Ei bine, nu am incotro decat sa o mut, sunt primii pui si as vrea sa ii pastrez, diseara trec pe la magazin sa ii cumpar o fatatoare si ceva pentru viitorii puiuti (am inteles ca le trebuie mancare speciala, cea a adultilor fiind prea mare pentru ei).
Despre mine ce sa spun, m-am pricopsit cu 6 pestisori adusi de prietenul meu pentru fetita (are 7 ani, clasa I), 2 carasei, 2 xipho si 2 scalari. Au aterizat acasa intr-o tentativa de acvariu, undeva la 20L/10l/15h ca dimensiuni. Cum sunt mai inimoasa si cum nu am mai avut un acvariu de cand eram mica, m-am apucat sa le iau cele trebuincioase:
-1 acvariu de 60 l
- 10 kg de pietris
-1 incalzitor cu termostat
- 1 termometru
- 1 pompa pentru aer
- cateva plante naturale
-1 filtru
- 2 sanitari mustaciosi (cei care stau pe fundul acvariului, nu pe geamuri).
Apoi am observat ca femela de xipho este gestanta si m-am apucat de citit, cum am mai citit pe ici pe colo ar mai avea pana sa fete dar nu vreau sa fie mancati puiutii (desi ai citit ca mamica ii poate consuma cu placere).
Am mai citit ca cele 3 specii nu sunt comptibile dar asta este, nu ma lasa sufletul sa-i las sa moara, dar nici alte variante nu am. Fata mea ii iubeste si nici eu nu sunt departe de aceleasi sentimente
Sunt simpatici si deja se bucura cand ma vad pe langa acvariu (stiu ca se bucura din cauza ca eu le dau de mancare, dar si asa tot ii iubesc).
Mai trebuie sa le fac rost de iluminat si capac (momentan am ceva pus deasupra dar daca tot m-am apucat de o treaba...).
Cam asta ar fi despre mine si noii mei prieteni.
PS: multumesc pentru promtitudinea cu care m-ati ajutat.
O zi placuta,
Raluca