[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: wizzard_6
Forum Index » Profile for wizzard_6 » Messages posted by wizzard_6
Am pus poza exact cand...acum va trebui sa o muti aici. Multumesc.
Nu ma fa de ras cu "Acvariu australian" ca nu-i reprezentativ
Sunt si eu unul care a inceput cu un acvariu de 60L iar apoi l-a apucat nebunia ...n-am crezut vreodata ca voi petrece atatea ore privind la pesti si nici ca voi citi atat despre ei :-)

Uite...desi nu cred ca e mare diferenta mare fata de pet shop-urile din Romania,promit sa fac saptamana viitoare ceva poze din petshop-uri de pe aici...vi s-ar parea interesant?
Am mai verificat o data, e 5 si nimic in plus ...e facut de un nene care aprovizioneaza toate magazinele din Brisbane. In magazine n-am vazut asa mari ca asta, dar cand l-am luat pe asta de la el de acasa m-am speriat de cata lume cumpara si nu mai pomenesc de acvarii de 1000L care le-am vazut pe acolo. Se pare ca stie ce face...o fi stiut si la al meu???

de fapt, intaritoarele acelea la partea superioara sunt puse cu cap, sunt puse 2 fasii de geam de 10 pe care a pus intaritoare transversale...daca-si dau drumul intaritoarele acelea cred ca s-a dus si acvariul. D-zeu cu mila.
asa e, sunt aici o groaza de magazine de specialitate, in unele intru ca la muzeul de stiinte naturale, dar produsele despre care aud la voi nu le gasesc la fel cum am cautat in disperare Bio-Spira (care se pare ca este singurul produs care e intr-adevar f. eficient la ciclare) dar ei n-au auzit de el...cred ca e imposibil sa aduca bacteriile acelea vii aici. In schimb am gasit produse Seachem care m-au multumit. Uneori mi-e dor de calitatea europeana :o
Tot citind aici despre cum se construieste un acvariu m-am apucat sa-l verific pe al meu si au inceput sa-mi tremure genunchii. Lungimea e de 1500 , latimea de 500 , inaltimea de 460 iar sticla de 5 ( CINCI, stimati telespectatori !!!...atunci au inceput sa-mi tremure genunchii, cand am masurat grosimea sticlei). Are in partea superioara niste intarituri transversale din sticla, iar "burta" la mijloc de 1.5mm. Baieti si fete, m-ati pus rau pe ganduri...sa ma apuc de strans bani pentru un acvariu serios???
voi cauta ce mi-ai spus, acum in "meniu" au asa:
- African cichlid Sinking pellet fish food de la HBH -asta le place mult dar se duce repede la fund (le dau 70% din asta)
- Tetra Color Tropical granules - aste stau excelent in apa, dar nu prea se omoara pestii dupa ea ( cam 15% le dau)
- Shrimp Pellets de la HBH- asta se umfla tare in apa, mi se pare ca murdareste apa repede, o mananca ceva mai bine decat Tropical Granules dar tot nu se omoara. ( cam 10%)
- Cichlid Flake de la Penn Plax- asta le place destul de mult, dar e usoara si mai multa ajunge-n filtru decat la pesti :-) (5%)
Cam odata la o saptamana le dau hrana congelata Fish Dinner de la Fish Fuel CO.(nu prea o trateaza cam cu indiferenta) si jumatate de pastila de Algae waffers de la Hikari Tropical, de fapt o pun pentru plecos dar o mananca cichlidele :-) , murdareste rau apa daca pun mai mult de jumatate de pastila.
In lagatura cu hranirea pestilor, bobitele cad destul de repede, apuca ei sa ia cateva pana cad pe fundul acvariului dar asta nu inseamna ca au mancat. Mai culeg di de pe fundul acvariului un timp si de aceea mi-e greu sa determin cat anume sa le dau...asa ca le dau si eu cum am citit pe aici, adica "de doua ori cat prinzi intre 3 degete sau cam cat ai pune sare in mancare". Acum ce sa spun, n-am nici degete butucanoase si nici foarte sarat nu mananc ...dar nici n-as vrea ca pestii sa faca foamea ca-s eu nepriceput :-)
Dreptatea este si de data asta de partea voastra :-) Acum realizez ca dupa ce am pus capacul de sticla pe acvariu a trebuit sa hranesc pestii mai spre laterala iar mancarea a cazut sub iesirea filtrului, iar acolo este o zona fara curent de apa. Iar in zona aceea nu stiu de ce, pestii nu prea se ating de mancare, in schimb cand le dau mancarea spre centrul acvariului se reped ca...pestii :-) E clar...e timpul pentru un capac de calitate
si daca ajuta la ceva, am observat ca apare mai repede de cand am crescut ph-ul apei.
nu la scoica intoarsa din mijloc ma refer, ci la stratul acela din jurul scoicii de langa coral. E un strat alb inchis, seamana cu mucegaiul.
hmmm...probabil sunt prea "naive" intrebarile mele ca sa ma lamureasca cineva.
image
N-am aspirat o saptamana pietrisul si a aparut chestia aceea alba,care e clar ca e de la mancarea ramasa pe fundul acvariului, dar nu stiu ce anume e. Imi poate raspunde cineva?
stai,stai,nu te supara asa, ca m-am exprimat eu aiurea :-) Am lasat eheim-ul sa functioneze 2 saptamani in acvariul ciclat in speranta ca ma va ajuta sa-l ciclez mai repede pe cel nou de 350L, dar...poate trebuia sa-l las mai mult.
Eu am lasat Eheim-ul sa functioneze 2 saptamani in acvariul vechi, dar fara rezultat. Dupa o saptamana a aparut amonnia.
Ai grija la vibratiile de joasa frecventa, geamul poate crapa...deja este supus la greutatea apei.
image

La 350L folosesc un Eheim 2226 si un Aqua One de 2000l/h. Am suspendat instalatia de aer si am dat drumul la aer din Aqua One. As dori sa stiu daca mai trebuie redus aerul. Am orientat spre suprafata jetul de la Eheim dar mi se pare insuficient. Multumesc.
Intereseaza-te despre eficacitatea filtrelor acelea de la instalatia de aer, e tare fain acvariul
Coralii i-am pus in ideea de a mentine duritatea apei mai ridicata, chestiile verzi sunt o incercare timida de a tine vreo 2-3 plante(nu-s de plastic). Voi incerca ceva mai estetic cand voi gasi un background 3D care sa ma multumeasca, cred ca tot atunci voi reusi sa ascund si instalatiile, nu stiu cum voi proceda sa ascund filtrul intern.
image

Inca n-am gasit un background. E vreo problema cu scoicile si coralii aceia acolo?
Foloseste cineva Eheim PowerFilter 2252? As dori cateva opinii despre el. Multumesc.
Inca nu-i gata,mai am de rezolvat lumina si ceva probleme de estetica, sugestii va rog.
Inca pare gol,voi mai aduce 4-5 pesti, deocamdata-s mititei dar nu vreau sa fiu pus in situatia de a da din ei cand vor creste.
image

Forum Index » Profile for wizzard_6 » Messages posted by wizzard_6
Go to: