Chiar nu inteleg ce ai vrut sa spui in ultima propozitie nu am vazut sa te fi corectat cineva.
Raspunsul era la intrebarea lui Iulian cu privire la zgomote si cum merge sistemul daca am inteles eu bine ...
Imi pare rau Andrei si sper ca ceilalti sa fie ok Din cauza problemelor cu apa eu folosesc, inca de cand am startat bazinul, numai apa de osmoza pe care o remineralizez
pentru discusi si adaug si un KH buffer sa am KH-ul undeva la 2-3.
ionutlatcan wrote:Dragos...te rog eu frumos....cand ai timp lasa doar o pompa Vortech sa mearga, fara alt echipament, sa vad si eu cam ce zgomot poate face. Am inteles de la tine cat si de la AdrianS ca nu e de neglijat. La tine e de inteles...sunt 4 pompe totusi. Multumesc anticipat.
O sa incerc saptamina viitoare, in weekend am un eveniment de organizat si nu pot. Dar cand treci prin Bucuresti anunta-ma
si poti veni sa le vezi pe viu cum lucreaza si sa le si auzi bineinteles.
O sa incerc sa tin cont de sfatul vostru cu 2 schimburi de 50%, asa mi-a recomandat si Catalin.
Vortechurile misca destul de bine suprafata apei, nu am pic de biofilm. Cel mai fain la Vortechuri este
ca le pot programa diferite tipuri de functionare la diferite ore. Si inca mai trebuie sa le testez ca sa vad
ce pot sa faca cu adevarat.
Da, sper ca nitratii sa se reduca, am bagat aseara o doza de Special Blend. Si peste cateva luni pot sa dau drumul si la
reactorul cu biopeleti.
Da, nu se aude, cel mai mare zgomot il fac pompele de valuri Vortech care au motoarele in exteriorul bazinului
si pompa de la skimmer care lucreaza cu aer. Pompa de recirculare de 8000 litri nici nu se aude si ridica aproximativ
5500 litri pe ora, cam de 10 ori volumul display plus sump.
Aici este un video in care testez sistemul overflow BeanAnimal, in timpul functionarii opresc robinetul de la teava principala
de full sifon, dupa care a doua teava, care in mod normal lucreaza in mod open sifon, intra in mod full sifon iar diferenta
de apa este preluata de teava de siguranta. Din filmulet va puteti da seama cam care este nivelul de zgomot.
1. Nu, ma refer la lampa plus controllerul facut de cei care fac si lampa si care este doar pentru lumini.
2. Eu am 4 lampi AI Sol care sint mai mari decat AI Nano Blue Touch, au 24 de leduri de 3w in loc de 10.
Si le-am pus la marinul pe care il ciclez acum si care are 125x68x70 (am inaltimea de 70 dar coloana de apa
are in jur de 56-57 cm pentru ca am Deep Sand Bed de 10-12 cm. Profilux 3 eX este 600 de euro numai
controllerul, fara nimic. In banii astia nu ai decat sonda de temperatura. Dar are placa de retea, conexiune USB,
conexiune seriala, intrare pentru sonde de pH, Redox, Conductivitate, intrari pentru 3 senzori de nivel, port PAB
de comunicare cu alte deviceuri facute tot de ei, 3 porturi cu cate 2 canale fiecare pentru lumini dimmabile 1-10v,
doua porturi cu cate 4 canale pentru controlul socketurilor (aici se pot conecta si pompe de dozare facute tot de ei)
si bineinteles webserver inclus.
Da, traieste, i-am dat sa manance crevete acum doua zile
Ma gandesc sa schimb 80% pentru ca am nitratii foarte mari. Daca schimb de doua ori cate 50% cred ca prin schimb
se reduc undeva la 25, iar daca schimb 80% ar trebui sa ii reduc la 20. O sa ma mai gandesc cat schimb.
Pai nu prea se aud O sa fac si un film la un moment dat, deocamdata incerc sa imi reglez mana la poze.
Si am si trepied trebuie sa-l si folosesc.
Intr-adevar poza e cam albastra, dar si in realitate e destul de albastra, poate nu chiar ca in poza. O sa incerc
si varianta RAW sa vedem ce iese. Si va trebui sa reglez si balansul de alb. Dar asa cum am spus pozele sint facute
la repezeala.
@koala mersi, am unul da' nu l-am folosit la pozele astea @AdrianS pai am zis ca vin de Florii sa bem spritzul ala
Si un update la teste, facute in seara asta:
pH - 7,91
Redox -380
KH - 12,1
Temperatura - 26
Salinitate - 1,023
NH4 - 0 (nu mai am deloc amoniac )
NO2 - 3 (in crestere de la 2 ieri, cred ca urmeaza spikeul si de nitriti)
NO3 - 100 (se mentine valoarea)
PO4 - aproape 0, as zice un 0,01
Si - nedetectabil
Dupa cum se vede cred ca ciclarea mai are un pas, sa scada nitritii la 0, cred ca in cateva zile se va intampla si asta.
Dupa care urmeaza schimb de 80% din apa si CUC-ul (clean up crew)
Ideal este sa fie nedetectabil PO4. Dar daca este mai mic de 0,03 este ok. La tne e cam mare.
Iar KH-ul presupun ca e 9, nu 90. Si pH-ul ar fi mai ok undeva in jur de 8,1-8,2. E interesant de vazut
si cat este nitratul. Nitratii si fosfatii sint papa pentru alge.
Da, dar asa cum spunea si ozi, DSB si filtru undergravel in acelasi acvariu nu se poate. Si daca mergi pe varianta
undergravel atunci trebuie sa mergi pe nisip cu o granulatie mai mare de 2mm si in cazul asta nu mai conteaza cum
circula apa prin filtru, daca o bagi pe sub filtru sau o tragi pe sub filtru.