[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Black
Forum Index » Profile for Black » Messages posted by Black
Message
Vand o pereche matura de Colisa lalia cobalt blue. Pret pereche 25 lei.
Vand 4 Corydoras Panda maturi.Pret grup 4 buc. 16 lei.
Vand vreo 10 -15 creveti RCS maturi si tineret-15 lei toti.
Vand un pot aprox 10 x 10 cm hydrocotyle tripartita 10 lei.
Java moss care se da bonus la cele de mai sus.
Melci de substrat M.Tuberculata care se dau bonus la cele de mai sus.

Prefer sa nu trimit in tara,posibilitate de predare in Salaj si Cluj-Napoca.

Cred ca depinde de tema aquascape-ului,daca se vrea ceva ce seamana mai mult a lume terestra atunci da,e mai mult o arta neintalnita in natura.Dar daca se folosesc putine plante ca specii (in natura nu sunt multe combinatii pe metru patrat) totul poate fi foarte natural ca parte de scape.Arunci cativa bolovani cu ceva mos,ceva crengi cu ceva valisnerii,cryptocorine, si poti avea un aquascape foarte atragator , reusit si natural.Desigur ca gradinile de olandeze sau mixul mare de plante duc spre scape artificial dar cele simple nu neaparat.
Ai reusit pana la urma .
In prima faza de pozitionare a filtrului nu era bine si pentru ca apa avea jetul indreptat spre sticla din fata acvariului si in timp acest lucru influenta foarte mult formarea de alge pe sticla din fata ,deci aspect neplacut.
Totusi pentru un circuit mai bun al apei recomand sa pui filtrul acolo unde este incalzitorul,pe sticla din spate,si spray-barul pe sticla laterala dreapta astfel incat apa sa circule de la dreapta spre stanga prin tot acvariului.
Eu nu as pune 300 de kg pe masa aia.
Mi se pare slabuta.


Frumos tot !
Acvariu si pesti bine ingrijiti,bravo !
Nu isi are rostul vaselina.Daca rotorul nu are joc si nu oscileaza in locasul lui atunci e ok.Nu trebuie ungere deoarece apa are rol de lubrifiere si racire fiind mereu in contact cu piesele.Si oricum dupa o saptamana + de functionare pe rotor se formeaza o mazga care este destul de alunecoasa,vaselina naturala .
Nu cred ca am mentionat dar este bine ca pompa sa fie situata la 4-5 cm sub capac si nu lipita de acesta.In acest fel reduci vibratiile transmise de pompa capacului si lasi o camera mai mare de apa pompei.Eu asa am calculat la mine: pompa era sustinuta de capac doar de furtunul ei de eliminare apa,iar in filtru,dupa inchiderea capacului ajungea pe un burete care era pus peste mediile de filtrare si avea rol de sustinere si amortizare vibratii ale pompei.

Atentie la robinet sau orice alt mijloc de aerisire,trebuie sa inchida bine deoarece pompa in filtru face o presiune de absortie care este destul de puternica, daca sistemul (filtrul per ansamblu,robineti,garnituri,etc.) nu este inchis etans va trage aer,deci nu va fi bine.
Filtrul se amorseaza astfel:
Se pune in pozitia de functionare cu tevile in si out complet scufundate in acvariu,se deschide robinetul din capac si se trage usor (merge simplu cu gura) pana cand apa incepe sa intre pe in,pe out.Atunci filtrul se va umple repede cu apa,se inchide robinetul de aerisire cand incepe sa iasa apa pe el,deci nu mai este aer in raza sa de actiune.In acest moment filtrul este amorsat si nu pierde apa de pe furtune chiar daca pompa nu merge (neaparat in si out sub apa altfel se dezamorseaza si la pornire va intra aer in filtru lucru care nu este de dorit).In acest moment se poate baga in priza si trebuie sa mearga cu un nivel de zgomot la fel ca si cum ai baga pompa intr-un vas cu apa,deci zgomotul normal al pompei din constructia ei.

Am avut un astfel de filtru,era mic ce-i drept dar construit ok nu am avut probleme cu el.A fost cel mai silentios filtru.Am renuntat la el doar datorita faptului ca era greu de desfacut.

Multumesc Black


Cu placere !
Succes !
Filtrul are robinet de aerisire in capac ? Aerul trebuie sa iasa pe cat posibil tot iar pompa sa fie complet in apa.Daca aerul nu iese si apa nu acopera pompa se produce zgomotul.
Figura 1 corecta,figura 2 incorecta.
In figura 1 pompa este mult situata sub robinetul de aerisire,deci va ramane fara aer si va merge bine.
In figura 2 pompa este situata mai sus decat robinetul de aerisire si pompa va avea aer la rotor,de aici zgomot.




