[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adytzu
Forum Index » Profile for adytzu » Messages posted by adytzu
Message
M-au sunat cei de la PROMOD, imiportatorii Strohm. Au agreat ca din cauza drosser-ului apar aceste blocaje si, la sugestia mea, au zis ca vor include pe urmatoarele prospecte aceasta mentiune, ca nu merge cu dispozitive care au bobine inductive.
Maine merg s-o schimb cu una mecanica, dar, atentie amatorilor.
Multam fain de raspunsuri. Deci, solutia e clara: ne intoarcem la rotitze.

Si, tot raul spre bine ca in pretul asteia electronice o sa intre 2 mecanice. NU ma deranjeaza ca ramane in urma cu 5-10 min, sau ca nu stie de ora de vara. Ete na...ca or tusi pestii daca se aprinde lumina mai tarziu sau mai devreme...
Intradevar, singura explicatiune care sta in picioare ar fi influenta negativa a droser-ului neonului. Dar, daca stiau de problemele astea, producatorul ar fi trebuit sa precizeze: nu folositi consumatori care pot produce curenti sau tensiuni de inductie.
Merci, Lucian.

N-am nevoie de ultimul racnet al tehnologiei. Nu-mi trebuie decat sa-mi porneasca un banal neon dimineata de la 7:00 pana pe la 11:00 si seara de la 18:00 pana la 23:00.
Cred ca o sa trec si eu pe una mecanica.
Pun si eu in discutie o problema aparuta la sistemul meu.
In august, am luat din Hornbach o priza programabila pentru iluminarea acvariului, model Strohm sm-tge-1, din Hornbach Militari.
Link-ul pus de mine e irelevant, e pus doar pentru a vedea modelul.
A mers ok pana acum 3 saptamani cand a decedat, pur si simplu. Nu mai tinea minte setarile, dadea sa intre pe ON, se auzea un click dar nu se intampla nimic...m-am dus si am facut retur.
A doua priza luata nici n-am reusit s-o fac sa mearga.
Duminica trecuta, m-am dus si-am schimbat-o iar. A mers 2 zile pana aseara. Asta s-a blocat, efectiv. Nu mai raspunde la nicio apasare de buton si e blocata pe Pornit permanent. Nu i-am dat Master Reset pentru ca vreau s-o returnez si pe asta, evident.

Intrebarea mea e: a mai avut cineva probleme cu modelul acesta? O fi doar un lot necastigator?

Priza este pusa in spatele unui UPS cu protectie la variatii de tensiune. E din gama PRO, de 1500VA, dedicat pentru servere, deci iese din discutie posibile variatii de tensiune. Programarea ei s-a facut intocmai conform prospectului pe care l-am citit si pe muchie in cautarea vreunei posibile scapari de-a mea.

In ideea ca e un model cu probleme, ce altceva mi-ati recomanda?
O intrebare tehnica: cum sifonez si eu substratul fara sa nenorocesc plantele?
Desi filtrul extern isi face cu brio treaba, parca tot e nevoie sa mai rascolesc nitel si pietrisul ala din cand in cand (cand fac schimbul saptamanal de apa sau macar la 2 saptamani).
Am incercat ieri operatiunea asta si dupa 2 incercari, s-a lasat cu vreo 2 plante dezradacinate si chiar cateva frunze rupte.
E destul de plantat acum si mi-e greu sa ma misc cu sifonul printre ele fara sa le ating.

Deasemenea, pe unele din plante (microsorum sau cryptocoryne...ca inca nu stiu exact ce sunt), am pete negre destul de inestetice, desi, plantelor le merge bine (dau intr-una frunzulite noi si sanatoase).
Am mai vazut, tot asa, niste punctisoare negre ca o funingine si pe alte tulpini (alea mici din fata).
Dragi colegi, la indicatiile Adminilor, am deschis de mult un alt topic la Despre Noi.
Aici, a ramas asa din august, intr-adevar. Capacul nu era pus bine, de aceea parea ca e stramb, iar rama de plastic se pune dedesubt, nu deasupra.
De atunci, acvariul e bine merci, refacut, reciclat (nici nu fusese vreodata pana sa va cunosc pe voi) plantat si populat.
Dar merci de interes si va astept cu sugestii si reclamatii pe celalalt topic. Inca nu am identificat plata aia cu verde si rosu si nu stiu ce-i cu punctele negre de pe cryptocoryne.
Am inceput sa folosesc regulat, adica in fiecare zi, cate 1ml de EasyCarbo. Cel mai bine le merge la anubii, care dau frunze noi intr-una. Cred ca aia mare va trebui s-o separ cat de curand ca deja ocupa jumatate de acvariu.
Wow! Frumusel foc. Ce inaltime ai la acvariu? Nu e prea mare? Stiind dimensiunile buturugilor, care la mine incapeau la limita de sus aproape, ma uit la tine si par minuscule.
Ai reusit sa scoti taninul din ele?
Deja ma puneti pe ganduri sa-mi schimb pravalia si eu in ceva mai mare.
Comoda aia are si intariri metalice? Pentru ca ffix ceva de genul ala am si eu si am crezut ca nu tine la ceva mai mare de 60l.
Si inca un lot...ca nu m-a lasat mai multe intr-un post:

