[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gannicus
Forum Index » Profile for Gannicus » Messages posted by Gannicus

in acvariu mai am doi sanitari si toti trei mai fac mici "rahatei"..pe aceia ii pot aspira rapid in cele 5 zile si, eventual sa inlocuiesc apa extrasa + completare solutie tratament pt echivalentul apei completate?
salutare,
am inceput tratamentul cu JBL Ektol Fluid ... citind prospectul insa observ ca este doar un dezinfectant, nu si antibiotic..gresesc?
Sigur va da rezultate acest produs ?Sera baktopur ar fi mai eficient? poate ca sunt prea nerabdator
Pot merge in paralel si cu tratamentul cu sare? Pentru 20 l efectiv de apa, doua linguri pline se recomanda? (sarea urmand sa fie introdusa treptat in acvariu)
Multumesc mult pt interventii si sper sa o scot la capat.

* Duminica am fost pe la un magazin de animale si am luat Tetra test 6 + 1 , facand chiar seara primul test. Spre surprinderea mea, toti parametrii erau in regula.

* daca il izolez pe el in vasul lui micut de 2 l si sa-l tratez acolo, ar fi mai bine?

* am pregatit sare neiodata (luata pentru muraturi);
* citesc pe unele site-uri ca trebuie sa inlocuiesc toata apa? Intr-adevar, le-am cam dat mancare mai mult decat trebuia si s-au mai adunat mizerii...
* Mai am doi sanitari - trebuie sa-i mut intr-un alt vas sau pot folosi tratamentul cu ei in acvariu?

scuze daca te asaltez cu intrebari dar acum m-ai alarmat cu diagnosticul tau si cu ceea ce citesc pe site-uri despre posibile urmari
pfffff.... chiar nu-mi puteai da o veste buna?! studiez pe net acum si vreau sa incep tratamentul cu sare
imi poti recomanda medicamentul pe care l-as putea gasi prin comert maine?
multumesc
Salutare,

Doresc sa adresez o intrebare privitor la starea de sanatate a pestisorului meu. Mai bine sa gresesc decat sa fie prea tarziu.
De vreo doua zile am observat ca varful aripioarelor lui se prezinta ca si cum ar fi fost "parlite". Nu stiu daca este cel mai bun termen folosit dar cam asa le pot descrie.
Este la fel de vioi, doar ce i-am dat mancarica si a servit-o fara retinere, numai ca nu cred ca asa le-a avut de la inceput.

Repet experienta mea : am un betta de aprox 2 saptamani caruia i-am facut cadou o "casa" de 25 l , pentru ca venise intr-un bol de 2 l. Am aparatura Aquael (filtru / incalzitor) iar acvariul nu cred ca este ciclat inca. Schimbul de apa il fac la 2-3 zile , cate 25-30 % din apa, ce o tin in aceeasi camera. Temperatura in acvariu este de 25-26 grade. Mai scade putin cand schimb apa iar betta al meu obesrv ca iubeste sa se joace in firul de apa ce iese din sticla, atunci cand schimb apa. M-am gandit ca poate nu este chiar bine dar, daca mut locul de varsare, vine dupa cursul apei.

Multumesc frumos

Cristi
in regula, multumim
in acest caz, cred ca ajunge ceea ce am postat aici si urmeaza sa deschid alte topic-uri, in functie de nevoi / subiecte abordate

o zi placuta
multumim pentru primirea calduroasa

La inceput am tratat apa cu Tetra Aquasafe dar, de cateva zile, credem noi ca am gasit o solutie mai buna. Am depistat in apropiere un izvor de unde aprovizionam cateva bidoane de apa pe care sa o folosim la schimbul periodic de 20-30 %, asa cum ai precizat si tu. Ce e drept, mai bem si noi din ea

* Filtrul este prevazut cu un furtunas ce permite introducerea bulelor de aer (cantitati mai mari sau mai mici). Unii spun ca au rol important, altii ca putem lipsi acvariul de aceste bule... . Tu cum recomanzi ?
* Apoi, evacuarea apei din filtru are importanta daca se face mai la suprafata sau mai la mijlocul vasului? Inteleg ca oxigenarea se face si prin miscarea apei , doar ca betta nu accepta o unduire a apei prea puternica zici ceea ce eu asta'i cam ofer deocamdata, vasul fiind micut. Regland evacuarea la presiunea cea mai mica, filtrul isi mai realizeaza eficient rolul sau?

* Daca voi folosi un avcariu de 80-100 L mai tarziu pe care sa-l dotez si cu ceva plante, atunci pot sa-i aduc si fete betta?

Multumim
Ne numim Raluca si Cristi , suntem din Constanta si, de aproximativ doua saptamani, avem un copilas pe nume Gannicus (betta crowntail).
Pentru ca tanarul membru a venit la pachet cu un bol de aprox 2 litri, ne-am gandit sa-i extindem spatiul de joaca achizitionand un miniacvariu de 25 litri. L-am achizitionat in graba (chiar a doua zi) pentru ca frigul dadea tarcoale si era nevoie de aparatura corespunzatoare. Astfel, am acceptat propunerile vanzatorului, neavand experienta in domeniu :

* filtru : Filtru intern Aquael Pat Mini
* Înc?lzitor Aquael Comfort Zone AQ - 25 w
* Lamp? acvariu Decolight Aquael - 11 w

Am completat nr de locatari cu doi sanitari Corydoras si doi melci Anentome Helena - faimosi asasini din cate am inteles atat de la cel ce mi i-a vandut si ce-am citit ulterior si pe internet. Inca nu am avut ocazia sa le testez potentialul.

Trecand frecvent pe la respectivul magazin - Petshop - zilele trecute am primit si doua fire de Valisneria Americana (credem noi ca se numeste) care deja observam ca se intinde prin acvariu.

Cred ca nu am reusit sa realizez ciclarea acvariului desi am folosit fiole cu bacterii iar acum, avand vietuitoarele in el, inteleg ca procesul se intinde pe o perioada mai lunga de timp.

Cam atat deocamdata. Speram sa gasim raspunsuri la intrebarile ce le vom avea in activitatea noastra de acvaristi debutanti mai ales ca ne gandim deja sa achizitionam un "palat" pentru micuti.Doar ca inca mai cautam locul unde sa-l amplasam pentru ca apoi sa calculam si dimensiunile finale.

O prima intrebare : Gannicus a construit deja primul cuib si ne gandeam sa-i aducem o partenera. Ar fi o idee buna, date fiind conditiile actuale? Este barbat si are si el nevoile lui

Seara buna tuturor !!

Forum Index » Profile for Gannicus » Messages posted by Gannicus
Go to: