| Message |
|
|
|
Cam, tarziu, dar raspund si eu.
Am avut acum ceava ani un rac albastru. Frumos, cuminte, a rascolit tot acvariul ca sa isi faca el loc.
Taie tot ce prinde cu clestii.
|
 |
|
|
|
Ce ii dai sa manance?
Jbl Novo Crack?
|
 |
|
|
|
Sa iti traiasca si sa se inmulteasca
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Vreau sa dau comanda la sticla pentru 700 x 530 x 500 H.
S-a redus cu cate 2 cm pe latura, pentru ca vreau sa maschez partea de jos cu niste profil din lemn, cum am si la stand.
Dimensiunile astea ar fi OK?
Fete: 700 x 500 x 2 buc - 10 mm grosime
Laterale 508 x 500 x 3 buc - 10 mm grosime
Fund incastrat 678 x 508 x 1 buc - 10 mm grosime
Am lasat cate 1 mm pentru lipitura cu silicon, atat la fund, cat si la laterale.
|
 |
|
|
|
Boraras nu se dau la puii de creveti?
|
 |
|
|
|
Nufarul nu vrea sa colaboreze, am incercat cu frumosul, l-am si amanintat, dar degeaba, frunzele se topesc si sunt foarte fragile.
I-am pus la radacina o bila de la Dennerle, ca tot aveam, poate isi revine, dar deocamdata nimic.
Sper sa ii dau de cap, ca e pacat de ea, la cat de frumoasa este si la cat de sanatoasa am primit-o.
Poate este doar perioada de acomodare.
|
 |
|
|
paradoxx wrote:Lemon, sa zicem ca apa are 10 grade. Sau 40. Ce le spui si cui ? Ca vreau sa stiu sa fuck la fel
Procedura este simpla, suni la vanzator si il anunti imediat, asa cum a facut si EverSad. Cu poze doveditoare. Nu vei intampina probleme cu vanzatorii seriosi.
Ah, daca iei de la nea' Gicu de pe facebook, treaba ta, sa te speli pe cap cu el, ca te mai si injura ca nu ai avut grija de marfa lui de calitate.
Temperatura in cutia de transport trebuie sa ramana constanta, de asta se izoleaza si iarna se pun heat-pack-uri, pe care le platesti tot tu, ca taxa de sezon rece. Vara sau iarna, daca stii ca ai pesti sensibili, poti solicita sa ti se livreze la prima ora, poti sa mergi tu la sediu sa ii ridici sa nu sta in duba o zi intreaga, sau poti ruga soferul sa tina coletul in cabina, eu am gasit intelegere din partea lor, uameni e si ei, pana la urma.
|
 |
|
|
|
41 grade?
A tinut coletul in soare?
Ca la umbra si cu polistiren nu ar trebui sa ajunga la temperatura aia.
Eu, fiind patit cu apa prea rece la transport, iau imediat temperatura cand ajunge coletul
Oricum, pacat de ei, ca erau atat de frumosi.
|
 |
|
|
|
succes
|
 |
|
|
|
Ar ataca zoasii aia?
Stiu ca erau solutii prin care se injecta ceva solutie.
|
 |
|
|
|
Ansamblul ala e rigid? Sau sta gravitational? Ca daca e asa, la o miscare telurica nu-l vad bine. Poate sunt eu prea praspastios.
|
 |
|
|
Nu vad sa se indoaie pe lungimea aia, cel putin, nu incat sa il vezi tu cu ochiul liber.
Daca nu vrea si nu vrea, vei fi nevoit sa umpli standul... sa gasesti un bazin de 71 x 51
|
 |
|
|
|
Arcadele sunt de toata frumusetea.
Nimic neobisnuit la tine.
|
 |
|
|
|
Pietrele arata senzational si imi imaginez cat sunt de mari luand in calcul dimensiunile acvariului.
Nu ma pronunt legat de pesti, ca nu ii cunosc.
|
 |
|
|
|
Am intrebat ca ma mananca si pe mine sa incerc un cilindru cu creveti pusi la geam. Nu as lasa in geamul care are soare toata ziua, ca vara mai lipseste patrunjelul, plus ca la ce apa dura am eu, nu fac alge, fac depunere de calcar
|
 |
|
|
|
La experimentele alea din bidoane, care din cate tin minte ai zis ca le ai la geam, ai ceva filtrare? Schimbi apa?
|
 |
|
|
Cu durere in suflet, anunt ca nu a reusit sa isi revina complet.
La o zi dupa ce l-am mutat si-a revenit, statea vertical. A refuzat in schimb mancarea si azi l-am gasit mort.
De asemenea, nufarul s-a pleostit, floarea a rezistat 4 zile, cam cat e durata medie.
S-au mai ars din frunze, dar ma gandesc ca e si de la perioada de adaptare.
Am observat ca are inca 1 boboc submers si o frunza emergenta, poate am noroc si se prinde.
|
 |
|
|
[youtube]http://www.youtube.com/shorts/j4E-zKJFPds[/youtube]
Am incercat din nou cu un Ctenopoma Acutirostre, l-am pus in acvariu carantina cu mult moss si 4 endleri, mai mici decat el, el are aproape 3 cm, endlerii vreo 2. Acvariul nu are incalzitor, apa are 21 de grade, el rezista de la 20 la 28.
De cand a venit, este un pic apatic si statea putin inclinat, dar am pus pe seama faptului ca specia asa se camufleaza, ca o frunza in curent.
Azi l-am vazut ca se camufla de tot, adica era tot culcat pe o laterala. L-am miscat, a incept sa inoate, dar s-a asezat la loc.
L-am mutat in acvariul mare, intr-o maternitate, cu gandul ca e mai aproape de luciul apei si poate respira mai usor, dar si ca apa are o idee mai multe grade, 24.
Astept maine sa vad daca mai traieste.
Link-ul e de shorts, ca e prea scurt video si nu cred ca il ia forumul, asa ca il pun si aici
https://www.youtube.com/shorts/j4E-zKJFPds
|
 |
|
|
Vreau sa fac un upgrade la bazin, in sensul ca as vrea sa il fac exact cat e standul ca amprenta, respectiv 74 x 55, cu o inaltime de 50 (acum am 45).
Mi-ar iesi vreo 200 litri.
Il vreau rimless, pe miotiv de crengi iesite din apa.
Din ce am vazut aici, cu sticla de 8 ar iesi cu un safety factor de 4.3, cu fund de 2 x 6mm.
Si cateva cadre de acum:
PS: Lotusul de la Dan e senzatie!
|
 |
|
|