| Message |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
|
La nano-ul pe care il am la birou am pus o buturuga la fel cu a ta, nu am fiert-o, doar am tinut-o in apa
vreo 10 zile inainte sa o pun in acvariu. Bineinteles ca a facut mucus din ala alb, dar dupa o luna a trecut
de la sine, fara sa fac nimic.
Asa ca poti sa o lasi si asa, o sa dispara in timp.
Daca ai rezolvat cu lampa e ok.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Poza nu este foarte clara. Incearca sa te uiti aici, poate gasesti ceva asemanator, acolo gasesti si sugestii:
http://www.jbl.de/en/online-hospital/pict_diag_groups
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Bravo Calin, cea mai buna solutie  Mihaela, daca poti sa ajungi la Cluj sa te convingi singura cred ca asta e cea mai
buna solutie. Si o sa afli mult mai multe lucruri interesante
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
As avea cateva observatii de facut, fie ca iti place fie ca nu. In primul rand, eu am vorbit civilizat cu tine, fara sa te jignesc,
in consecinta te-as ruga sa procedezi la fel. Tonul pe care mi te adresezi lasa de dorit, ca sa nu mai vorbim de greselile
gramaticale. Chiar daca este un forum, ar fi de dorit sa te adresezi in scris corect macar din punct de vedere gramatical.
In al doilea rand eu am facut niste afirmatii, care reprezinta parerea mea. Daca nu esti de acord cu ele foarte bine, te rog
sa iti exprimi punctul de vedere in mod civilizat, fara sa imi aduci invective. In al treilea rand, acest forum are niste reguli.
Printre aceste reguli se afla si urmatoarea, citez: "2.8 Fara discutii sau informatii warez, ori care aduc atingere legii
copyright-ului. Abaterea se va sanctiona cu stergerea topicului si acordarea de avertisment tuturor userilor care au
participat la discutie. ". Daca tu esti convins ca nu ai incalcat legea copyright-ului foarte bine, poate asa este, eu am o
parere diferita. Si ca un sfat general, ti-am scris si in alt topic, necunoasterea legilor sau a regulamentelor nu te exonereaza
de respectarea lor.
Si nu in ultimul rand, pe mine nu ma intereseaza sa iti fie restrictionat accesul la acest forum, nu am nimic de castigat nici
de pierdut. Dar inca odata te rog sa respecti anumite reguli, prima fiind cea a bunului simt si a celor sapte ani de acasa pe
care sper si cred ca ii ai.
In rest sa auzim numai de bine, cu pesti sanatosi si ape limpezi.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Crezi ca mai ai nevoie de raspuns la intrebarea cu pestisorii dupa 3 zile?!
Lumina aia de veioza scoate-o de pe acvariu daca nu vrei sa debuteze algele. Daca nu ai lumina maine
sa pui anunta-ma pe mine si iti dau imprumut 2 lampi pina rezolvi cu lumina.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Legea drepturilor de autor in vigoare in Romania are niste prevederi destul de clare. In general nu este suficient
sa precizezi sursa de unde ai copiat articolul respectiv, ci ai nevoie si de aprobarea autorului pentru a face acest
lucru. Presupun ca nu ai aceasta aprobare.
Asta este un exemplu tipic de romanism, cum zici tu. Asta vis-a-vis de fudulie...
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Ultima varianta pentru sump plus display ar fi asta:
Dupa sarbatori dau comanda si pentru sticla pentru sump si comanda pentru stand.
Sarbatori fericite,
Dragos
|
 |
|
|
Depinde si de ce fel de pesti vrei sa ai in bazin. Ca sa iti faci o idee, e adevarat o idee destul de scumpa  ,
eu am un plantat in care am 8 discusi plus alti pesti, 400 litri net, si am 2 Eheim 2078.
Oricum ar fi, trebuie sa fi atenta ca debitul trecut pe ambalaj la orice filtru extern nu este debitul real, cu medii
de filtrare. Deci daca pe ambalaj scrie 1500 litri pe ora, cu mediile biologice de filtrare probabil ca va merge pina
in 1000 litru pe ora. Ideal ar fi sa recirculi apa de 4-5 ori pe ora. Poti folosi si o combinatie de un filtru extern,
care sa se ocupe de filtrarea biologica si un filtru intern pentru filtrare mecanica.
Dar poate ar fi bine sa ne spui si ce pestisori te-ai hoatarat sa tii in bazin, combinatia de pesti pe care o ai acum
nu este nici recomandata nici ok.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Steaua aia de mare e din alt film
|
 |
|
|
Bine ai venit si Craciun fericit!
Si spor la citit iti mai doresc
|
 |
|
|
dedu wrote:
kirucd wrote:Am si eu o curiozitate @dedu, daca tot te pricepi foarte bine la acvaristica si sti cum sa cresti 15 pesti in 20 litri de apa,
ce mai cauti pe forum? Cu ce am putea sa te ajutam noi? Ca se pare ca tu impreuna cu nenea ala de la pet shopul de
unde ti-ai luat pesti stiti mai bine ca noi cati pesti trebuie pusi intr-un acvariu, cum se cicleaza un acvariu numai cu
diverse solutii etc. Si mai am o curiozitate, sti ce inseamna ciclarea unui acvariu si ce este ciclul azotului?
