| Message |
|
|
|
Aha, deci nu creste in ritmul ala alarmant cum am citit pe net, ca se face ditamai nisetru intr-un an.
|
 |
|
|
|
Frumosi foc, sa-ti traiasca! Am luat si eu 2 pleco si i-am pus in ala cu ciclide.
Al tau ce varsta are, de cand il ai?
|
 |
|
|
Am adaugat azi doua difuzoare de aer, dar m-am bazat pe o mini pompa care teoretic trebuia sa fie suficient de buna dar s-a dovedit a nu fi.
Cand o fi sa mai vin in tara, am un eheim cu 2 iesiri, o pun pe aia.
Sunt expert ca celebrul Dorel, ce sa zic..
Cu Eversadu am vorbit la telefon de trofeusi, dar era mentolat bine de tot, nu stiu ce sa zic daca mai tine minte sau..
|
 |
|
|
Sa-ti dea barbosu suprem sanatate si vigoare la micut
Sa-mi dai in privat si un cont si cat trebuie sa cotizez
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Daaaaaaaaa
|
 |
|
|
Alta viata, fata de prima poza 
|
 |
|
|
Aoleo, daca inteleg ceva din ce scrii, care e scoru la doze azi?
|
 |
|
|
|
Ma, imi plac tropheusii foarte mult, sunt si vegetarieni - exact ce cautam, dar spune-mi daca esti dispus sa renunti la macar 15 bucati si cat m-ar costa.
Daca nu, raman la varianta malawi.
|
 |
|
|
|
Nu mai stau sa dozez nimic, m-am saturat de problemele astea. Ce-o fi o fi, am desfiintat acvarii si pentru mai putin.
|
 |
|
|
Doar incercam sa iti dau idei cu produse ieftine.
Mai poti incerca becuri cu fasung e27, le poti integra usor:
https://www.growcasa.ro/bec-led-30w-pentru-iluminarea-acvariului/
Sau daca vrei sa schimbi tot sistemul, o lampa fluval, care e putin peste suta de euro:
https://www.nevertebrate.ro/lampa-fluval-reef-40-led-32w-59-89-cm-53989
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
M-am mai jucat nitel

|
 |
|
|
|
Poze la 2 saptamani de la operatie, apa a devenit brusc cristal clear. Inca n-a reaparut BBA.
|
 |
|
|
|
Am rezolvat intre timp, mersi!
|
 |
|
|
|
Eu eram praf la corali si pe vremea cand ii aveam, daramite acum dupa ceva ani..
|
 |
|
|
|
Lasa ca toti ne daramam si avem probleme cu sanatatea si ne certam cu ministrul de finante. Tine minte ca doar primii 50 de ani de copilarie sunt mai grei, apoi doar te joci.
Tine mintea ocupata cu un hobby ca e bine, te tine pe picioare si in viata. Nu renunta si zbate-te, ca daca ramai fara preocupare se bucura popii.
|
 |
|
|
|
Succes cu proiectul!
Niste poze mai cu lumina alba si mai frontale?
Nu te zgarci, fa poze si la sump, si la acareturi, sa ne clatim si noi ochiu'
|
 |
|
|
|
Nu stiu ce alte posibilitati sunt. Pentru buget redus, brandurile consacrate (Orphek, Ecotech, Ai, Kessil, etc) ies din discutie. Chiar si marcile chinezesti (dar nu chinezarii) Maxspect si Evergrow au preturi piperate.
Ar fi fost variantele mai vechi, Evergrow D120 - dar cu lipsa controlului (reglaje manuale), spectru incomplet, greutate mare, durata mica de viata, etc.
Un pic mai accesibile sunt lampile Jecod/Jebao. Si finalul, cum ti-am zis mereu, chinezariile de pe Aliexpress.
Sfatul meu, o lampa DIY. Gasesti un balast electronic 2x39W T5, gasesti 2 tuburi de 39W dedicate, socluri cu protectie la apa, cabluri electrice de 1mm si un stecher.
Pe vremuri, toate astea le luam de la Marbo Trade, acum nu stiu ce sa zic. Tuburile la gasesti la mica publicitate. Ai nevoie de un reef white (10000k) si de un coral plus. Ati, Giesemann, ceva bun sa iei.
|
 |
|
|
Danila wrote:Succes !Parca ma incearca si pe mine nostalgia unui acvariu mare  (dar a trecut vremea).Daca e stil Malawi poate ar trebui ceva piatra bazaltica mai roscatica(zic si eu , nu dau cu paru).O sugestie ar fi o sursa de aer direct in bazin, din ce-am observat personal cichlidele au -respiratia grea  -si daca pui la socoteala imensa fabrica de nitrati(filtru) consumul de oxigen va fi pe masura si poate apare riscul de asfixie.
Mersi. Nu e nici un stil, considera-l pestele de pe televizor, cu rol decorativ la cabinet. Nu se vede in poza, dar suprafata e bine valurita de filtru si baga si skimmerul are (asta se vede un pic in poza, in partea stanga). Daca vad ca e necesar, o sa adaug si aerare suplimentara.
EverSad wrote:Aduce utilizatorul de forum, neste' Tropheus? Sa faci ceva calumea" acolo... Ca ai avut neste futute de ciclide" .... Bagi" Chiclide mai' futute...  Am stoc baban'.
Ma, nu suna rau. Dar nu cresc prea mari pentru borcanul ala?
|
 |
|
|