Message |
|
Da,asa e cu lumina,dar noi care nu stiam mai nimic sau de fapt,nimic am luat'o de buna ca doar a avut atata timp pesti la magazin.eu de aia am intrat aici pt ca vreau sa fac sa fie bine pt ei,neavand experienta sunt constienta ca fac greseli,dar încerc sa le remediez pe cat posibil.sincer,ma minunez de cate lucruri trebuie sa tii cont,eu care ii admiram prin magazine si atat,dar acum doar asta fac.citesc sa invat.
|
 |
|
Multumesc.mâncare le pun putina de fiecare data,de aceea le pun de 2 ori.cu lumina,soacra'mea lucreaza la un magazin cu hrana pt animale,a avut si pesti si perusi(un mic magazin intr'un satuc) si ea mi'a zis ca le lasa neonul aprins la pesti in permanenta.dar bine ca mi'ati zis.eu le lasam aprins si noaptea.ehe,cate am de invatat 
|
 |
|
Am incercat ieri de 2 ori sa scriu si am esuat.scorpionul si stefan,multumesc inca o data,am sa tin cont de sfaturile voastre,sincera sa fiu nu credeam ca e cine stie ce sa ai un acvariu,repet,nu stiam nimic despre pesti,probabil era mai indicat sa ne Facem temele inainte,dar a fost o decizie de moment.nu o regret,dar sigur o sa mai am intrebari.apa este albicioasa,da,am sa incerc sa fac o poza,pe tel am dar nu o pot atasa,de la excesul de mancare nu cred ca e.eu le dau dimineata la 7 si seara la 19,dar pietrisul e curat,nu e mancare deloc.sa le dau o singura masa,nu pot,pt ca seara cand ajung "topaie" toti,cel mic dupa ceva bun iar ei inoata si cauta mancare disperati.burtosul tot burtos este,e plin pietrisul de mizerie,azi vreau sa îl aspir(ieri ne'am jucat),dar mai am o curiozitate,citind introducerea din site,la un moment dat scria ca se recomanda oprirea iluminatului pe timp de noapte.eu ?in neonul aprins.trebuie stins seara?si inca una,cum se face diferenta intre femele si masculi?de ex la platy.multumesc inc'o data.
|
 |
|
Multumesc inca o data.chiar imi zicea sotul la tel ca tipul de la magazin i'a aratat o cutie cu multe sticlute pt testarea apei dar costa vreo 80 RON.nu a retinut firma.solutia pt apa zicea sotul ca Tetra nu stiu cum ii zice,pana nu ajung acasa nu stiu sigur.logic ca fiecare vedem lucrurile altfel,dar cand auzi mai multe pareri ai de unde alege,parerea mea.
|
 |
|
Am vorbit cu so?ul,e in drum spre magazin pt a lua filtru  .noua ni s'a dat o solu?ie pt apa(îmi scap? denumirea iar sticluta e acas?),si o alta ce se pune in buretele de la pompa.cu mâncarea,nu le dau mult?,le dau diminea?a la 7 putin si seara la 19 tot putin pt ca sunt disperati cum caut? mâncare prin acvariu.ni s'a zis sa le dam de maxim 2 ori pe zi.testele de apa tot de la petshop?apa este tulbure putin,dar clar e de la mizerie.mâncarea nu rezista mult.e mai complicat decât am crezut sa ai acvariu,dar vom invata.nu avem de ales.dar m? bucur ca Denis e super încântat de pestisorii lui,î?i ia un castron de rontaieli,se aseaza pe scaun si se uita la ei,invita pe toat? lumea sa ii vad? acvariul,ASA ca trebuie sa înv???m.cel de la petshop nu ne'a dat prea mari speran?e cu pestii ce ii luasem din lipsa de experien?a clar,dar suntem pe drumul cel bun,cel Putin ASA sper.multumim frumos pt r?spunsuri.o sa va mai stresez cu intrebari pana m? prind exact ce si cum  .
|
 |
|
si uitasem....ce apa se pune???la petshop mi`a zis de apa statuta cand schimb asa cate putin,dar oare clorul ala nu afecteaza?
|
 |
|
stefanp wrote:Un lucru bun observ  Nu e suprapopulat
Sa inteleg ca filtru nu aveti? Daca nu, luati unul urgent, ce trebuie tinut non-stop.
De ciclare banuiesc ca nu stiti, se gaseste de citit pe forum. Pana atunci schimburi mici si dese (sa zicem un 10 litri in feicare zi), pentru o perioada si MARE zgarcenie cu mancarea.
Platy e posibil sa fie gestanta. Va naste pui vii, nu depunde icre, caci e vivipar. Firul ala probabil e "caca" 
filtru vom luaa,de ciclare stim,macar atat  ....am facut ciclarea cu 2 saptamani inainte sa luam pestii dar mai mult nu am reusit deocamdata.ne`a cam luat pe nepregatite totul.stiu ca necesita timp,in clipa in care voi avea acces la servici pt a cauta pe net,o voi face cu cea mai mare placere.dar oare sa faca "caca" incontinuu??????si culmea,e si cel mai mancacios.
am zis sa mai cumparam inca vreo doi sanitari si ce as mai vrea ...beta splendes...stiu ca au nevoie de spatiu,asa ca nu vom lua prea multi.despre apa,am schimbat cam 10 % saptamana asta,asa ni s`a zis...eu oricum studiez si acum ca doarme cel mic,datorita lui stam cu pc`ul scos din priza si doar noaptea putem naviga linistiti  .multumesc oricum,ma duc sa salut un "cucucios"
|
 |
|
de cateva zile suntem posesorii unui acvariu,la insistentele baietelului nostru de 2 ani jumate.nici eu,nici sotul nu stim nimic despre pesti,am inceput sa citesc atat cat imi permite timpul pt ca acasa ma solicita cel mic iar la servici am o problema cu internetul pe care baietii chemati pt ajutor nu se grabesc.este un acvariu de 50 l,avem pompa de aer,incalzitor,plante si termometru.vom achizitiona si un filtru exter,dar deocamdata asta avem.ca populatie,avem 2 sanitari,6 neon,2 platy.problema este ca un platy are burtica umflata,nu vad nimic neobisnuit in comportament,mananca bine,este foarte activ,intrebarea mea este daca poate avea icre?celalalt il urmareste peste tot in acvariu,sunt mereu impreuna,iar prin burtica iese un fir mereu...ce cade in pietris.nu este mizerie,pt ca lui i se rupe si iese altul,incontinuu.aveti idee ce poate fi?chiar nu stiu si sincer,pana nu voi avea acces la servici,nu pot face mare lucru.multumesc de intelegere,suntem incepatori,dar vom invata...
|
 |
|
|
|