[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lofty
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by Lofty
Vad ca toate pozele gazduite de sunphoto au disparut.
Asadar, incercam cu photobucket...
AquaGlo + MarineGlo
image
image
image
Porcu wrote: Utricularia.... Parc-o cer dotarile bazinului tau, n-auzi cum striga dupa ea ?
Fie vorba intre noi, tot spre depozit de plante ma ademenesti?

Acu serios vorbind, a catadicsit si Profipetu' s-o aduca in vara asta in Bucuresti, exact prin 22 august, patru bucatele de "gazon" prinse de niste pietre de lava. Au fost in magazin (Zoomania) de vineri si pana duminica dupa-masa "nu aveau inca un pret", deci nu se puteau vinde. Dupa acel week-end am renuntat s-o mai caut, din motive obiective (trafic/nervi, lipsa de timp, etc).

Fie vorba intre noi, nu ma poti "mitui" cu Utricularia. Functia si fisa postului ma obliga sa declar orice cadou primit spre a fi evaluat (in vederea aprecierii posibilitatii pastrarii) si se pare ca la noi planta asta e inestimabila. Deci mai bine-mi vinzi la "pretul de lista", imi tai si chitanta si raman si cu avantaj pe terenul de joc.

Acu serios vorbind, cat despre poze, o sa pun cate una de ansamblu in fiecare luna, ca sa se vada evolutia/regresul, dupa caz.
andras wrote:...Pogostemon Stellatus... in asa fel sa formeze un tufis mai dens...
In spatele buturugii din stanga sunt o multime de pui de Stellatus care din fata nu se vad. Deci tufa (va fi una singura de Stellatus) o sa fie mai deasa cand s-o "coace", asa ca aici suntem pe aceeasi lungime de unda.
Uite si o poza din lateral:
image

andras wrote:...Nu te supara ca am dat cu parerea...
Vaaai, aceste cuvinte ne doare! Cum te poti gandi la asa ceva? Mersi de feed-back!

andras wrote:...Frumos meci de ping pong...
Faraonu imi mai serveste din cand in cand cate un blestem ... eu ii mai returnez din voleu cate o promisiune neonorata... Asa-i in tenis!
Porcu wrote:Daca o sa reusesti sa depasesti mentalitatea depozitului de plante poti avea un acvariu deosebit de estetic
Avand in vedere cat am cautat/asteptat unele plante... e tare greu.
Daca in postura de "africanist" am ajuns sa zic ca mi-e greu sa ma despart de o planta... e clar: ma indrept spre... un marin.

Porcu wrote:Imi place mult partea dreapta cu lemnele . Sint mangrove?
Da. Sunt de la JBL. Au o forma si mai misto in partea de jos, dar ca sa se vada ar trebui sa am in dreapta doar plante pitice (de exemplu sa mut acolo P. Helferi). Si asa Lilaeopsisul se poate duce spre stanga cat vrea.

Porcu wrote:Nu-mi place Anubiasu', bine ca i-ai pus gind rau
E clar ca n-are ce cauta acolo (dpdv marime si necesitati de lumina). E in curs de inlocuire cu Moss. Hemianthus-ul "merge" pe lemn?

Porcu wrote:Astept cu nerabdare poze in urmatoarele saptamini pe masura ce se coace.
Si eu astept pozele'alea cu explozia de Utricularia de prin august .
Salutare.
Cum bibanii mei de Malawi isi vad linistiti de treaba lor, am decis sa deschid un capitol si in ceea ce priveste acvariile plantate.
Nu are pretentia unui acvariu de vis, nici vorba de aquascaping.
Reprezinta deocamdata pentru mine mai mult un depozit de plante, poate pe viitor sa prinda o forma mai "artistica" sa zicem.
Pe scurt: un inceput.
Acvariu de 120(L)x60(l)x50(h) cm.
Restartat la 20 august 2008.
Filtrare: Eheim 2028 + Eheim Surface Extractor.
Lumina 4x54W T5:
- 2 x Dennerle Trocal Special Plant de la ora 10 la ora 20
- 2 x Osram 865 de la ora 11 la ora 19.
Temperatura apa: 25,5 grade C.
Incalzitor de substrat Dupla Therm Set 750 + Dupla Therm Control Alpha.
Substrat: Dupla Ground + Dupla Root + Dupla Root K.
Fertilizare in masa apei: Dennerle V30 + E15 + A1 + PlantaGold 7.
KH=8, GH=12, pH setat la 7.
CO2 presurizat + Dupla pH Control Alpha, Reactor Dennerle CycloTurbo.
Schimb de apa: zilnic 20 l sau la 2 zile 40 l.
Fauna: 1 Black Molly, 3 SAE, 20 Neocaridina Sinensis Red.
Plante provizorii: Anubias Barteri, Cardamine Lyrata, Cyperus Helferi, Egeria Densa.
Plante care vor ramane: Hemianthus Micranthemoides, Heteranthera Zosterifolia, Lilaeopsis Brasiliensis, Limnophila Aromatica,
Nesaea Pedicellata, Pogostemon Helferi, Pogostemon Stellatus, Vesicularia Dubyana.
In curs de acomodare: Hemianthus Callitrichoides Cuba si Ludwigia Inclinata Cuba

Vedere de ansamblu 1:
image

Vedere de ansamblu 2:
image

Cateva detalii (poze mai mari sunt la galerie):
imageimageimageimage

O scurta evolutie in imagini:
iunie 2008
image
iulie 2008
image
august 2008 inainte de restart:
image
20 august 2008 la momentul zero:
image
in prezent (1 octombrie 2008):
image

Orice comentarii, critici, sugestii sunt binevenite.
Porcu wrote:...Din pacate nu vei putea inlocui tuburile Juwel cu altele :aaa: ....... au alta lungime...

O alternativa mai buna la JBL, pentru lungimile atipice ale producatorului Juwel, ar fi Dennerle Trocal T5, care pentru 54W are tot trei dimensiuni (1047mm, 1149mm, 1200mm).
bogdan-piranha wrote:...ce pot face sa scad gh si kh putin ?
Nu inteleg de ce vrei sa scazi KH-ul. Lasa-le asa pe amandoua.

bogdan-piranha wrote:...aaaaaa de c uitasem eu este valoarea no3-ului care este de 250 mg/l adica praf rau de tot
da-mi valori concrete sau intre cat si cat sa tin valorile apei ... merci mult?
NO2=0 si NO3 intre 0 si 50ppm. Preferabil in prima parte a intervalului: 0-10.
bogdan-piranha wrote:...niste valori care le suporta ciclidele...

N-ai zis de care ciclide. Din alte posturi de-ale tale inteleg ca vrei ciclide africane. Dar iar nu stim daca Malawi sau Tanganyika. In functie de ce vrei, ar trebui sa te mentii in urmatoarele zone:
Malawi: 7,5<PH<8,5, KH minim 10, KH<GH<20.
Tanganyika: 8,5<PH<9, KH minim 15, KH<GH<25.
In ambele variante NO3<50ppm si temperatura intre 25 si 27 grade Celsius.

PS: Nu e nevoie sa deschizi mai multe topicuri cu acelasi lucru in arii diferite ale forumului. Nu asta e modalitatea prin care iti cresti sansele sa-ti raspunda cineva (eventual mai repede).
Salutare!
Doar cateva completari la raspunsurile anterioare:

swatantar wrote: Vreau neaparat Labidochromis si Mpanga. Sunt compatibili intre ei? Ar mai fi si o a treia specie care sa mearga cu ei in acvariu?
Sunt foarte compatibili. Teoretic s-ar mai potrivi doar Membe Deep si Greshakei (pentru spatiul tau Moori e prea mare, Auratus prea agresiv si Bimaculatus din alta poveste), insa practic nu mai e loc. Si asa esti la limita cu spatiul, ajung doua familii (preferatele tale).

swatantar wrote:Filtrarea vreau sa fie interna. Nominalizati, va rog, vreo 2 filtre potrivite pentru dimensiunea acvariului si pentru cea a buzunarului meu, care nu e foarte mare .

Asta daca vrei neaparat intern (poate gasesti second-hand la cineva care a renuntat la el in favoarea unui filtru extern), sau TetraTec EX1200 daca optezi pt extern si n-ai bani de Eheim.

swatantar wrote:Juwel Rock... daca si cum se pot taia in asa fel incat sa pot face cu ajutorul lor un spatiu asemanator celui de la acvariile "de serie" in care sa ascund filtrul si incalzitorul. Voi ce varianta imi recomandati?

Se pot taia/modela foarte usor cu cutter-ul (cutitul), au textura unei spume intarite si nu a unui plastic. Daca poti apela la cineva cu experienta -> atunci DIY din polistiren si ciment, daca nu -> recomand "de firma".

swatantar wrote:Ce fel de si cate neoane sa am ...cu tot cu fir si sistem de prindere Daca trebuie, ce anume si de unde si cat de usor se monteaza pe capac?
2 neoane T8 de 18W (60 cm). Daca ai bani de ASTA, o rezolvi foarte usor cu montatul.

swatantar wrote:Care ar fi cel mai indicat substrat, in ce cantitate si de unde ma sfatuiti sa il cumpar?... De unde iau pietre si ce caracteritici ar trebui sa aiba.

Nisip calcaros de la mare ar fi cel mai indicat. Cam 20 kg (pentru o grosime a stratului de cca 5cm). In lipsa, merge si nisip alb de la Hornbach. Granulatie 1mm. Iti trebuie un sac (25 kg). Pietrele trebuie sa fie calcaroase si cat mai rotunjite la colturi. E preferabil sa nu difere ca textura si culoare.

swatantar wrote: O sa fie si o buturuga pe acolo (cred). Sa ma complic si cu un anubias, sau o sa se incarce de alge?
Poti pune anubiasul pe/intre pietre; nu o sa se incarce cu alge.
viulian wrote:E ca o pata uleioasa la suprafata apei, compacta. Insa daca o atingi cu degetul, se 'fisureaza' asa si se face bucatele mai mici...
ma surprinde sa aflu ca ar fi de la CO2....

Dupa parerea mea n-are nici o treaba cu faptul ca bagi CO2-ul, ci cu proasta circulatie a apei la suprafata.
1. Eu am intr-un acvariu de 120 litri o maternitate de 10 litri (DIY din plasa de tantari si PVC). Suprafata apei din acvariu e cristal, la suprafata maternitatii se formeaza pelicula asta care "se sparge". Suprafata apei din acvariu e foarte agitata, suprafata apei din maternitate e ca a unei balti statute. Evident ca fiind acvariu de ciclide, n-am CO2, dar am totusi saracia asta in maternitate.
2. In acvariul mare de 360 de litri am avut si 180 ppm CO2 (pentru o luna) si nici urma de asa ceva. Este CO2-ul de la "bomba" ceva mai special?
UNII zic ce e vorba de "Iron bacteria" si ca imbunatatirea circulatiei apei ajuta la prevenirea ei (articolul Surface Scum, ultima fraza). N-am cum sa verific asta, dar pe baza exemplelor din experienta mea imi scapa legatura cu CO2-ul. Ar fi util de vazut ce se intampla daca imbunatatesti circulatia la suprafata si bagi CO2 suplimentar fata de cat bagi acum (ca sa mai ramana si plantelor ceva), dar mai intai sa-ti intrebi locatarii daca sunt de acord
Back to Nature Amazonas, Miniamazonas, Papillon. Variatiuni pe aceeasi tema.
Intre capac si rama nu exista nici un fel de balamale. Am considerat ca ma complic inutil, deoarece prelucrarea PVC-ului permite realizarea unui profil sub forma de L in partea superioara a ramei, pe care sa se sprijine capacul, astfel ca acesta(capacul) va sta "ingropat" in rama. In rest, imbinarile au fost facute cu profil de plastic de la Praktiker si suruburi care nu ruginesc. O poza de detaliu cu pozitionarea capacului pe rama ar fi asta:
image

iar una in care e imaginea de ansamblu cat si modul de "incadrare" a capacului de catre rama (in cercurile rosii) la acvariul cel mare ar fi asta:

image.

De unde se poate vedea si cum se poate verifica rezistenta ramei .
Ceea ce era de demonstrat.
Alokt wrote:... Acvariu va avea ... plante .... Daca imi puteti sugera anumite tipuri de background si furnizor pentru ele

Pentru plantat iti sugerez un simplu autocolant, negru sau albastru cat mai inchis. Daca vrei o combinatie de nuante de albastru inchis, poti folosi cu succes o fata de masa albastra (sic!) pe care o lasi sa faca falduri in spatele geamului. Ar trebui sa iasa cam ca la acvariul meu cu pui de ciclide, dar mie mi se pare ca s-ar potrivi si la un plantat:

image

Daca vrei ceva mai deosebit, gen
image,

ai putea sa incerci aici. E relativ aproape de Satu Mare.
Ma abtin sa-ti recomand modele(producatori) mai scumpe(scumpi). Am o vaga banuiala ca nu vrei sa dai cateva sute bune de euro pentru un decor.
Alokt wrote:...plexiglas... are rezistenta mare si nu are probleme cu apa.

Aceleasi caracteristici le are si lambriul PVC. Avantajul net pentru acesta din urma e reprezentat insa de usurinta prelucrarii. Daca prinzi sitemul de lumini de intaritoarele marcate cu X, sau daca le sprijini de o "sina" suplimentara (marcata cu sageata), ca in figura de mai jos, nu o sa ai absolut nici o problema.
image

Asta e un capac pentru "deschiderea" de 80cm/30cm si mai am unul de 200cm/55cm. Desi la am cam de un an jumate, ambele arata ca in prima zi.
Daca ii aplici si un colant negru, rezultatul final ar fi cam asta:
image
Oricum ar fi, sa ne arati si noua cum a iesit.
mirciulik wrote:... imi trebuie lampa UV? sau mai bine zis, daca-mi iau o lampa UV pot s-o folosesc? si cum?

Nu e strict necesar. Daca-ti permiti, e folositoare (mai putini paraziti si o apa mai curata). O poti folosi fie non-stop, fie 2-3 ore pe zi (conectata la o priza programabila). Se monteaza pe returul filtrului extern, aproape de iesirea din canistra (din simplul considerent legat de vizibilitatea ei - o ascunzi practic si pe asta in masa/suportul acvariului). Degeaba pui plante si fertilizanti-pastile in nisip, nu vor avea viata lunga; masculii vor sapa/cara/muta nisipul dupa cum le va convine lor. Poti cel mult sa le pui intr-un ghiveci pe care-l maschezi ulterior cu pietre, astfel incat sa nu deranjeze privirea.
mihai86 wrote:...Saptamana asta imi vine acvariul ... 150x70x60 -> dimensiunile
.
Daca dimensiunile sunt astea, renunta la piciorusele alea de metal si pune direct masa din PAL pe podea (care ar trebui sa fie dreapta), iar intre masa si podea o bucata de mocheta (cat mai groasa). Mi se par cel putin ciudate intaritoarele "longitudinale". Ce grosime are geamul si cat va fi coloana de apa?
mihai86 wrote:As pune si niste poze dar nu prea stiu cum.

Vesnica problema... vesnicul raspuns: citeste aici in josul paginii (explicatii detaliate), aici sau aici (mai pe scurt).
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index