Message |
|
Multumesc de raspunsuri,cu botia mai greu nu prea am la cine dona aici(Austria) probabil merg pe mai cativa asasini. Dar am o retinere ii prea vad prin subtrat pe actuali si mai scot cate o planta
|
 |
|
Desigur abia astept si eu
Acum sunt pe ganduri si am nevoie de ideei.. Invazia de melci nu sa potolit tot mai mult sunt pe geam si strica vizual skapeul altfel nu ma deranja. Cei doi asasini se pare ca nu mai fac fata.
Ce fac mai iau asasinii sau recurg la alte metode? Niste ideii ar fi bine venitee
|
 |
|
La multi ani, un an plin de inpliniri si sanatate va doresc!

|
 |
|
La multi ani ,un an nou plin de inpliniri si sanatate va doresc!

|
 |
|
EduardB wrote:La multi Ani!
Pot face pompele din filtre manevra cu ridicarea temperaturii? (Eheim 2060 si 2080)
La multi ani!
Eu zic ca da si filtrul poate ridica temperatura apei
|
 |
|
Salutare , mai fa o incercare si va iesi.
Incarci poza pe situl mentionat ,dupa ce sa incarcat sub poza ai mai multe linkuri si in dreapta lor butonul de copy .
Cauti linkul unde scrie bbc code in drepata lui apesi copy vi pe site si dai passt in casuta unde scri mesaje . Atat tot
|
 |
|
Si o poza

|
 |
|
Salutare , sa fac un mic update. Dupa ce am schimbat lampa si filtru au inceput plantele sa perleze zi de zi si desigur sa isi dea drumul si gazonul orizontala.Si desigur este si o veste mai nefericita am pierdut 90 la suta din vietuitoare, am observat prea tarziu ca avea puncte albe plin pe ei. Am inceput tratamentul cu esha exit ,asta am gasit aici dar din pacate au scapat doar 4 neon melci ottocinclus si 3 amano restul sau dus  . Astazi dupa 5 zile de tratament cu co2 si lumina stinsa insfarsit pot spune ca sa dus boala. Si voi da drumul la co2 si lumina normal.
O sa refac stocul cum dau de minim 200 euro
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Nu e mofturoasa, e un bun indicator de prea mult sau prea putin
Asta pentru putori ca mine, pentru care testele sunt ochii.
Acum mai facut curios  cum se transforma cand are prea mult sau prea putin
Edit:Am citi despre ea si ce transformari are ,totusi cu cuvintele tale parca mai bine intra la capatana
Si am si gasit loc pentru ea,stanga si dreapta in fata intre geam si roci.
|
 |
|
Multumesc mult ,voi incerca si aceasta metoda
|
 |
|
Bayek wrote:Poate e momentul sa scoti valisneria.
E chiar ultima solutie pe site:
Pruning and replanting of healthy tops, discard old growth.
Iar eu completez: …and replace it with crypocoryne balansae
 Multumesc de optiune , nu ma lasa ochi sa renunt la valisineria  . Decat asta mai bine schimb skapeul  si renunt la tot o iau de la inceput.
Nu ma dau batut usor ,voi incerca pana reusesc
|
 |
|
Multumesc mult siteurile leam luat deja toate la rand . Incerc sa raspund cam la tot de pe acel site:
Fluctuating CO2 levels in the tank
High amount of organic waste/dirty tank ( am controlerul la care ma ga desc sa renunt o luan doua si sa las sa merga co 2 incontinu ca si la acvariu mic,poate acel controler face acele fluctuati . Acvariu sigur nu e muradar .
Stressed plants/old growth
Systemic instabilities that lead to plant stress; poor water quality, harsh use of biocides etc : Aici se poate sa fie a doua optiune plante vechi ,valisineria are 10 luni ,iar unele fire vechi abia mai misca
Excessive flow with heavy misting (observe if it spawns in areas that are directly in path of flow), especially on slow growers/moss: Aici sigur nu .
Interesant este ca doar pe valisineria se pune ,bucephalandra montecarlo nu au deloc,nici pe lemne sau roci.
|
 |
|
Salutare, se pare ca am scapat de terorista de cyanobakteria. Dar din pacate acvariul merge tot mai prost si nu inteleg de ce . Testele arata bine de apa.
Problema: toate plantele au pierdut culoarea ,stagneaza si valisineria se umple de bba ( nu gasesc cauza) sau cum sa scap de ea . Am tuns acum o saptamana tot unde aveam bba . In 5 zile a aparut si mai mult.
|
 |
|
Uneori unele plante se topesc ,dar radacinile raman si dau din nou .
Frumos arata acel lem imi place mult forma lui
|
 |
|
Ariath wrote:Va fi un adevarat spectacol! Sa iti traiasca si sa te bucuri de tot ce e acolo!
Multumesc mult
|
 |
|
Cu mari multumiri la liliacu nostru Dan Pavelescu pentru ajutorul acordat in a alege unele dintre vietuitoarele ,in 2 zile in bazin vor fi:
4 spiral horn
2 melci anthrazit
2 melci Planorbarius corneus var. "pink"
5 amano creveti
4 cory micuti
10 crystal red creve?i (pentru decor)
Ottocinclus 5
15 BORARAS BRIGITTAE
Mosquito Rasbora
15 Green neon Paracheirodon simulans
Pe langa asta voi pune in loc de twinstar Chihiros LED A Plus Serie (A 601 +) cu comander si filtru eheim experience 250 .
|
 |
|
Salutare, ma ajuta cineva cu alga de sus . Tot mai mult se extinde peste substrat si a inceput si in bonsai .
Este maro si arata ca multe fire de par subtiri.
Am adaugat Amano si ottocinclus sa vad daca mai dispare din ea. Dar mie greu sa lupt cu ceva ce nu cunosc
Edit: Slabutule mancatiasi degetelele super siteul pentru poze .

|
 |
|
dandumitru wrote:Poti scoate cele doua pietre din fata stanga, care nu se aseamana ca textura cu celelalte.
Cred ca va arata mai bine fara ele acolo.
Asa este Multumesc.
Acele pietre le voi lasa iarasi sa se puna gazon pe ele. Au roll de a sustine toate pietrele din spate sunt lipite inpreuna tot ansamblul. Fara ele imi aluneca pe fata tote. In trecut erau cu gazon acum ciuciu.
Dupa ce revine la forma lui cu carbon nu se vor mai vedea.
|
 |
|
Salutare , bine ai venit.
|
 |
|
Hybrid wrote:WoW! Arata intr-un mare fel, felicitari 
Multumesc
|
 |
|