[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: opincarul
Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Message
Negreanu wrote:
Buna seara! Am primit de curand o agama cu barba cu varsta de 2-3 luni ?i a? dori sa aflu mai multe informatii despre cresterea ?i îngrijirea acesteia. Spre exemplu, detin un bec cu infrarosu si as vrea sa stiu cate ore pe zi ar trebui lasat aprins. Alta întrebare ar fi care tip de substrat este cel mai bun?Dac? ma puteti ajuta cu mai multe informatii m-ar ajuta foarte mult.


Salutare!
In primul rand, agamele au nevoie de in "basking spor", adica un loc in care sa stea sa se incalzeasca. Temperatura in acel loc trebuie sa fie undeva intre 42 si 45 grade pe timp de zi, iar pe timp de noapte cam 35-38. Eu foloseam un bec ceramic de 150W, pornit 12 ore pe timp de zi si inca vreo 2-3-4 ore noaptea, cu intermitente.
In al doilea rand, daca nu ai experienta cu soparlele, nu folosi substrat. Cel mult servetele. Sunt destul de proaste si au obiceiul de a inghiti nisip, pietre, etc impreuna cu mancarea. Problema e ca nu oe elimina in fecale, deci raman in stomac si fac ocluzie.
Din experienta proprie, iti spun ca vei avea nevoie de un terariu de minim 100x50x50 si neaparat sa te apuci sa cresti insectele pe care le mananca. Mai poti diversifica hrana cu salata de la Lidl/Kaufland, cele la 5 lei punga, pentru ca le place foarte mult cicoarea, sfecla. Morcov mai rar, la fel si fructe
Interesant acvariu!
La plici hq se migreaza datele, de asta e functional si nu prea. A deschis nea shefu' topic pentru asta
Liv wrote:Nu e prea nociv. Doar blocheaza respiratia dupa care mori.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Hidrogen_sulfurat


Altii au murit si n-au patit nimic
dan.pavelescu wrote:Carcotasii spun ca e hidrogen sulfurat


Si eu zic la fel. Nu vad cum ar putea fi codoi pur acolo sau cum ar putea fi pietrisul dofuzor
Ce bine ca a scris cineva de Salt'n pepper
Ceva update? Bazinul arata bine de tot anul trecut
2 centi ai mei, ma rog, mai multi: la mine se consuma cca 12m³ de apa/luna. Stam intr-un sat, put propriu, deci impuritati, Fe si Mn ca la balamuc - toate tevile si recipientele sunt negre.
Am montat un filtru de 5 inch (Atlas Filtri, la recomandarea lu' Sefu' Pave, pup jos) cu cartus de 5 microni - 15 lei pachetul de 2 in Leroy. Apometrul e pa casa scarii si tevile trase prin pereti, deci nu puteam nici beli casa, nici pune mai mare , ca mai am si vecini pe etaj. Cartusul l-am schimbat luna trecuta, ca nu aveam chef sa aud fumeia, asa ca m-am retras la o bere pe casa scarii, cu scaun sub fund...
In total m-a costat vreo 100 de lei, cu cele 2 beri date vecinului cu plita pentru PPR. Centrala e salvata, prefiltrele de la instalatia de osmoza sunt albe si acum, la 6 luni de la operatiune. Presiunea n-a scazut prea tare.
Instalatia de osmoza e luata de la wts, dar am adaugat eu robineti suplimentari pe iesiri, ca sa nu se usuce membrana. Imi fac cate 60-80 de litri de apa lunar si alimentez 3 acvarii, plante si spal cainele cu apa, ca e sensibila batrana
https://wts-online.ro/produs/sistem-osmoza-inversa-acvariu-4-stadii-e-mem-189-l-zi/
Treaba sta in felul urmator: in primavara anului trecut mi-au murit foarte multi corali intr-un timp foarte scurt. Cand s-au golit pietrele am vazut ca sunt destul de multe balltip anemone.
Cum eram suparat, am scos pietrele si le-am lasat in balcon intr-un bidon, cu apa. Doamna casei a gasit de cuviinta sa mute in partea ei de balcon bidonul, fara sa-mi spuna. Prin Noiembrie am redescoperit bidonul, din care s- aevaporat apa sarata si peste care a plouat atata timp. Praf pe pietre e ca spuma la bere, doo degete
alinutz80 wrote: Nu pot filma colega ca mi e jena


Recunoastem sportiv ca noua nu ne e rusine sa ne uitam la niste poze cu ea
ocean wrote:Sau/si as baga-o in slotie concentrata de apa oxigenata, concentrata in sensul de cantitate per litrul de apa nu mai concentrata de cea clasica de 3% ce este in farmacii


Piatra acum sta intr-un bidon de 5 litri, care e plin cam 2/3. Cam care sa fie ratia de apa oxigenata?
Salutare! De vreo cateva luni tin in balcon niscaiva kilograme de piatra uscata. Am scos-o din bazin pentru ca ma enervau niste anemone de pe ea, care intre timp au disparut.
Intrebarea de o mie de puncte e cum o tratez sa ma asigur ca e in siguranta sa o bag inapoi in acvariu?
checornetu wrote:ma asteptam la ceva activitate pe forum. mai ales in sectiunea incepatori. am nevoie de ajutor ai sfaturi dar probabil pentru voi e doar afacere.
daca considerati ca viata unor pesti nu e asa importanta ati castigat. un neon a murit si o fetitza ( asa ii zic eu la pestele cu coada aia frumoasa si mare) a disparut din gresala unei admisii la filtru

oricum din cautari si modul de cautare nu am gasit cata mancare sa dau. o sa pun o poza doar daca vor murii toti pestii.


Stimata doamna/stimate domn, nu aruncati rahatul personal pe noi. Simplul fapt ca aveti cont pe forum si ati reusit sa creati un nou topic aici dovedeste ca aveti acces la internet si un minim de cunostinte de cautare pe Sf. Gugal. Prin urmare puteati cauta informatiile si inainte de a cumpara pestii de care v-ati batut joc.
Forumul nu este o afacere sa fim obligati sa va stam la dispozitie cand va plictisiti. Pentru asta exista jocuri de societate, carti, netflix, orice altceva, dar nu forumurile!
Pentru mine, ca posesor de acvarii cu pesti plante si alte nevertebrate, e mai important sa citesc inainte ce presupune fiecare animal in parte, deoarece este alegere mea sa cumpar respectivul animal si sa-mi bat sau nu joc de viata lui.
Sper ca nu v-ati luat masina inainte sa stiti sa o conduceti si sa detineti permisul aferent dupa care sa injurati participantii la trafic ca circulati pe contrasens?!
EverSad wrote:
opincarul wrote:Daca te-ai incumetat sa faci borcanul ala urias cu noroi, esti pregatit si pentru paludariu.
Fa-l cat de mare poti, ca apoi vei regreta lipsa spatiului.

Parca nu este la fel si la acvarii ?!?! (cu: dimensiunea)


Nu chiar. In paludariu o sa vrei sa plantezi, sa replantezi, sa tai, sa scoti si poti face toate astea mai usor decat intr-un acvariu si cu plante de prin casa. Deci ai tendinta sa o faci mai des.
4 luni am gandit paludariul si la final am fost dezamagit ca l-am facut de 45cm adancime si nu de 60, sa fie cub, ca suportul imi permitea diferenta. La limita, dar o permitea
Thereau wrote:Minunat! Cand o sa mai capat ceva experienta cu plantele sper sa am curajul sa ma bag si eu la un proiect de genul


1) Termina cu prostiile! Daca te-ai incumetat sa faci borcanul ala urias cu noroi, esti pregatit si pentru paludariu
2) Doar constructia e mai dificila, nu pentru ca ai nevoie de 3 mastere si un doctorat, ci pentru ca in momentul in care incepi sa te joci cu ideea de paludariu, incep sa vina ideile despre modificarea lui (organizare, plante, decor) si astea nu se opresc.
3) Fa-l cat de mare poti, ca apoi vei regreta lipsa spatiului
Sar'na nenea! Hygrophila pinnatifida e pe placul lui matale?
Pup jos!
Legatura ar fi ca unele tratamente au la baza cuprul, care e letal pentru nevertebrate
ugarit5 wrote:Fanii eheim sunt echivalentul acvaristic al fanilor apple

Ti-e dor de apa calda si n-aveai liniste pana nu-ti exprimai supararea asta pe forum?
Nu prea vei gasi pompa mai mica si dedicata acvaristicii
lukitza wrote:Foarte tare ma mir ca n-ai avut inca pesti pe podea.


Pe undeva prin topic a pun niste poze cu plasa
Dovada clara ca doar la tzatze sunteti atenti, bai, domnilor
Inaltimea acvariului e considerabila, deci cam greu sa faca lipa-lipa vreun copchil. Abia reusesc sa cureti substratul fara sa blochezi circulatia sangelui in mana cu pricina
 
Forum Index » Profile for opincarul » Messages posted by opincarul
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com