[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rodoselada
Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
deci ca concluzie dupa cum vad eu treaba, cel mai bine este sa folosesti leduri de 1w cu toleranta de pana la 1.5A si atunci poti folosi un numar mai mare de leduri, surse curent de 350-700am si astfel obtii randamentul maxim, viata lunga a ledurilor si gasesti usor materialele de care ai nevoie.

o singura problema ar fi, din cauza numarului mare de leduri iti trebuie un radiator mai mare decat cel pecare il am eu sau 2-3 identice in functie de numarul de leduri

ps. cred ca o am luato razna cu ledurile astea, de 3 saptamani citesc si ma chinui pe un forum in germania sa inteleg ce fac aia.

cred ca am gasit si sursa de curent
http://www.voltus.de/beleuchtung/led-system/netzteile/meanwell/fuer-aussenanwendungen/clg-series-60-150w/meanwell-clg-60-20-le
Eigenschaften
- Universaleingang
- Überlastschutz durch Strombegrenzung, auto recovery
- geschützt gegen Kurzschluss, Überlast, Überspannung
- IP67, für Innen- und Außenanwendungen
- für LED- und Beleuchtungsanwendungen
- UL1310 Class 2
- EN61000-3-2, Class C, EN55015, EN61347-1, EN61347-2-13

Technische Daten
Eingangsspannungsbereich: 90...264V AC (47...63Hz) / 127...370V DC
Einschaltstoßstrom, max.: 40A
Überstromschutz:
-12V: 95...110%
-15...48V: <130%
Isolationsspannung (I/P-O/P): 4,25V DC
Betriebstemperaturbereich: -30...+70 Grad C
Gewicht: 860g
Maße (LxBxH): 195,6x61,5x38,8mm
deci m-a luat valul, m-am pierdut printre volti, amperi si watti

am gasit aceste surse de curent constant sau cum le zice
http://www.ebay.com/itm/30W-Konstantstromquelle-mini-LED-Treiber-Driver-300-600-1A-1-2A-DC-10-33V-Cree-/321687100616#shpCntId

Input Voltage : DC10-33V(Input Voltage must greater than total led voltage 3v)

For example :
If you driving 1 Stück 3.3v led, input voltage should be 10-33v)

if you drivng 5 Stück 3.3v led, input voltage should above 19.5v or below 33v)

Constant Current : 300mA / 600mA / 1A / 1.2A(Select from the drop down menu)
Power : 30W
Forward voltage between 2.8-30V, LED can be single or multiple led in series connection.
High Effciency
Over-heat Protection : 160 ?

Reverse polarity Protection
Diameter : 25x12x06(mm)

comform wattilor pe care ii am art trebui sa cumpar 2 de 1A ca sa am 49lm/l pe care le pot alimenta la o sursa de curent cu valoarea asta 10-33v mai precis de 24v 6.3A

iar pentru osramuri o cumpar pe cea de 12w
http://www.ebay.co.uk/itm/141618781550?var=440840967897

Lucian iti multumesc foarte mult pentru suport

multumesc Lucian, asta e cel de30w cu 900ma

Description
Wide range input voltage 90-240V, suitable for using around the world
The constant current design can effectively drive and protect LED, can drive 30-36V / 900mA LED light bulb
With a ground wire terminal in the input end, waterproof IP67
Suitable for indoor and outdoor light fixtures
Efficiency can reach 85%, PF.0.9, energy saving and environmental protection
Size: about 8.5 x 3.6 x 2.8 cm
Input voltage: AC90-240V
Output voltage: DC30-36V
Output current: 900 mA (± 5%)
Housing material: metal
Protection: short circuit protection
Output power: 30W
Conversion efficiency: 85%
Power factor: 0.9
Waterproof level: IP67

iar pentru osram-uri pe asta
http://www.ebay.co.uk/itm/141618781550?var=440840967897
multumesc mult Shubi.

frantuzu 2007
nici eu nu cred ca o sa o racire destul de buna uitandu-ma la acel radiator care pare o foaie de aluminiu
Salut Shubi

imi cer scuze colegului ca am pus aceasta intrebare in topicul deschis de el

la o combinatie de

acvariu 140L
5 x Cree XP-G2 R5 5 - 6500-7000K 5w/led
5 x Cree XP-G2 R2 - 2700 - 3200K 5w/led
4 x OSRAM SSL80 Hyper Red

as vrea sa fac 3 coloane de leduri pe un radiator de 800x89x10mm

1.
5 x Cree XP-G2 R5 5 - 6500-7000K
30W 900ma Power Supply Constant Current LED Driver AC 85-265V

