[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Un singur comentariu am, vis-a-vis de mancare. Tubi in nici un caz, sint vectori pentru tot felul de boli, cel putin asa am citit, iar discusarii nu recomanda tubi.
Eu folosesc numai granulat, am folosit la inceput de la Aquatic Nature, iar acum folosesc de la Ocean Nutrition - Pelete Bloodworms. Si in 4 luni am reusit sa aduc
8 discusi de la 7-8 cm la 12-14. Eu zic ca e ok. Sa vedem si in continuare cum se comporta. La mine fiind plantat, chiar daca schimb zilnic 12,5% din apa, tot
nu le dau hrana vie sau congelata. Si pina acum nu s-au plans Depinde si cum ii obisnuiesti. Iar la perechea pe care o am in steril acum le dau granulat de
la New Life Spectrum, se pare ca este cea mai apreciata mancare uscata, cel putin peste ocean.

O zi buna,
Dragos
Schimburi zilnice de apa, ar fi bine 50%, si monitorizat in fiecare zi parametri apei, NH4, NO2 si NO3. Si daca in cateva zile nu da semne ca ar scadea valorile
trebuie sa ii muti si sa lasi acvariul la ciclat. Masurarea valorilor o faci inainte de schimbul de apa. Si mai putina mancare la pesti, ii bagi la regim, tot sintem in post
Ce filtrare ai?

O seara placuta,
Dragos
Inseamna ca m-am luat eu dupa tine cu 2 culori de nisip

Da' o poza ceva cu stadiul actual?
Ok, dar e de preferat sa nu folosesti prescurtari pe care le folosesti pe messenger sau chat.
Cory mananca surplusul de mancare care cade pe substrat.
Da' romaneste sa intelegem toti poti sa scrii?
Cu un KH de 5 nu poate sa scada pH-ul sub 6, ca sa il scada trebuie sa foloseasca apa de osmoza
sau turba pentru a scade KH mai intai. Daca tot ii dai sfaturi @rick macar spune-i ce si cum omului.

O zi buna,
Dragos
5-2-5 probabil se refera la 5 ore lumina dimineata, 2 ore fara lumina, iar apoi inca 5 ore de lumina. Cred
Normal ca trebuie conectata la o sursa de apa. Si de obicei raportul intre apa pe care o bagi
si apa permeat (osmoza) e cam de 5 la 1, adica vei pierde 4 litri de apa (ii arunci) ca sa scoti
1 litru de permeat (apa de osmoza). Deci pe langa costul instalatiei propriuzise mai ai si costuri
cu apa. Tu trebuie sa iti faci calculele sa vezi ce si cum.
Pe de alta parte este singura metoda sa zicem corecta de a scadea KH-ul.

O zi buna,
Dragos
Cea mai corecta metoda sa scazi KH-ul este osmozorul. Restul sint surogate.

O seara placuta,
Dragos
Ca sa se decompuna mai repede mancarea pe care o bagi in acvariu. Dar daca plantele pe care le ai nu rezista la 28
poti face ciclarea si cu 24-25 care e o temperatura normala pentru multe specii de plante.

O seara buna,
Dragos
Daca filtrul intern face o mica valurire la suprafata apei
este ok.

O seara placuta,
Dragos
Bine ai venit!
Bine ai venit!
Bine ai venit si bafta cu noile setup-uri!
Si discusii sint teritoriali in timpul depunerii. Iar bazinul ar trebui sa il faci cat de mare poti indiferent de ce
pesti pui in el, cu cat mai mare cu atat mai bine. Eu am 130x60x60 dar din cauza backgroundului latimea a
scazut la 48.

O zi buna,
Dragos
Eu parca tot pe discusi as merge dar hotararea e a ta.
Eu zic sa pregatesti tot ce iti trebuie si pe parcurs te mai gandesti.

O zi buna,
Dragos
Ca sa vezi diferenta ar trebui sa pui si prima poza de ansamblu, cea de acum 3 luni.
E diferenta de la cer la pamant, parca e alt acvariu! Foarte fain, bravo!
Indiferent ce mancare, de pesti sa fie.
Daca nu stiai de mancare macar ai inteles ce e cu ciclul azotului si ce inseamna ciclarea? Pentru ca acvariul nu se cicleaza de la sine.
Bacteriile alea ca sa se dezvolte au nevoie de hrana, adica de amoniac, care provine din mancare care se descompune. Daca nu ai citit
ciclul azotului fa-o acum. Iar cu pestii ar trebui sa astepti vreo 3-4 saptamani ca sa ii bagi. Si ar fi bine sa adaugi si un filter start (colonii de bacterii),
te ajuta la ciclare.

O seara placuta,
Dragos
Nu trebuie sa faci schimb de apa in timpul ciclarii. Si trebuie sa adaugi cate putina mancare de pesti o data sau de doua ori pe zi, cat iei in varful degetelor.

O seara placuta,
Dragos
In primul rand niste teste de baza ale apei: NH4, NO2, NO3 si poate si un KH si un pH macar.
E greu de spus ce este, poate s-a mai intalnit altcineva cu asa ceva pina acum. Poate altii cu mai multa
experienta decat noi sa se fi intalnit cu asa ceva... Dar eu zic sa faci niste teste la apa in primul rand.

O seara placuta,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: