[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lofty
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
AMON_RA wrote:Daca il pun pe mester sa sudeze sub cadrul ala de sus un alt cadru din teava patrata remediez problema ?
Mai bine peste, iar greutatea sa fie preluata de cele patru picioare (extremele). Sa aiba forma unui 8 (dreptunghi cu inca o latura mica pe mijloc). Toata jucaria ar trebui sa aiba 6 picioare din bara patrata.

AMON_RA wrote:P.S. Oare de ce a aparut deformarea aia? Eu ma gandeam ca la 95 cm cat are standul nu ar trebui sa fie probleme de genul acesta.
Pai fara o poza, putem doar ghici.... probabil ca pe mijloc nu ai niciun picior din bara patrata pentru sustinere... asociat cu faptul ca acel cadru de sus nu e din bara patrata ci din profile (L)....
Lofty wrote:
AMON_RA wrote:Adica tevaria aia o sa fie in fata decorului? Nu ai cumva un link sa ma dumiresc?

Ai inteles. Revin maine cu 4 poze edificatoare.

Daca decorul il fac niste baieti priceputi in regim DIY, acesta se modeleaza astfel incat sa ascunda ce vrei tu.
Daca decorul e de cumparat, mai ia ceva material in plus. Uite cum am mascat eu tevile, de exemplu:
- asa ar arata nemascate:
image
- asa arata cu doua bucati de decor lipite sub forma de L:
imageimage
- asa arata celalalt retur si o bucata din tur (ca sa-ti dai seama):
image

Sper ca ai prins ideea

Referitor la stand:
- platbanda aia n-o sa faca mare branza;
- daca cadrul (dreptunghiul de sus) era din teava patrata nu mai aveai problema asta;
- rezista foarte bine din PAL de 18 mm cu spatele plin si 3 (4) pereti verticali.
Disponibili:
- 20 Membe Deep la 5cm
- 20 Caeruleus la 2-3cm
- 4 Elongatus la 5 cm
- 10 Elongatus la 2 cm
Preturi intre 2,5 - 4 ron bucata, in functie de cantitate.
AMON_RA wrote:Cand am zis ca astept sugestii ma refeream mai mult la amenajare decat la pesti.

La amenajare ma gandeam si eu, da trebuie sa stiu daca bagi ciclide africane sau americane ca sa nu-ti sugerez sa iei lemne, respectiv nisip, degeaba. Fa-l cum iti place tie... pardon, cum ii place sotiei

AMON_RA wrote:Adica tevaria aia o sa fie in fata decorului? Nu ai cumva un link sa ma dumiresc?

Ai inteles. Revin maine cu 4 poze edificatoare.
AMON_RA wrote:Nu va mai fi un bazin dedicat plantelor cum se vroia sa fie ci pestilor.... astept si eventuale sugestii de la cei care au bazine de genul acesta....

Pai spune si ce pesti ai vrea ca sa stim cat de mult ne fierbe oala...
AMON_RA wrote:Backround-ul ala cum se monteaza. Se pune pur si simplu in bazin sau trebuie lipit cu silicon?

Toate background-urile plutesc al naibii de tare... deci se lipesc cu silicon... daca ai intaritoare longitudinale sus, exista posibilitatea taierii lui astfel incat sa intre fortat intre intaritoarea din spate si fundul acvariului necesitand lipirea de geam doar pe conturul lui (cu marele avantaj ca-l poti da jos ulterior usor si fara sa zgarii eventual geamul din spate).... daca n-ai intaritoare e musai sa-l lipesti cu silicon si de geamul din spate...
AMON_RA wrote:Furtunele de la filtru pot fi mascate in spatele decorului?
Decorul trebuie sa mascheze in principiu turul si returul. Operatiunea se poate face prin adaugarea unor bucati de decor peste acestea, astfel incat tevaraia sa fie intre background si bucatile astea...
AMON_RA wrote:Daca da trebuie montate ceva distantiere intre sticla si decor ca sa ramana un loc liber pentru furtune?

Nu lasa spatiu intre decor si geamul din spate (banuiesc ca nu ai de gand sa bagi acolo si un sistem intern de filtrare)... rapesti din "adancimea vizuala" fara nici un contraargumet legat de utilitatea operatiunii.
harry-ab wrote:... S7, E15 si V30. Eu cel putin asta vreau sa cumpar.

In loc de S7 poti lua A1 daily, in ideea ca zilnic sa poti jongla cu cantitatea (mai mult sau mai putin de 1 "doza" la 100 litri) in functie de ce plante ai pe acolo. N-ar strica in ecuatie si un PlantaGold7.
AMON_RA wrote:Legat de folosirea lui 2028 la acvariul meu actual nicio parere ?

Salutare.
Eu am asa ceva la un acvariu de 360 litri. Datorita insertiei unui Eheim Surface Extractor, m-am jucat cu turul si returul in diferite pozitii si la diferite debite, de la maxim pana la complet inchis. Clapeta dispozitivului unde intra furtunele inchide in acelasi timp si turul si returul, astfel ca, teoretic, pentru a nu avea o tornada in acvariul de 60 de litri ar trebui sa stai cu admisia si returul aproape inchise atunci cand filtrul e in functiune. Desi prin instructiuni nu spune nimic de restrictii de timp privind functionarea filtrului la debite reduse (ca la TetraTec de exemplu - pe timpul hranirii), tind sa cred ca nu au fost proiectate sa functioneze "la limita" sa spunem.
Practic (avand in vedere ca nu ma pricep le chestii de genul cat rezista motorasul sau cat de fiabila e elicea etc) eu nu l-as folosi la un acvariu asa de mic (putere/debit mult prea mari).
Oricum banuiesc ca decizia de cumparare nu este influentata de acest aspect.
andras wrote:De 6mm.

... si in plus fundul de 8mm.
ciacob wrote:Vreau sa pun si niste poze cu acvariul, dar astept sa ma invete cineva cum se pun poze pe forumul asta...
Salutare.
Citeste topicul asta sau topicul asta.
Plantele sunt acum in posesia userului none.
Se poate inchide.
Multumesc.
AMON_RA wrote:Am o curiozitate .
Din ce sticla trebuie facut un acvariu de urmatoarele dimensiuni :
- L : 950 mm
- l : 550 mm
- h : 500 mm

Conform unui calculator care circula pe aici pe forum, grosimea recomandata si deformarea pentru dimensiunile date ar fi:
Grosime fund 11,9 mm
Grosime lxh 8,0 mm
Grosime Lxh 8,9 mm
Deformare fund 0,28 mm
Deformare lxh 0,37 mm
Deformare Lxh 0,36 mm

In concluzie ar merge cu geam float de 8mm cu intarituri longitudinale.
Atentie (sporita) insa la planeitatea suprafetei pe care va sta acvariul (in cazul in care nu faci fundul dublu).

AMON_RA wrote:Cei care au acvarii de dimensiuni asemanatoare sunt bineveniti sa posteze.

Eu am fost mai precaut (fecioru' meu joaca fotbal in camera) si am facut din sticla de 10 cu intarituri un 120(L)x60(l)x50(h) si din sticla de 10 fara intarituri un 80x40x40. Asta ultimul mergea lejer si din sticla de 8.
Am disponibile cateva fire de Hygrophila Difformis. Doritorul le poate ridica seara din zona Panduri. Detalii pe PM.
catos wrote:... sa nu-mi iau.... si sa curat eu pietrisul la 2 sapt cu o pompa... nici nu mi-e prea clar ce specii sunt onsiderate "sanitari"

Ar trebui mai intai sa-ti clarifici cu ce se ocupa sanitarii: unii mananca mancarea ce ajunge pe substrat, altii mai papa cate o alga, etc. In nici un caz nu trai cu impresia ca se hranesc cu dejectiile altor pesti si din cauza asta nu se va colmata niciodata substratul.

catos wrote:... cred ca tre sa mai caut pe net ceva informatii

Obligatoriu. Poti incepe de AICI.
dragos11 wrote:nu stiu cum sa pun un link ...

