[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: xenon
Forum Index » Profile for xenon » Messages posted by xenon
Message
Revin cu un update. Am pornit acvariul intr-un sfarsit.

Lista cu plante : Rotala butterfly, Limnophilla belem, Rotala macrandra mini type IV, Rotala macrandra narrow leaf, hygrophila corymbosa, Java moss, un alt tip de moss de care nu dau pe net(nu se vede in poza, o sa revin cu un detaliu), si doi anubiasi (cultura proprie ), si 4 nuferi. Urmeaza eventual niste HC si in partea dreapta mai multe verdeturi. Ma gandesc eu la ceva.

Tin sa ii multumesc lui stefanp pentru plante. Oferta a fost una generoasa si un raport excelet pret/calitate.

As dori totusi un sfat. Nu imi place cum bate lumina. Ca intensitate e ok, dar e focalizata. Este vro metoda de a o dispersa, fara sa pierd din intensitate?

Poza :

image
Original size : http://i.imgur.com/v8Vmet1l.jpg
Ca plante depinde ce gasesc. Pe buturuga o sa fie putin moss si anubiasi, iar ca plantate depinde ce ai tu + ce mai gasesc. Nu m-am hotarat inca ce si cum

Mi-ar face placere sa tin microrasbora galaxy sau in cazul in care nu imi permit/ nu gasesc, o pereche de ramirezi ar fi numai potrivita.
Un mic update, cu poze
Am mers pe 2x spoturi cu led-uri 4w/buc de la Duracell. In total sunt cam 500 de lumeni @3000k.

Poze :
image image
image image

Pareri?
In curand o sa fac un topic cu acvariul prietenei mele, sunt acolo ceva problem ce trebuiesc discutate
Sincer daca vrei un look mai natural, daca gasesti, cumpara volcanit sau daca bugetul e mic poti merge pe quartz de diferite marimi.
Salut sonic11! Planul suna excelent si ar merge un biotop specific zonei in care traiesc acesti pesti. Ce am mai gasit pe forumuri : Barclaya motley, Hydrilla verticillata, Ceratophyllum demersum, Eleocharis acicularis, val spiralis, Cryptocoryne Wendii, Cryptocoryne Nevilli, Hygrophila Polysperma.

http://crypts.home.xs4all.nl/Cryptocoryne/Countries/Sumatra.html

Sper sa fie de ajutor! Mult success si speram sa se materializeze cat mai curand! O zi faina!
Va inteleg perfect tocmai am terminat de facut un acvariu de 160 de litri la un prieten. Nu se compara. Dpdv visual, al varietatii pestilor si al mentenantei cele peste 100 sunt intr-adevar net superioare. Am facut acvariul asta la limita limitei. Atat cat a permis spatiul .

Multumesc pentru raspuns! Am gasit si inele ceramice!
Cam asa arata
image
Salutari! S-a rezolvat problema cu nisipul, acesta a fost sfaramat si adus la o granulatie de ~2-3mm, sunt bucatele si mai mici chiar. Am scapat cu greu de pulberea produsa dupa multe spalari.

Acvariul a trecut printr-o problema, se crapase fundul din cauza raftului vechi, care desi avea intaritoare a facut burta (cu acvariul gol). De atunci am renuntat la raft si am luat o masa de lemn pe care voi pune polistiren extrudat.

Am primit cadou un filtru hang-on de 500l/h. In compartimentul cu medii filtrare are un "sertar" cu ceva pietris care ramane acolo. Mai avea o placuta cu pori de plastic care nu prea ii vad rostul deoarece ocupa prea mult spatiu. Ma gandeam sa adaug niste inele ceramice/siporax.
Aici am o intrebare : Deoarece am tot cautat siporax/inele ceramice si am gasit doar la cutii mari, stiti cumva unde le-as putea gasi in catitati mai mici? Eventual cineva care vinde "vrac"?