In rest nu pot sa iti doresc decat sarbatori fericite si ape limpezi sa ai in cei 20 litri cu 15 pestisori.
Pai la cum ai pus problema si vad ca nu ai citit mai sus tot ce am scris nu are rost sa intru intr-o dezbatere cu tine amice i-am explicat colegului tot ce stiu despre ciclare in cateva cuvinte si legat de (nenea de la pet shop e fata amice si e sef de magazin nu e chiar nimeni in drum are experienta cat de cat si lucreaza la un petshop destul de cunoscut in Romania nu vreau sa dau numele ca sa nu zica lumea ca ii fac reclama ) ,iar legat de ce mai caut pe acest forum la fel am explicat sus dar vad ca te bagi in seama si iei lumea de sus cu un aer de superioritate m-am inscris ca asa am vrut eu din mai multe motive pe viitor te rog sa citesti ce am scris mai sus daca tot te bagi intr-o discutie deja inceputa ca asa e frumos sa nu vorbesti ne bagat in seama
Sarbatori fericite
Inainte sa postez in topicul tau am citit tot ce ai scris. Este un loc public si da-mi voie sa ma bag in seama in momentul in
care ne explici ca ciclarea se face cu Easy Start si cu Easy Filter fara sa mai astepti 3 saptamani, ca asa ti-a spus prietena ta
mare sefa la un mare pet shop. Nu de alta dar poate mai citesc si altii care vor sa se apuce de acvaristica acum si iau de bun
sfatul tau.
Si daca ne mai si spui ca ai 15 pesti in 20 litri si schimbi apa partial la 10-15 zile si faci si curat in acvariu odata pe saptamina
asta nu inseamna ca asa e normal. Faptul ca nu ti-au murit "decat" 6 pesti in 3 luni este o pura intamplare, in conditiile in
care ii tii tu puteau sa moara toti. Fie ca iti place fie ca nu, asta este parerea mea. Si o postez pentru ca asa cred de cuviinta.
Nu stiu daca ti-ai dat seama sau nu, acest forum este un spatiu public si nu trebuie sa ma inviti tu ca sa imi spun parerea.
Cand o sa vreau sa vin in vizita la tine sa vad cei 15 pestisori care "traiesc" in 20 litri de apa atunci am sa te intreb daca ma
primesti. Aici pot sa imi exprim parerea fara sa iti cer voie tie.
Si inca odata iti doresc Sarbatori fericite si ape limpezi!
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
CRACIUN fericit si tie
|
 |
|
|
O poza de ansamblu dupa plantare se poate Eugen?
Sarbatori fericite, ape limpezi si cilclare usoara
|
 |
|
|
|
Am si eu o curiozitate @dedu, daca tot te pricepi foarte bine la acvaristica si sti cum sa cresti 15 pesti in 20 litri de apa,
ce mai cauti pe forum? Cu ce am putea sa te ajutam noi? Ca se pare ca tu impreuna cu nenea ala de la pet shopul de
unde ti-ai luat pesti stiti mai bine ca noi cati pesti trebuie pusi intr-un acvariu, cum se cicleaza un acvariu numai cu
diverse solutii etc. Si mai am o curiozitate, sti ce inseamna ciclarea unui acvariu si ce este ciclul azotului?
In rest nu pot sa iti doresc decat sarbatori fericite si ape limpezi sa ai in cei 20 litri cu 15 pestisori.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit si sarbatori fericite si tie!
|
 |
|
|
|
Daca filtrarea mecanica o faci si cu un fltru intern nu cred ca e nevoie sa folosesti perlon. Poti sa folosesti in locul
perlonului buretele mai fin, iar restul umplut cu Siporax. In acest fel vei umbla mai rar la canistra. Sa desfaci
canistra odata la 2 saptamani ca sa cureti/schimbi perlonul nu este bine.
Eu in momentul de fata folosesc pentru canistrele mele, Eheim 2078, exact varianta asta, canistrele sint pline cu
Eheim Substrate Pro iar deasupra am un burete de 1cm grosime. Si umblu la ele cam odata la 2 luni, ca sa clatesc
putin buretele, bineinteles in apa din acvariu. Iar la mediul biologic nu umblu.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Frumos, acvariul arata din ce in ce mai bine
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
In noul filtru ar trebui sa ti se formeze bacteriile in urmatoarele 3 saptamani maxim. Poate sa fie mai repede, dar mai bine
sa fi sigur decat sa ai probleme. Daca ai folosi in continuare amoniac probabil ca filtrul s-ar cicla si mai repede, 1-2 saptamani.
Avand si pesti n-o sa mai poti folosi amoniac, iar ciclarea filtrului nou va fi ca si o ciclare normala, doar ca aportul de bacterii
va veni din filtrul vechi care este deja ciclat si din substrat. Poti sa incerci sa lasi doar filtrul nou si mai repede, doar sa faci
teste sa vezi daca e ok. Eu as tine cele 2 filtre in paralel macar 2 saptamani.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Bine ai venit si succes!
|
 |
|
|