Am ajuns in momentul in care am nevoie de ceva sfaturi. Acvariul e pornit, totul merge ca pe roate, dar:
1. aici tot citesc ca pentru un acvariu plantat, n-ar trebui sa folosesc pompa de aer, fiind suficienta valurirea data de canistra externa. Am incercat duminica s-o opresc dupa ce am facut schimbul saptamanal de apa si, imediat, vreo 3 guppy erau cu gurile la suprafata.
2. nu folosesc deloc CO2, decat din cand in cand cate un pic de EasyCarbo. Platele, le vedeti in pozele mele. Mie mi se pare ca chiar le merge bine. Mai au unele pete negre, dar cam atat. Ar trebui sa investesc si in asa ceva? Nu intentionez sa bag plante mai pretentioase decat am acum. Stie careva ce e aia verde pe-o parte si rosie pe cealalta? Le-am luat de la Coralis dar am uitat sa si intreb cum ii zice.
3. problema cu melcii...cine sunt ei si la ce "foloseste". In ultimul timp s-au cam inmultit si nu stiu care e nr optim admis inainte sa chem killerii. Aseara am vazut ca am si vreo 2 sub forma de con, cam la 1cm lungime.



Mai, eu cred ca sunt facaturi...nu vred pana nu vad live.
E ok acum, am descoperit si cauza deceselor. Apa pe care o aveam pentru schimburile saptamanale, o tineam in bidoane de plastic de 10l, inchise. Iar cand faceam schimbul puneam direct, fara sa le bolborosesc deloc.
Prin urmare, apa era slab spre deloc oxigenata.

Dar...asteptam si eu ceva critici constructive referitor la plantare. Stiu ca pana la urma e "degustibus", dar, totusi, un sfat prietenesc e totdeauna binevenit.
N-aveti pt ce. Mi-a facut placere si mie sa stam de vorba si sper ca platutele sa-si faca treaba si la voi.
Le puteti rupe in doua ca sunt suficient de lungi si se prind imediat.


PS: am uitat sa va dau si melcii aferenti...
Cum spune si titlul, vand 2 buturugi, cred ca sunt mopani. Nu ma pricep foarte bine. Au stat in acvariu aproape un an, dar acum sunt scosi de vreo 2 luni deci, cred ca trebuie murati din nou.
Au fost luati din Hornbach, si la vremea respectiva am dat vreo 70ron pe ei... (prea mult in opinia mea, dar, eram la inceput de drum si nu stiam preturile si cum merg treburile in acvaristica).
Daca ii place cuiva forma lor si-i vrea, ii dau cu 30ron pe amandoi.

Gaata, am scapat de cabomba si egeria. Am luat inca o anubia, alea din prim plan cu o fata verde si una rosie (nu stiu cum se cheama si unele cu frunse rotunde si mici (se vad in poza a doua indreapta spate).

Totusi, ceva nu-mi pica bine la fengshui...ma lumineaza careva ce e?
Simt ca lipseste ceva sau ca ceva e in plus.
Sincer, nu-mi place anubia din stanga ca mi se pare prea mare. Dar ii merge prea bine si mi-e mila s-o matrasesc...cine stie, poate nu-si mai revine...
Plantele s-au dus la danielpop.

Ape limpezi!
Buna dimineata. Mai dar multi sunt care nu au somn. )
Mergand pe principiul primul venit primul servit, plantele sunt rezervate pentru danielpop.
Al doilea pe lista este scorpionul si asa mai departe....

Deoarece am ciclat acvariul si sincer, nu-mi plac cele doua plante, donez vreo 10 fire de cabomba si cam tot atatea de egeria.
Platele stau in apa din acvariu, le voi pune tot asa, in apa la transport.
Amatorii ii rog sa-mi scrie pe privat.
Eu stau pe Sos. Alexandriei dar, dimineata am traseu: Razoare, pasajul Basarabi, Ion Mihalache, 1 Mai, piata Charles de Gaule.
Ne putem intalni oriunde pe traseu in jur de 8:30 - 9:00, cu un telefon inainte, bineinteles.
Detalii de contact pe PM.

Mai am doi mopani, dar aia ii voi pune la vanzare dupa ce le fac poze. Au costat 70ron...ii dau cu cat ne intelegem....
Vezi ca la filtrul ala ar trebui sa ai si un difuzor cu 4 duze, special ca sa-ti valureasca apa la suprafata. Foloseste-l pe ala.
Cum sunt colorrati guppy si cat de mari sunt?
Deci, asa cum am vorbit la telefon si cu Bobesku, ajunsesem maniaco-depresiv si superstitios.
Cum puneam aici o poza, cum imi murea un peste.

Acum, sunt la 2 luni de la pornirea acvariului, e stabilizat, mititeii inoata veseli si voiosi, am reusit sa pun pe fund si buturuga (traiasca cupele castigate in tinerete - am sacrificat una si am luat piedestalul de marmura ) ).

Asa ca, HERE I AM!!!
Populatia ramasa e:
- 5 guppy
- 4 cory (2 x 2 perechi)
- 1 platti
- 2 xsipho
- 1 ancystrus

Astept criticile si sugestiile. In principiu, vreau sa scap de mararul ala ( nu ma intrebati cum ii spune ca nu stiu) si sa pun un pic de culoare la vegetatie. Tinand cont ca nu vreau sa ma complic cu CO2 si alte minuni, vreau ceva rezistent care sa nu necesite cine stie ce minuni de instalatii aditionale.


 
Forum Index » Profile for adytzu » Messages posted by adytzu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com