Un alt subiect de discutie:
Ce parere aveti de iluminatul cu led-uri?
Am gasit banda LED tip SMD 50-50 (led patrat destul de maricel) care produce 12w/m ~700 lumeni care ar fi echivalentul a 70-75w de bec/neon.
Sau o alternativa ar fi spoturi cu led-uri 3w, 190/250 lumeni echivalentul a 20/25w de bec/neon.
Sa nu iti fie frica sa iei ceva mai pretentios. Co2 poti adauga via unei instalatii diy. Nu e la fel de calitativa ca una presurizata dar isi face treaba. Experimenteaza cat mai mult
Mult succes!
Felicitari!
Java moss nu are pretentii atat de mari, are o rata medie de crestere. Eu l-am tinut doar cu easycarbo cativa ani si nu am avut probleme.
Salut Mircea! poti merge pe Aquael - Versamax FZN 3, este un hang-on cu spatiu destul pentru medii de filtrare. Trebuie sa fii atent cam ce spatiu ai in jurul acvariului pentru a se potrivi fest.
Ca pesti iti recomand sa mergi la inceput pe ceva usor de tinut cum ar fi guppy/neoni/rasbora. Sa ai grija sa nu suprapopulezi. Iti urez succes!
Buna achizitie! Si buna mentalitate! Sa revii cu ceva poze si update-uri!
Lemnul era uscat cand l-am bagat in acvariu. Problema este ca e moale pe interior/mijloc.
A stat o perioada intr-un colt din cauza ca ai stresat-o putin. Deobicei la vivipari, cand femelele sunt gestante, acestea incep sa fie putin agitate si inoata pe inaltimea acvariului(de sus in jos). O sa iti dai seama cand e gata sa faca pui, deobicei se inegreste zona anala, atunci e indicat sa o pui intr-o maternitate cu multe plantute (moss,riccia) sau alte plante dese in care se pot ascunde puisorii. Mult succes!
Salutari! Sesiunea este aproape gata si mai prin si eu cate o gura de aer . Am facut acvariul prietenei mele si cand va fi ceva mai mult timp o sa il postez pe forum. Pana atunci, in timpul mentenantei la acest acvariu am observat ceva "dubios". Buturuga este putin moale, lucru care ma ingrijoreaza. Este nevoie de un "reset"/schimbat radacina? Are aprox. 2 ani si jumatate. In rest plantele sunt ok.

Starea acvariului :
image

Am fost ieri in piata si nu m-am putut abtine, am mai luat un anubias. Nu stiu unde il pun totusi Poate ma ajutati sa il identific
image
Am vazut dragon stone in piata de animale din iasi parca Gabi de la acvamax avea. Are si site, insa nu stiu daca il updateaza permanent.
Arata foarte sanatos! Felicitari m-am uitat cu placere la clip
Radacina o fierbi inainte de a introduce radacina aceasta trebuie fiarta cu putina sare grunjoasa. Dupa o lasi intr-o galeata cu apa de la chiuveta pana ce se scufunda singurica. In cazul in care nu se scufunda intr-o zi sa nu uiti sa schimbi apa din galeata deoarece este posibil ca radacina sa mai elibereze tanin. Atunci cand radacina se scufunda in galeata este numai bine sa o pui in acvariu. Prinde anubias'ul cu fir de pescuit de aceasta si daca gasesti in timp niste moss (java moss este destul de intalnit) sa prinzi cu aceeasi tehnica.

Cat despre nisip, pentru inceput poti incerca manado. M-am inteles foarte bine cu el si plantele se dezvolta ok.

Cat despre copii, da sunt atrasi de castele si nemo insa daca apuci sa ii inveti sa prefere o planta in schimbul unui plastic atunci iti faci treaba bine

Mult succes cu acvariul, si sa ne tii la curent cu modificarile aduse
Folosesti unul din ele? Pretul este mai mult decat ok .

Cateva poze cu "hardscape-ul" :

image image

Buturuga principala mai trebuie lucrata, inca mai are scoarta pe ea, este o radacina de salcie si celelalte sunt niste crengute mai vechi, tot de salcie, tinute in gradina. Am contrastat pozele in lightroom pentru a se vedea detaliile mai clar.

In privinta substratului am luat o decizie. O sa merg pe Dennerle Nutribasis 6in1. Banuiesc ca punga de 2,4kg e numai ok pentru dimensiunile acvariului. Ca nisip am cumparat ceva mai "naturel" si anume roca vulcanica maruntita (neagra) 4-8mm.
 
Forum Index » Profile for xenon » Messages posted by xenon
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com