Ne numim Raluca si Cristi , suntem din Constanta si, de aproximativ doua saptamani, avem un copilas pe nume Gannicus (betta crowntail).
Pentru ca tanarul membru a venit la pachet cu un bol de aprox 2 litri, ne-am gandit sa-i extindem spatiul de joaca achizitionand un miniacvariu de 25 litri. L-am achizitionat in graba (chiar a doua zi) pentru ca frigul dadea tarcoale si era nevoie de aparatura corespunzatoare. Astfel, am acceptat propunerile vanzatorului, neavand experienta in domeniu :
* filtru : Filtru intern Aquael Pat Mini
* Înc?lzitor Aquael Comfort Zone AQ - 25 w
* Lamp? acvariu Decolight Aquael - 11 w
Am completat nr de locatari cu doi sanitari Corydoras si doi melci Anentome Helena - faimosi asasini din cate am inteles atat de la cel ce mi i-a vandut si ce-am citit ulterior si pe internet. Inca nu am avut ocazia sa le testez potentialul.
Trecand frecvent pe la respectivul magazin - Petshop - zilele trecute am primit si doua fire de Valisneria Americana (credem noi ca se numeste) care deja observam ca se intinde prin acvariu.
Cred ca nu am reusit sa realizez ciclarea acvariului desi am folosit fiole cu bacterii iar acum, avand vietuitoarele in el, inteleg ca procesul se intinde pe o perioada mai lunga de timp.
Cam atat deocamdata. Speram sa gasim raspunsuri la intrebarile ce le vom avea in activitatea noastra de acvaristi debutanti mai ales ca ne gandim deja sa achizitionam un "palat" pentru micuti.Doar ca inca mai cautam locul unde sa-l amplasam pentru ca apoi sa calculam si dimensiunile finale.
O prima intrebare : Gannicus a construit deja primul cuib si ne gandeam sa-i aducem o partenera. Ar fi o idee buna, date fiind conditiile actuale? Este barbat si are si el nevoile lui
Seara buna tuturor !!