Message |
|
Update: de doua zile de cand bag carbo cu siringa in substrat unde isi face aparitia domnisoara albastruie se pare ca sa oprit din extins
|
 |
|
Bayek wrote:Deja sunt la al doilea aspirator, nu mai bag bani in altul. Asta de care zici nici nu se gaseste la Romanica, tu ai pus link de Austrica. Ma descurc asa, azi fac o zona, peste o saptamana alta si tot asa. Prioritatile sunt altele.
Google e cel mai tare ia uite aici.
https://www.nevertebrate.ro/aspirator-acvariu-dennerle-nano-gravel-cleaner-10-40l-14763
Uitate si la video sa vezi ce eficient este
|
 |
|
Da da ar fi ideal ,poate facem un topic separat. Iar cei care au probat sa detalieze cum au combatut alga respectiva.
Ape limpezi
Fara alge cam greu ,unde ar mai fi interesul de a invata atatea despre dezechilibrul in.bazin
Fara alge nu sar documenta nimeni  despre anumite lucruri in acvaristica
|
 |
|
alinutz80 wrote:
alinutz80 wrote:Multumesc tuturor! Am sa incerc si eu, sper sa nu kilaresc crevetii
Revin aici pentru a mentiona despre AlgExit si algele filamentoase (hair algae).
Sunt in a 3 a saptamana de dozaj cu Algexit si din ce vad algele filamentoase nu mai au putere, ba in 2 din acvarii au disparut aproape de tot. Mai am o doza saptamana viitoare, si sper sa scap de tot
Vreau sa mentionez ca pana acum (in 14 ani de acvaristica) nu am folosit niciodata vreo metoda chimica impotriva algelor, am incercat cu metode naturale (filtrare buna, redus lumina, blackout etc).
Multumim de feedback sigur va fi de ajutor pe viitor cand vor mai aparea .
|
 |
|
O iedee: Lemnul din stanga il pui mai pe stanga laga geam dar lasi directia lui exact cum este , lemnul din dreapta il ridici ca varful lui sa se combine cu varful celui din stanga . Asa va da o senzatie de v intors spre spatele bazinului. Pentru a inalta lemnul din stanga foloseste rocile care le ai deja langa el. Pe fata poti lasa acel gazon ,ingrijit si tuns va iesi frumos. Plantele stanga dreapta leasi pune pe spatele acvariului plus cateva de alte culori . Sub acel v facut de lemne asi pune niste nisip fin bej . Pe lemne poti pune Buchephalandra cateva si ceva ce sar indinde frumos pe lemn cum ar fi montecarlo,sau mos etc .
E doar o idee pe repezeala.
Alta ar fi sa mai adaugi lemne ,cele actuale sa le intorci cu varfurile in sus si cele cunparate la fel plantat moss pe ele si ai inpresia de o padure salbatica
 Cred ca suna stupid dar in minte mea arata bine
Uitete pe net la poze iati un exemplu si mergi pe acea idee
|
 |
|
Buna seara , apa se schimba saptamanal udeva la 30 la.suta ,dupa schimb se adauga mereu declorinator pe care il aveti deja si bacteri . Bacterile va va ajuta sa ciclati acvariul si sa il mentineti stabil.
Acea (mazga formata este normala ,asa fac lemenele adaugate in acvariu) asta doar la inceput pana se umple cu apa. La schimburile de apa se face normal.si o mentenata (aspirat substrat ,curatat geamuri decor etc) la aspirat se aspira si acea mazga, cat merge desigur. La acvariul dumneavoastra asi recomanda un Nano mulmsauger dennerle.
Numai bine si ape limpezi
Edit: va las si un link cu acel aspirator la care ma refer.
https://www.hornbach.at/shop/Mulmsauger-fuer-Nano-Aquarien/8092021/artikel.html
|
 |
|
Salut , se pare ca dupa o mentenata puternica cyanobakteria a aparut din nou . Sigur mai sunt particule prin substrat. De acum incep cu easy carbo pus cu o siringa cu ac direct in substrat pe unde o vad. Sa vedem ce reusim  Va urma .....
|
 |
|
Salut, pentru a nu ti se termina apa din acvariu asa repede la aspirat  ,foloseste varianta nano care e recomandata pentru bazinul tau.
Ce ai tu este pentru bazine mai mari.
https://www.hornbach.at/shop/Mulmsauger-fuer-Nano-Aquarien/8092021/artikel.html
|
 |
|
Bayek wrote:Ca o paranteza, am vazut la Oliver Knott un acvariu plantat numai cu anubias nana si cryptocoryne diverse specii. Atat. Arata superb. Dar omul le vede altfel, are un al saselea simt.
Experienta plus imaginatia,si desigur iubeste ce face si nu cauta scuze ca noi ceilanti
|
 |
|
Bayek wrote:Pai cum sa fie cu suparare, cand vine de la un maestru ca tine? Chiar ma bucur ca ai dat cu feedbacku’  Nu stiu daca mai am rabdare acum sa rearanjez, astept sa se stabilizeze plantele. Peste cateva luni o sa ma plictisesc si atunci poate le dau un scape montan.
Maestru
Mai facut sa rad mult
Pe mine aranjatul ma calmeaza acolo parca este cea mai mare placere.
Daca ai rabdare poti face orice intrun bazin fara sa deranjezi vietuitoarele prea mult.
|
 |
|
Imi place mult acel substrat
Eulocharis este putin complicat sper sa iti prinda. .
Aranjatul in bazin lasi fi facut alcumva( o idee :rocile in dreapta asezate toate peste ele lemnul intors invers de cum este acum si aplecat spre partea dreapta plus spre fundul bazinului ,in spate poti ascunde out si alte chesti ce ai prim bazin . Eulocharis fata si restul la alegere dupa marime si crestere )nu prea atrage ochiului iar substratul pentru a nu fi plictisitor se face forme din ele undeva inalt undeva subtire . Dar si eu is la inceput daca tie iti place multa bafta.
Fara suparare e doar opinia mea
|
 |
|
Hai ca esti pe drumul cel bun, de acum te joci cu plantele, vezi sa fie satisfacator ochiului. Scoti plantezi iara si tot asa pana se vad bine fiecare planta. Cand cresc tai din ele si le replantezi, ma refer la cele din substrat.
Feritilizant da lichid este bun dar pune doar jumatate din doza recomandata pe flacon la inceput sa nu dai in alge.
Acele bilute nu am experienta cu ele dar ma gandesc va se pun o data si gata .
Pe viitor cand faci schimbari la substrat ia ceva inchis la culoare albul acela nu da inpresia de natural plus vezi mizeria repede pe el  .
Bafta continua tot asa
|
 |
|
Hybrid wrote:Excelent, saru'mana!
Vad ca sunt ce trebuie, 5cm intre bare, poate vin pana la Craciun 
Vezi si pe amazon iti vin mai rapid.
Tutoy 4PCS Edelstahl Aquarium Ständer für Aquatic High LED Licht Lampe Aquarium Halter Halterung Unterstützung - Unterstützung für https://www.amazon.de/dp/B0756GG4XB/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_H56D50KWHNT84A0641WR?_encoding=UTF8&psc=1
|
 |
|
Hybrid wrote:Ce sunt aceste extensii? Sau cum caut pe google ca sa gasesc la ce te referi?
A fost mai rapid Dan ,uitate in link-ul pus de el la acee extensi ma refeream si eu,picioruse de inox.
|
 |
|
Cam greu decat daca faci tu ,sau optiunea ca in poza de jos e mai ieftina si arata bine.
Sau cumperi niste extensi pentru lampa sunt special pentru twinstar.
|
 |
|
Hybrid wrote:Pai au naparlit, dar asa in haita?  )
In alta ordine de idei, am pentru lumina un Twinstar B-Line 45B, cum sa fac oare ca sa il inalt? Am tot cauta ceva accesorii, inaltator/riser dar n-am gasit nimic.
Mi-am luat niste salvinia si as vrea sa-l inalt vreo 5-10 cm ca sa bata pe toata suprafata acvariului.
Daca nu ai capac poti opta pentru doi suporti de la chirios.
Sau faci o inventie româneasca, faci tu un suport (e simplu sunt multe video sau poze pe net)
Iei lampa scoti din ea banda led dai doua gauri una stanga una dreapta si ii pui doua sarame  (vorba vine iei ceva din hornbach sa arate bine)  . Si ai legato de suport.
|
 |
|
Fa te rog niste teste de apa sigur ceva nu este bine in parametri apei.
Cand ai facut schimbari in acavriu ai facut schimbul de apa imediat dupa? Deoarece cand se umbla la substrat se si elimina mult amoniac si asa pesti dau din boala in boala.
Plante mergi la petshop si iei easy doar easy ce iti place cat mai multe cat mai bine,ideal ar fi sa umpli partea din spate cu plante care au frunza mare, iar mijloc subitire (inalte amandoua) pe fata poti lasa deoacamndata goll.
Inportanta este sa plantezi si pe viitor dupa ce sa stabilit si teai documentat pe partes de plante poti face schimbari.
Ce granulatie are acel substrat? Nu este cumva chimic?
Pentru plante e nevoie de 1 2 mm asta ar fi ideal se poate si 2 4 mm .
Daca este granulatie fina vor putrezi radacinile plantelor.
Edit:  Din cate vad cred ca ai si deciclat acvariul. Continui cu schimbari tot la doua zile de apa cateva saptamani asa poate salvezi cateva vietuitoare.
|
 |
|
De acum asteptam
|
 |
|
Asa acum nu va speriati
Astazi am desfacut filtru dupa 7 luni las niste poze ,chiar arata bine materialul filtrant doar buretele era plin de mizerie.
Lam desfacut nu ca aveam debitul scazut ci pentru ca am scos tot gazonul din acvariu.
Aveam foarte multa mizerie dedesubt si aveam smocuri deja .
Nu lam tuns corespunzator.
Acum am planantat din nou ca de inceput astept sa se faca un covor mai subtire si nu voi mai lasa atat de gros. Plus doresc sa scap de bga ,sigur din cauza mizeriei a aparut. Daca nu scap atunci recurg la chimicale.
Plus pe pietre nu mai las smocuri decat foarte putin in jos. Voi lasa si niste poze
|
 |
|
|
 |
|