[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: naitsirc
Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Message
Se poate agatat de tavan, ca aici http://www.spacearium.net/ ... dar nici astia nu fac mai mari de 73 Gal ~ 276 litri
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5573.page
Cred ca denumirea stiintifica e trikentrion flabelliforme si l-am gasit in stoc aici: http://www.fishandshop.com/eponge-orange-a-polype-blanc.html
Pretul se reduce la 500 Lei
Se vinde un pachet acvaristic aproximativ complet pentru un nano-acvariu plantat. Toate echipamentele sunt folosite (nu sunt noi), dar sunt in stare acceptabila de functionare:

- Acvariu 40x25x25 - 25 litri
- Filtru extern Hydor Prime 10, cu materiale filtrante
- Butelie JBL de 0,5 kg (fara revizie), cu maner si suport
- Reductor CO2 DENNERLE PROFI 2000, cu 2 manomere, 2 reglaje
- Difuzor ceramic CO2 + supapa de sens + furtun CO2
- Indicator permanent CO2 JBL + rezerve
- Lampa Aquatic Nature Solar Duo Boy Black (neagra) un bec de 26W + un bec de 11W
- Incalzitor cu termostat si temperatura reglabila

Pretul pentru tot pachetul este de 600 RON. Nu se vinde separat, nimic.
Acest pret nu se negociaza.
Pretul nu include costul transportului si eventualele taxe de ramburs (daca se opteaza pentru plata ramburs).

Doritorii ma pot contacta prin PM.
Mie imi place cel mai mult dsc3670resized.jpg ... asa de mult ca mi-as pune-o wallpaper sa ma uit la ea in fiecare zi, daca ar fi la rezolutie mai mare.
Omul nu citeste regulamentul... ne oripileaza ochii cu limba "romana" a lui... in locul unde ar fi trebuit sa se prezinte pe el ne prezinta doar frustrarile lui (sa inteleg din asta ca el e doar o suma de frustrari?)... si la sfarsit ne mai spune ca "roman" are un sens peiorativ... Mi-a scapat ceva si nu stiu eu?

Hai sa ne maturizam! Ce ziceti? Macar asa oleaca...
De ex.: Hemigrammus Erythrozonus:
- Hemigrammus erythrozonus (Glowlight Tetra) prefers an aquarium with dimmed lighting and dense vegetation. Leave some areas free to create areas to swim on. Hemigrammus erythrozonus (Glowlight Tetra) should never be kept in groups of less then 10 specimens. (http://www.aquaticcommunity.com/fish/glowlighttetra.php)
- Glowlight Tetras are most attractive, as well as most comfortable, when kept in a darkened tank. Chose dark susbstrake and provide plenty of vegetation, but leave some open space for swimming. Added tannins to both soften and darken the water, combined with floating plants, will provide the finishing touch to the perfect Glowlight Tetra habitat. (http://freshaquarium.about.com/od/tetras/p/glowlight_tetra.htm)
Hemigrammus Erythrozonus prefera acvariile intunecate, cu lumina slaba... ceea ce nu prea se potriveste cu necesitatile plantelor tale... de asemenea cresc destul de mari, pe la 4-5 cm.
Hemigrammus Bleheri sunt foarte sensibili la calitatea apei si predispusi la boli daca aceasta nu este in cele mai bune conditii. Si lor le plac mediile cu lumina mai slaba. De asemenea si acestia cresc pe la 4-5 cm.

Nu vreau sa te descurajez... sa nu ma intelegi gresit. Vreau sa stii la ce te expui. Ai pe lista de plante unele care necesita lumina din abundenta pentru o dezvoltare normala. Va trebui sa alegi intre flora si fauna care va fi prioritar. La mine am ales plantele si in functie de acestea pestii, acestia fiind mai degraba o parte a unui ciclu din chimia apei si nu neaparat un decor. De asemenea sa ai grija la suprapopulare. Hemigrammus Erythrozonus se recomanda min 10, Hemigrammus Bleheri min 6... daca mai vrei si ramirezi si mancatori de alge si mai stiu eu ce... sa nu iti fie greu sa tii in control zilnic nitratii si sa ai probleme cu cei sensibili la calitatea apei.
Neoni ar merge intre 5 si 7... Red Dwarf Rasbora (Microrasbora rubescens) intre 5 si 6... Cherry Barb intre 6 si 6,5...
M-a intristat si pe mine finalul tragic si neasteptat al lui Grigore
Dai regulatorul de presiune separat? Daca da, cu ce pret?
- reductor CO2 DENNERLE PROFI 2000 , cu 2 manomere , 2 reglaje, functioneaza perfect indiferent de numarul de bule setate - 180 lei ?
wow... un viitor plantat de 700 litri...
trebuie neaparat sa pun la bookmarks acest topic
xenon wrote:Sunteti invitati sa imi dati ceva sugestii de plante pt nano.

Daca tot ne inviti, hai sa ma bag si eu in seama
Un acvariu ca al tau (de 8 litri) cu un betta in el, l-as vedea cu o creanga pe care sa fie legati mai multi pui de anubias nana petite, iar la suprafata as pune ceva plutitoare, pistia stratiotes sau salvinia natans. Astea asa daca vrei ceva easy, fara CO2 si fara pretentii excesive la lumina.

Daca vrei ceva mai mediu sau ma pretentios... atunci va trebui sa te gandesti la CO2, lumina si fertilizanti.
Bacope sunt multe tipuri... eu am doua cu frunze rotunde: b. monnieri si b. australis.
Dar aceeasi planta poate sa difere daca a fost crescuta emers sau submers. La cele crescute emers tulpinele sunt mai groase, si frunzele mai mici. De asemenea in functie de lumina la care a fost crescuta poate sa difere si distanta nodala.
Prima e sigur hydrocotyle leucocephala, a doua ar putea fi bacopa caroliniana, dar nu sunt sigur, ca nu ii vad bine frunzele. Daca e bacopa caroliniana are nevoie de mai multa lumina decat cred ca primeste, ca sa arate mai bine.

De asemenea as rari putin tufa de hydrocotyle si as incerca sa o eliberez din substrat. Daca te uiti la ea, o sa vezi ca scoate la fiecare frunza radacini mici... Ii place mai mult la suprafata. La mine in setup-ul vechi am scos-o din substrat si am agatat-o de ramurile unei buturugi... s-a deezvoltat mult mai rapid. La altcineva pe forum am vazut ca a prins un buchet de hydrocotyle intr-un inel cu ventuza, de un perete lateral si a lasat-o sa se intinda si pe suprafata apei.

Ca si experiment am pus din nou la mine un fir de hydrocotyle in substrat si sta pe loc de o luna, in timp ce totul in jurul ei creste.
S-a dat. Se poate inchide.
Multumesc.
Da, eu am fost multa vreme convins ca am blyxa, si era sa il conving si pe faraon, pana cand i-am spus cum se inmulteste (prin lastari prin substrat) si atunci a spus ca 100% e echinodorus tennellus. Si eu i-am aratat pozele cu al tau, dar a zis ca al tau e alt fel de echinodorus...
Da, ech. tenellus, nu stiam cat de mare se face (nu mai zic ca la inceput l-am confundat cu blyxa japonica ), il tund in fiecare duminica, dar e spornic. Deocamdata nu am ce sa pun in fata... Caut marsilea, dar inca nu am gasit... Sper sa se indure faraonu de mine sa imi dea cateva fire... sometime...
 
Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com