Uite AICI in josul paginii la rubrica Creating Links.
Ai gasit o Cistuda (Emys Orbicularis).
Pe langa faptul ca nu vei putea sa-i oferi niciodata conditii decente de viata (si te vei intreba ce are de nu mananca), mai este si protejata de lege. Acum ca stii cum se numeste te poti interesa ce si cum (foarte pe scurt poti citi aici).
Astea ar fi informatiile. Cat despre idei: du-o inapoi cat poti tu de repede :alright:
Teoria ca teoria. Faptul ca nu ti-a raspuns nimeni inseamna doar ca cei ce ti-au citit intrebarea nu au avut experiente fericite legate de inmultirea lor. Nu cred ca daca cineva cu mai mult timp liber cauta pe google si-ti zice ca singura cale ar fi sa fie stimulati (injectati) cu hormoni te ajuta cu ceva. Te-ar ajuta teoria si nu sfaturi practice? :alright:
Au mai ramas 20 de Membe Deep si 10 Elongatus, marimi 4-5 cm. Pret negociabil in functie de cantitate sau 60 lei toti.
In primul rand scuze lui Sesmar ca ma bag peste anuntul lui.
In al doilea rand doresc si eu Pogostemon Helferi. Daca aveti sau ati vazut undeva, va rog nu ezitati...
Multumesc anticipat tuturor!
Salutare!

aezakmy wrote:1)Am inteles ca un material bun sunt lambriurile PVC. Corect?
Corect.
De preferat sa fie cel cu grosimea de 1cm, latimea de 10 cm si lungimea lambriului de 260 cm.
Exista si mai scurte, dar sunt mai putin rigide (plasticul mai subtire).

aezakmy wrote:2)As vrea sa montez 2 coolere (alimentate la o sursa PC) dar nu stiu exact cum e mai bine? pe rama , sau pe capacul propriu-zis - ma gandesc ca daca il montez asa vaporii vor iesi mai usor =>umiditate mai mare in camera, ceea ce duce la alta intrebare cam offtopic: exista riscul la un acvariu de dimensiunea asta la igrasie in camera? banuiesc ca nu...

E mai bine pe rama atat din motive estetice (sa nu ai seara doua cercuri/pete de lumina pe tavan in dreptul coolerelor), cat si al eficientei (daca bat paralel cu luciul apei, vei avea o suprafata de apa mai mare in contact direct cu aerul introdus in acvariu, plecand de la premisa ca acesta e mai rece decat apa).
Vaporii ies aproape la fel de usor indiferent de pozitionare, umiditatea in camera nu va depinde de asta. Un cooler trebuie sa bage aer, altul sa scoata.
Nu exista nici un risc de igrasie de la acvariul tau. Eu am 1000 litri apa intr-o camera in acvarii descoperite si totul e ok.

aezakmy wrote:3) Sunt suficiente 2 neoane de 18 W Phillips (830 si 840) avand in vedere ca voi lua numai plante rezistente si nepretentioase , intrucat acvariul va fi populat cu o pereche de Goldfish??...

Da. Poate faci rost macar de un Aquarelle(Phillips) sau un AquaGlo(Hagen).

aezakmy wrote:Astept cat mai multe pareri/idei/sugestii ...

Ar trebui sa-ti iasa cam asa (adaugi in plus coolere si eventual fara partea de jos a ramei):
image
image

Succes!
ciclide_africaneBZ wrote:@Lofty - Parca tu ce neoane ai in acvariul cel mare ?

Am avut de-a lungul timpului diverse combinatii (Juwel, Sylvania, JBL Solar Natur, Hagen AquaGlo).
Combinatia cel mai mult folosita (cum se vede in pozele de la galerie) a fost JBL + AquaGlo. Toate culorile erau "amplificate". Nisipul era din cel normal, galbui.
De cand am completat substratul (cam trei sferturi) cu nisip alb de la Hornbach le-am tot rotit si am ramas in acest moment (si ce ai vazut tu pe viu) pe combinatia Juwel DayLite + MarineGlo.
Am optat pt Juwel din simplul motiv ca erau cele mai noi (intense) din ce aveam la indemana, iar pt MarineGlo pentru nuanta gen "spartura de corali" pe care o da noului nisip (lasand la o parte albastrul "special" al elongatusilor).
Oricum, de cand am lumina "albastra" am mai putine alge pe decor ca inainte.

Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Go to: