Catalin099 wrote:https://www.magazinulcuscule.ro/scule/menghine-prese/prese-tamplarie/pt-colturi/vorel/38750-presa-pentru-colt-75-mm?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Gg%3A+PMax%3A+Under+50+Not+Converted&utm_id=gg_22342148391&utm_term=&utm_content=&mtm_placement=&gad_source=1
Astea ar fi bune ? Daca a folosit cineva altceva si nu depaseste 150 set de 4 sa imi spuna.
Sunt bune. Nu trebuie sa strangi tare sau ceva, sunt doar pentru a forma unghiul de 90 grade.
Catalin099 wrote:
Acum este nevoie si de alea lungi sa starng fata si spatele pe laterale ? Eu stiam ca trebuie macar 1mm de silicon intre suparafetele lipite ....
Nu e cazul, decat daca faci acvariul din lemn.
Dupa ce tragi siliconul si pui sticla pe pozitie, o lipesti cu banda adeziva de hartie. Siliconul o sa tina sticla imediat, banda e pentru siguranta.
Catalin099 wrote:
Ar fi nevoie de fund dublu la sticla d e12mm? Acum o sa ma interesez daca o sa poata cineva sa imi taie fundul sa il pot pune intre laturi daca nu o sa il fac tot asa doar ca mai ingrijit ...
Nu neaparat, doar daca vrei tu pentru linistea ta.
Catalin099 wrote:
Si inca o intrebare .... e vreo problema daca nu il lipesc tot odata? Lipesc lateralele si spatele si dupa a doua zi sau cand am timp si fata?
Cand te apuci, il lipesti pe tot odata. Siliconul trebuie sa aiba legatura neintrerupta, daca lipesti doar o parte azi si o parte maine, nu o sa mai aiba.
Ca fapt divers, operatiunea de lipire dureaza foarte putin si necesita un pic de atentie si indemanare. Dureaza mai mult pregatirea "terenului".
Iti recomand sa cauti pe youtube clipuri despre cum se lipeste un acvariu, cum sa folosesti benzile de scoci pentru estetica lipiturii, mici secrete, etc.
Documenteaza-te bine, aduna tot ce ai de adunat (scoci, silicon, alcool izopropilic, etc), apoi fa-ti un plan in cap cu pasii pe care trebuie sa-i urmezi si abia apoi te apuci efectiv de treaba.
Aici chiar se aplica vorba aia,
masori de 10 ori si tai o data.