[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
e interesant, dar pozele mie nu mi se incarca... Filmul in schimb merge
noroc ca am zugravit peretele ala inainte sa schimb acvariu, ca daca nu
sincer, stii ca am incercat de mai multe ori sa lipesc ceva negru, cred ca asta voi face.... sper sa-mi iasa bine
Vreau si eu sa ma laud. cu schimbarile noi aduse.....
Mie unul mi se pare mai COLT

image
image
image
image

Abia astept sa creasca....

sa vezi ce fain o sa fie si cu alte plante, eu astept poza
pai mossul e cea mai dificila planta care o ai
fain acvariul, dar ti-am zis ce nu-mi place
e mult mai usor acum de urcat poze
olinno wrote:am incercat cum a zis radu si funcioneaza, deci nu mai scoate nici un zgomot. ms mult de sfat!

@ReBella 1 la 0 pentru barbati
wow, ala e acvariul tau ? cel de la avatar....
@Nilsen te rog eu pune o poza mare si lasa toate detaliile, poate asa invatam si altii din secretele tale.
Pare sa ai un acvariu de aquascaping superb.
In poza mica, nu se intelege mare lucru..

:eddditt.. scuze, dupa ce am postat, am vazut ca ai schimbat poza... inainte parea sa ai un peisaj de munte,
dar sa stii ca merge sa faci ce am zis si prima data
are dreptate, nici eu nu am asa ceva, si ar fi foarte bun un astfel de buton
am patit-o si eu de multe ori cu un tetratec. Stii cum a mers la mine:
Scoteam din priza si lasam 10 sec si bagam iarasi in priza. Daca tot facea zgomot, tot scoteam si bagam pana cand tacea
de ceva timp, dadeam vina pe temperatura ridicata 31/32 g.C
apoi pe Lumina (ca ar fi prea multa)
si uitati ce am patit:
Primul caz:
image
image
image
image

al 2-lea caz
image

Primul peste banui ca o fi muscat, dar la al 2-lea nu realizez de ce este asa de decolorat, Mai ales cand acesti pesti ar trebui sa aibe o culoare foarte puternic pronuntata.
Mai am cativa neoni care au coloana putin albuie, probabil de la lumina, dar eu am acvariul cu masa vegetala destul de puternica si nu stau sub soare, astfel incat sa-i parlesc.
Lumina care o am acum, a avuto si Do'n Ginel si tinea tot simulans, dar la el erau foarte foarte frumosi .
Mancare le dau : tetradiscus , Naturefood Energy v2 si Omega One , Super Color.

Sunt dezamagit de acesti pesti deoarece se zice ca-s rezistenti, mai ales ca as vrea sa mai aduc, dar de cand am si primul peste din poze, bolnav de cateva zile, sunt total impotriva lor.

Daca aveti idee unde am gresit, va rog lamuriti-ma...
Am maxim 15 pesti in acvariu, din care 2 scalari mititei.

Nu ma pricep prea mult la pesti si de asta strig in ajutor.
ma apropii de ROS
Imi pare rau ca nu reusesc sa scot exact culoarea reala, dar am incercat sa ma apropii cat mai mult de realitate
image
image
image
image
image
image

Si ceva cu Blit (Culoarea e reala)

image

sa va zic valorile

no3 5
po4 0.5 / 0.7
Fe 0.3 / 0.2
ce ma cam calca pe nervi este ca plantele mele imi papa peste 0.3 PPM de fier pe zi

Lumina 10 ore pe zi

Nu stiu care va fi urmatorul pas spre acel ros puternic, Probabil am sa urc fierul la 0.5 , sau po4 sa-l urc pana la 1.5

Kh 5 / Ph 6.5

Pentru mine este ceva nou si sunt foarte entuziasmat si de aceasta culoare. Pana acum, ma luptam cu verdele crud.
sa nu mai zic, ca cineva mi-a zis ca pentru a se inrosi didiplisul, este nevioe de foarte multa lumina, dar eu am schimbat cateva valori si a inceput foarte usor sa prinda culoarea asta.
ceva poze cu pestii ? :fish:
nu o fi alga, dar seamana peste 90 % a alga.
Si cum planta care poate fi controla nu se poate numi, si nici adusa intentionat, o consider involuntar alga
Daca vrea cineva aceasta planta Donez cu mare placere
De circa 2/3 saptamani m-am procopsit cu aceasta alga Utricularia gibba. Deranjzanta nu e, desi se raspandeste foarte rapid prin seminte si formele ei sunt destul de asemanatoare unei stelute.
Dar de aproximativ o saptamana , am observat ca ea nu mai creste ci dispare si nu stiam ce anume am schimbat.
Astazi am vazut cum un scalar scoate din tufa mea de didiplis un fir din aceasta alga, lung de aproximativ 10 cm care il inghitea apoi il scuipa mai mic, repetand asta pana cand manca tot firul cate 1 / 2 cm pe inghititura.
a mai avut cineva aceasta alga si a avut scalari sau alti pesti , care sa manance aceasta alga?

un alt mod de combatere care l-am folosit a fost easycarbo, care are o eficienta de peste 50 % de a arde alga, respectiv semintele ei.
Ultimul mod de combatere a fost cu periuta sau cu mana, dupa care, o aspirare foarte buna a substratului pentru a elimina cat mai multe seminte.
Sper sa fie de ajutor si pentru alte persoane ceea ce am scris , in cazul in care vor intalni aceasta alga.
Easy Life Profito

Contine urmatoarele Elemente

Microelemente

Iron
boron
Manganese
Cobalt
Litiu
Moliben
Cupru
Staniu
Nichel
Flod
Iod
Aluminiu
Zinc
Selenium
Valadium

Macroelemente
Magneziu
Potasiu

Se administreaza:

10 ml pentru 100 L apa, in fiecare saptamana
Se poate administra si zilnic 1/7 din 10 mll la 100 Litri apa

Primele saptamani se recomanda a se folosi 1/3 din doza recomandata, iar mai tarziu se poate creste dupa cerintele plantelor si masa lor.

*Easy Profito 250 ml-pentru 2500 l
20 Ron

*Easy Profito 500 ml-pentru 5000 l
35 Ron

*Easy Profito 1000 ml-pentru 10000 l
60 Ron

*Easy Profito 2000 ml-pentru 20000 l
110 Ron

Pot trimite Oriunde in tara
Bine ai Venit
Asteptam si ceva poze cu acvariile
ReBella wrote:Cand refaci doar setupul referitor la ce e in acvariu...eu zici ca iti permiti sa dai cativa banuti pe Florapol.E doar parerea mea...

asa da, na, scuza-ma, femeile gandesc tot timpul din alt punct de vedere Chiar ca as baga cativa banuti ca sa pun Substratul Jbl.
ReBella wrote:eu chiar nu vad de ce v-ati complica cu altceva care nu stiti ce efecte negative poate avea

Uite de ce am folosit eu pamant de flori: Chiar daca este iefin nu mai aveam bani, cand am cumparat primul meu acvariu mare, am ajuns la aproape 7 milioane. Ultimii mei bani din buzunar. Sa nu mai zic ca mi-am cernut eu pietrisul.
Eu nu m-am complicat si stiam ce efecte negative are, dar l-am pacalit, si pot sa zic ca aveam (aproximativ )aceleasi performante ca dennerle
nu - mi amintesc imrosul algelor de la mare, Mai mult miroase a Mal, mlastina.... si e destul de grav mirosul

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: