Danila wrote:Promitator, sa nu uiti sa dai mancare la bacterii .Piatra vie poti sa o adaugi treptat ,cumperi o bucata mica(eventual o mai spargi ca sa nu-ti strici scape-ul).Eu am inceput cu o piatra de 1,5 kg. atunci costa sub 100 lei ,acum ar fi cam 150 lei.Rabdare cu ciclarea .
Ce e cel mai bine sa le dau de mancare ?
Ma gandeam sa cumpar o piatra. Vad ca nimeni nu are de dat cu împrumut o piatra
Cine sa iti mai dea, ca am ramas cativa ametiti pe forum? Eu am renuntat demult la marine, am ramas doar cu planuri si visuri.
Cu mancarea pentru bacterii, tin minte de cand am ciclat acvariul mare, am cumparat un crevete de la auchan si l-am aruncat sa putrezeasca in acvariu. Poti sa pui si tu ceva acolo, gen mancare pentru pesti sa se descompuna.
Daca ai lovele, Prodibio Bioptim (daca ai pus cumva Prodibio Biodigest)
Se gaseste mancare. Eu de exemplu am cumparat asa ceva (nu stiu daca merge si la saratele): https://www.amazon.com.be/dp/B0DT7F529C Hranesc niste pesti minusculi, se bat si crevetii ca chiorii pe mancare. E ca un gel foarte fin.
Presupun ca s-au gandit sa faca ceva asemanator si pentru puietul de marinari.
S-o stapanesti sanatos Daca ai nutrienti suficienti, o sa creasca mare. Eu am vazut-o la vanzare intr-un magazin local si ma intrebam de ce as da 5 euro ca sa bag alge in bazin
Mergi pe prodibio, sunt multe firme pe piata si naiba le stie pe toate. Prodibio ramane totusi o alegere foarte buna.
Atat doar, sa nu te grabesti ca fata mare cu pestii, lasa intai bazinul sa se aseze linistit (in timpul asta te duci la munca, sa produci bani pentru acvariu)
Cam toti de aici am folosit BM, cu succes chiar. Eu personal am avut vreo 4 modele.
Problema e cand imbatraneste si se strica pompa, sau rotorul cu "ace", ca nu gasesti sa cumperi separat. Ma rog, nu se gaseau "pe vremea mea".
Dar sculele sunt bune si cinstite.