Daca filtrul functioneaza ca in figura 1 atunci pompa este ea din constructie mai zgomotoasa.Ce pompa este ?
La speciile vivipare si nu numai masculii simt ca femelele trebuie sa nasca si stau pe aproape ca imediat dupa fatare sa se cupleze cu femela.
Este frumos sa ai pui dar asta impune o serie de masuri de luat si munci de prestat.Un acvariu maternitate inseamna bani,loc in casa,filtrare,incalzire,etc. si nu prea merita.Viviparii sunt pesti ieftini,daca ai grija de ei traiesc destul cat sa ai acvariul mereu plin de pesti,de vandut nu prea ai la cine ca nu se cumpara pe cati pesti se produc.
Cred ca se poate folosii cu succes din punct de vedere functional doar ca nu prea se justifica curentul electric consumat si probabil zgomotul.Un astfel de filtru de o asa marime se poate realiza mult mai usor si cu un consum de curent electric mai mic.
Eu nu prea sustin filtrele sub presiune cu pompa in afara acvariului deoarece nu se stie cand se infunda ceva si crapa,explodeaza,etc. si te trezesti cu toata apa in casa mai ales ca e vorba de o pompa puternica.
La filtrele sub presiune care au pompa in acvariu se poate lasa mufarea direct de la pompa la furtun mai slaba decat restul instalatiei si atunci la un exces de presiune acolo se va desface prima data dar nu va fi problema deoarece totul ramane in acvariu,se va dezactiva doar functionarea filtrului.

Zgomotul uneori se datoreaza aerului de la pompa.Cateva repetari de scoatere si bagare in priza intr-un ciclu rapid rezolva problema.Sau poate fi si tipul pompei mai zgomotoase.Eu asa procedez cu filtrele,le scot si le bag in priza pana cand prind "unda de functionare in liniste".
Nu inteleg de ce sunt doua intrari in partea de jos a filtrului,pentru un debit mai bun pe cadere ? Daca intrarea aia cu robinet este pentru amorsare/aerisire atunci nu este bine plasata.Robinetul de aerisire trebuia pus in partea de sus in capac,acolo se aduna aerul final si pe acolo trebuie sa iasa pentru ca pompa sa aiba permanent apa.
Legat de pietrisul colorat daca e bine fabricat nu o sa fie probleme.Ideea e ca lucrurile sa fie cat mai simple in decor sa fie accentuati pestii si plantele mai mult.Daca pui un pietris colorat,tot felul de scoici,poate un background multicolor o sa "camuflezi" pestii astfel ca in momentul in care o sa te uiti la acvariu o sa-ti fie greu sa-i observi si sa te bucuri de culorile lor.

Pun cateva poze sa vezi si tu si sunt sigur ca vei observa diferenta.

Iti doresc succes la ciclare si sunt sigur ca in viitor o sa mergi pe drumul cel bun daca o sa mai ai acvariul.
kazaku
Nu lua in nume de rau cele scrise de colegii de forum,nimeni nu vrea sa fie rau si mai ales cu cei noi aparuti in breasla.Dar dupa dex care spune " Acvariu: Vas sau bazin de sticl? sau de ciment cu ap?, în care se ?in plante sau animale acvatice vii în condi?ii asem?n?toare cu cele din natur?" , posesorii de asa ceva (hobbysti sau obsedati ) se simt in masura sa aduca corectii celor care sunt departe de aceasta definitie.
Daca asa iti place un acvariu este ok,deocamdata nu exista legi (cel putin nu in RO) care sa te oblige sa bagi doar un anumit substrat in acvariu,etc. si oricum o mare vina o au cei care vand asa ceva deoarece prin asta sustin asemenea "acvarii".
Deocamdata este bine ca ai "vasul de sticla" pe urma vei vedea tu cum vei evolua sau vei renunta.
Un acvariu superb !
Bravo si spor in continuare !
Scoate acel furtun prin care trage aer.Filtrul se pune scufundat la 2-4 cm sub nivelul apei si ar fi bine sa faci sau sa cumperi un spray-bar.Nu intru in detalii despre SPRAY-BAR deoarece este o tema foarte discutata in ultima vreme pe forum .
Acel spray bar produce valuri la suprafata destul cat sa se oxigeneze apa pentru ca pestii sa nu moara din lipsa de oxigen (las ca mor ei mult mai repede de la amoniac )
Pentru pietrisul din acvariu recomand un Corydoras harnic
Am tot vazut nisip colorat prin acvarii dar asa cu model bine muncit nu.Sa fie un brad cazut in acvariu ?
Mai lipseste doar Flipper si Mica Sirena .
Pentru ciclare trebuie sa ai rabdare,ajuta mult sa ai in apa decoruri naturale deoarece dezvolta mai repede bacteriile necesare.
PM,sa nu fac reclama.
Siporaxul este diferit de inelele ceramice.Are multi pori,daca suflii trece aerul prin el (si nu ma refer la gaura de pe mijloc)
Sunt multe informatii pe net despre el,am trimis un PM cu ceva articole,nu vreau sa fac reclama aici.
Un material filtrant biologic bun si ieftin + accesibil este siporaxul.Se gaseste cu pret incepand de la 22 lei pe litru.
 
Forum Index » Profile for Black » Messages posted by Black
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com