2
5 x Cree XP-G2 R2 - 2700 - 3200K 5w/led
30W 900ma Power Supply Constant Current LED Driver AC 85-265V

3
20W 600ma Power Supply Constant Current LED Driver AC 85-265V

intrebarea mea este daca aceste driver leduri sunt bune

salut
ma bag in seama ca musca si iti dau un exemplu simplu de lampa led pe care niste baieti destepti le fac pentru acvariile lor

acvariu 120L
18 x Cree XP-G2 R5 5 - 6500-7000K (0,98w/led)
5 x Cree XP-G2 R2 - 2700 - 3200K (4,8w/led)

ca.4390 Lumen bei 500mA = ca. 36 Lumen / Litru
sau
ca.5700 Lumen bei 700mA = ca. 47 Lumen / Litru

la care folosesc surse de curent constant cu valorile date mai sus. cea ce ai tu acolo este un foarte mare exces de w/l si lmn/l
baga, baga nu e problema.
da iti urez succes, o sa fie foarte frumos

poti folosi orice gel glue.
nu e toic si nu trebuie sa usuci nimic

https://www.youtube.com/watch?v=rhtbKOwkGqk
cu loctite gel glue
nu, nici nu m-am gandit la ea, dar trebuie sa-l facem sa fie extraordiar de frumos
exact nu, nu scoti il pui in fata decorului sau stanga
tlpcrys wrote:
Bai dar greu esti de multumit . Echinodorusul este parviflorus si are inaltime intre 15-30. Eu oricum nul las sa creasca mai mare de 15. ( ma refer la cel din stanga). Cel din spatele lemnului va avea crestere libera. Ludwigia din spatele echinodorusului deasemenea crestere libera . Vreau sa se vada echinodorusul si decat partea de a ludwigiei.
Oricum nu sunt batute in cuie pozitiile , de acea intreb despre pareri. Si critici deasemenea( aici iti ai tu locul ). Glumeam
Oricum daca ai vreo idee cum sa imbunatatesc, atunci astept.

foarte greu de multumit
1. ambi echinodorusi mutati in spatele lotusului, anubiasul din colt dreapta in fata lotusului.
2. echinodorus si lotus in stanga si dreapta bazinului iar restul plantelor aseazate in ordinea cresteri si contrastului in zona de mijloc, plante pe care trebuie sa-le tii scurte sa se poata vedea background-ul de pietre, in crapaturile la pietre pui moss dar subtil cat sa se vada ca este. iar anubiasul la umbra echinodorusului si lotusului.

oricum ar fi daca ai vreun gand de mutat echinodorusul trebuie acum dupa e mai dificil din cauza radacinilor
este ok dar nu, citeste despre fiecare planta in parte si vezi cum se dezvolta pentru ca ai cateva plante care nu sunt asezata chiar unde trebuie (ludwigia si echinodorusul)

am vrut sa-ti spun mai mult dar m-am oprit, sa nu iti cer prea multe sau poate ai o alta viziune la ce vrei sa faci
vad ca ai mai mult de cat talent la desen, eu as merge pe nisip.
felicitari Gabi!
parca s-au dus spre spatele acvariului cele doua, baga cate o piatra sub ele sa le ridici, lipestele unele de altele cu super glue gel loctite chiar sub apa sau glue pentru frag de corali daca ai.
va salut
sa continuam cu noutatile, pentru ca nu aveam spatiul necesar in concordanta cu aquascap-ul a trebuit sa schimb acvariul cu unul mai generos din sticla optiwhite cu dimensiunile 80*40*45 care a ajuns astazi

si ca substrat voi folosi jbl mineralo volcano, jbl powder, ADA substrart powder si nisip decorativ unde va fi cazul si sigur va fi, va mai o lampa led 45lm/l DIY si sa vedem ce pietre vom folosi

Si daca ar fi cu moss pe ele ar fi si mai faine.

Am moss pe trei dintre ele, nu as vrea totusi sa acopar prea mult.

foarte bine faci ca nu pui, lui Pedro Oliveira i sa atras atentia pentru treaba asta si avea acoperit cu moss cam 80% din lemne

Nu esti primul care imi spune treaba asta. Cred ca imi iau inima in dinti si incerc o modificare.

pai daca Keith nu-ti atragea atentia nici eu nu observam, am vazut ca l-ai refuzat diplomat si am zis sa incerc sa te conving pentru ca are dreptate.

sa stii ca nu e complot
da de acelasi morman.
pentru moment acest setup sufera cateva modificari la nivelul aranjamentului, sustratului si al fertilizari

image

image

Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
Go to: