam toate plantele din acvariu.
- substratul, nimic deosebit, am nisip vreo 3 cm peste care am "pietris acvariu" 2-4 mm, ceva punga de 2.5 kg de la zoo center, am vreo 2 din alea tot in strat de cam 3 cm. ah si am o tona de melci de substrat prin el daca mai traiesc ca nu i`a mai vazut pe sticla de cand am pus pietrisul nou, inainte aveam ceva cu granulatie mult prea mare, pe care l`am scos si am lasat doar nisipul peste care am pus pietrisul nou.
- nu am instalatie de CO2, pun zilnic cate 5mm easy-life carbo la 130l, si saptamanal 12mm de profito si 12ml de ferro, pentru ca am inteles ca de aia devin unele frunze galbui si apoi mor incet... Problema e ca pana acu cateva zile mereu am avut furtunasul care baga bule in acvariu, astfel EL carbo a devenit practic inutil... Sa vedem in perioada urmatoare daca se imbunatateste ceva la calitatea plantelor... Ele se dezvolta, dar nu asa frumos cum ar trebui.
- schimburi de apa fac saptamanal, cate 40l, apa care o las 2 zile la declorinat. filtrul il curat doar in apa pe care o scot din acvariu la schimburi. nu bag nici o aditie la schimburile de apa, si nu am facut niciodata teste, in primult rand ca nu prea mi le`am permis si in al 2`lea rand ca nu am avut niciodata pretentii de aquascaping, ci doar sa fac o jungla de plante si sa le mearga bine pestilor ...

De`a lungul anilor am avut diferite aranjamente prin acvariu, dar nimic deosebit, deoarece nu prea am cum sa fac ceva deosebit in 25cm latime, chiar daca am inaltime de 60 si lungime de 90. daca are cineva ceva idei as putea incerca Chestie e ca as vrea anul asta sa fac un acvariu nou si mult mai mare, nu stiu inca exact pentru ce pesti si daca va fi plantat sa nu (am avut de`a lungul anilor de toate si ciclide, si piranha in celalalt acvariu, asta mereu a fost cu plante si pesti pasnici, cand l`am facut acu 10 ani, a fost gandit pentru scalari, din aceasta cauza si inaltimea de 60)... Ideea e ca nu as vrea sa investesc prea mult in asta tinand cont ca voi face unul nou iar la cele actuale voi renunta, datorita lipsei spatiului...
Mersi Si mie a inceput sa imi placa asa, nu prea s`au vazut pestisorii in poza ca i`am stresat cu activitatea langa acvariu si s`au ascuns in jungla ) acum misuna peste tot si se vede foarte fain
Gata am scos si furtunasul si autocolantul pana sa pun altul o sa ramana cu peretele din spate care ii da un efect destul de ok... Atasez si o poza sper sa ajunga plantele si valurile care se vad in dreapta pentru a fi ok pestii. Si multumesc tuturor pentru sfaturile date, nici nu ma asteptam sa fie altfel, la o comunitate asa de frumoasa
Deci ar trebui sa fie ok si fara bule... Din pacate filtru extern nu am si nici nu imi permit momentan din diferite motive... Acvariul a functionat de vreo 10 ani doar cu filtru intern si mereu am avut filtru cu furtunas conectat, dar de cateva luni bune, urmaresc toate jurnalele si tot ce se scrie pe aici pe forum, am impresia deja ca va cunosc pe toti, desi voi nu stiti de mine ) nu este zi in care sa nu intru sa vad cum au evoluat acvariile de aici . si as vrea sa fac schimbari pe care momentan nu mi le permit. si din ce am citit nici acvariul nu cred ca e foarte safe tinand cont ca e 900L 600H si 250l din sticla de 6 mm si fund de 8mm... din ce vad pe aici sticla de 6 la inaltimea aia nu`i tocmai ok... As fi vrut sa fie mai lat dar suportul pe care a fost pus atata mi`a permis, atunci cand l`am facut... are si intaritoare H sus, banuiesc ca si datorita lor a rezistat fara nici o problema atata timp. ideea e ca as vrea anul asta treptat sa imi fac un alt acvariu si sa renunt la astea 2 pe care le am acum (mai am unul de 160l (880 400 450)... si in locul lor as vrea sa fac unul de 1500L 50H si 60l, dar pana atunci mai este, cand va fi cazul voi deschide un nou topic aici despre acel proiect . Chestia e ca nu stiu daca acel acvariu as avea curajul sa il fac singur.
Si o fotografie cu acvariul sa nu ma injurati prea tare
Buna ziua tuturor am si eu o intrebare: cat de puternica trebuie sa fie valurirea de la suprafata acvariului? mai exact, trebuie sa fie valuri pe toata suprafata apei sau e suficient pe jumatate din acvariu? Pentru ca am scos ieri furtunasul de oxigen de la filtru intern si am orientat in asa fel incat sa bata spre suprafata apei, dar nu am valuri decat pe jumatate din luciul apei si am observat cativa pesti ca respira foarte repede... doar unii fac asta si nu chiar tot timpul... Asa ca pana primesc informatii am hotarat sa pun inapoi furtunul la filtru, ca sa fiu sigur ca sunt ok pestii
Pai tipul zice la finalul partii 2 ca a costat 125 dolari totul, cu tot cu pompa, si da un exemplu un filtru eheim de dimensiuni similare care ajunge la 500 dolari cat despre galeata ma gandeam la un fel de butoias cu filet etans eventual... pana la urma probabil ca e mai bun un sump, doar ca imi pare un pic mai complicat de facut ...
Ce parere aveti despre acest filtru?

https://www.youtube.com/watch?v=hL271pKi_qY p1/2

https://www.youtube.com/watch?v=jzJ_QmplCFE p2/2

Daca am transformat bine gallons in litrii inseamna ca ar fi aproximativ 18 litri material filtrant
Mersi de informatie, abia acum am avut timp sa intru am vazut postul si am facut comanda
Buna ziua, eu sunt din Suceava si nicaieri in oras la nici un pet`shop nu se gasesc nici la comanda nici asa... Au adus la zoomania dar pacu... Eu vreau doar red belly piranha... Am mai avut in urma cu 6 7 ani dar au fost adusi din iasi (aceeasi probelama, aici nu se gaseau)... Intre timp acei pesti au fost dati acu aproximativ 4 ani si de 2 ani tot incerc sa imi achizitionez dar fara rost ... As dori sa`mi cumpar 6 - 8 bucati la maxim 6 - 8 cm sa`i cresc eu, nu vreau mari, cu cat mai mici cu atat mai bine... Tot timpul mi`a placut sa cumpar pestii de mici si sa`i cresc eu... Imi cer scuze de deranj si poate ma ajuta cineva cu cateva informatii, chiar si in iasi daca s`ar gasi nu e o problema...

Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Go to: