[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
masurarea ph-ului  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
danc
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 08/02/2010 16:08:10
Messages: 322
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Eu cred ca nu ai citit toate raspunsurile. Eu i-am spus ce tester isi poate lua, cel mai econom si care isi face treaba bine, in plus NU eu am adus in discutie testele electronice, dar in fine, nu mai conteaza. Ia tu de pe ebay sa vedem unde iesi mai ieftin de 600 ron(echivalentul a ~200$) cu tot cu shipping.
Numai bine.

Later Edit: Ahhhh mii de scuze, acum am vazut ce locatie ai...vezi ca noi suntem din Romania, si pe noi ne costa shipping'ul

This message was edited 2 times. Last update was at 12/02/2010 19:33:47

[Email] [WWW]
hulk2738
Member

Joined: 06/05/2009 22:42:05
Messages: 153
Location: Italy
IP:
Offline

eu am dat 28 de euro pe testerul pentru ph si 28 pe cel pentru conductibilitate. le-am tarat cu solutii speciale si le folosesc de un an de zile fara nicio problema.
sau
http://cgi.ebay.it/pH-Metro-Meter-Tester-Termometro-C-F-ACQUARIO_W0QQitemZ230435616026QQcmdZViewItemQQptZAcquari_Pesci_e_Tartarughe?hash=item35a708751a

This message was edited 1 time. Last update was at 13/02/2010 00:04:56

danc
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 08/02/2010 16:08:10
Messages: 322
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Intrebarea este, oare ce a inteles faela19 din toata polemica asta ?! sau nici n-a fost atent...
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

danc wrote:600-800 lei pentru un ph controller e putin ? nu chiar toti sunt snobi

Era vorba de masurarea pH-ului nu de controlarea lui, un pH-controller nou costa chiar mai mult de 600-80o lei.
Atentie mare ca n-ai nimerit unde trebuie, aici nu-ti permitem sa-i faci snobi smilie pe toti cei care si-au dotat acvariu' cu pH-controller de firma. Daca vrei un topic in care lumea sa ridice in slavi chestiile DIY in dauna celor de firma, incearca in alte parti. Politica forumului nostru e alta.


danc wrote:A comparat ph controller'ul DIY cu unul de la dennerle sau jbl nu mai retin care era...pe fiecare arata acelasi indice

E brevetat? Are vreun certificat de calitate emis de vreo autoritate recunoscuta? Ma indoiesc. E fiabil? Nu stim, o sa vedem in timp.

NU va avea loc o discutie pe tema "superioritatii" chestiilor DIY fata de cele de firma. Rog amatorii de asa ceva sa se abtina .
Pentru a nu fi inteles gresit: nu sintem impotriva DIY, avem o sectiune dedicata. Nu acceptam punerea pe picior de egalitate a produselor firmelor de top cu produsele DIY.

Poze: smilie ... Poze cu plante
FanCTC
Member
[Avatar]

Joined: 01/11/2009 16:13:16
Messages: 148
Location: Constanta
IP:
Offline

@danc
Documenteaza-te bine despre diferenta dintre un ph controler si un ph monitor.
Exista de "n luate cate k" metode de masurare a ph-ului.
Insa daca vine vorba de controlarea lui, si investesc bani in niste sisteme, nu m alas nici mort pe mana celor mai buni electronisti din Romania. Cred ca s-a mai discutat asta si Faraonu poate sa confirme. Nu suntem noi mai destepti decat un crew de specialisti de la JBL sau alte firme si imi este greu sa cred ca acel electronist a facut treaba la fel de buna ca cei specializati.

@restul
Nu vrem sa acceptam si pace. Nu vrem sa acceptam ca performanta, in orice domeniu, costa.
Pasionatii de drifturi baga bani in cauciucuri. Gammerii baga zeci de milioane in unitati centrale. Colectionarii de timbre dau si cate 20.000 de euro pe o matca. Insa cu totii fac performanta. Exact la fel e si in acest domeniu.
Daca vreti rezultate dati bani.
Ne plce noua cu DiY (am un mare respect pentru cei care practica, si eu fac la multe chestii) insa exista o limita. Exista un anumit punct pana unde merge.
Ne place sa cumparam la mana a doua sau de pe ebay... Eu unul mai bine dau 200 de lei in plus si iau un aparat nou la care am garantie 3-4 ani, si daca nu isi face treaba pot da cu el in cap celui carel-a vandut.
Asa ca snobismul asta de care vorbea colegul nu are ce cauta printre noi.
Si am ajuns la concluzia cel putin ciudata pentru mine,ca , lucrezi extrem de greu cu unul care stie lucruri despre acvaristica decat cu unul care nu stie nimic.
Ala care nu stie nimic dar vrea un acvariu bun, spune "frate esti specialist, tu imi recoanzi ce trebuie" si treaba iese.
Ala care a mai avut un acvariu si a mai stat si pe forumuri juma de an te invarte si te suceste pana ajungi sa ii spui "frate daca tot nu ai nevoie de sfaturile celor din domeniu, la ce naiba nu iti faci treaba singur".

Asa ca, repet concluzia. Fratilor daca vreti performanta bagati bani. E valabil in orice domeniu.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2010 09:44:42


Bani va da, torte va baga, Borcea e sef de brigada!
[Email] [WWW] [Yahoo!]
faela19
Junior member
[Avatar]

Joined: 09/02/2010 01:17:03
Messages: 32
Location: bucuresti-cart 23
IP:
Offline

ma am inteles asa in mare... oricum mersi pt sfaturi sa sper sa ma ajutati in continuare....

bucuresti-cart 23
danc
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 08/02/2010 16:08:10
Messages: 322
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Nu inteleg pe cine am jignit cu afirmatia care am facut-o. Romanii in generali sunt snobi, se arunca banii pe firma nu neaparat pe calitate, asta e general valabil. Iar referitor la marca JBL sau altele nemtesti, jos palaria, m-ai vazut undeva sa zic ca nu e bun JBL sau alta firma nemteasca ? Dar nu toata lumea isi permite un astfel de controller si NU TOTI acvaristii de clasa au inceput din start cu investitii de zeci de milioane.
Multumesc FanCTC pentru frumoasa lectura, chiar m-am delectat putin...intrebarea mea este, dupa cat timp de cand ai inceput cu acvaristica ti-ai achizitionat toate sculele profesionale ?

faela19 pune o intrebare simpla si la fel de simplu i se si poate raspunde: cumpara-ti un ph controller ca e cel mai bun, cumpara-ti un sistem complet pentru Co2 ca face diferenta, cumpara filtru extern ca e cel mai bun...si asa ajungem la sume cu adevarat impresionate (daca pentru voi astia avansati sunt fleacuri, pentru incepatori sunt sume IMPRESIONANTE). Si ca tot vorbeai despre cel care sta pe forumuri juma de an, sa stii ca mai vede omul ala si acvarii facute DIY fara sisteme profesionale care arata impecabil si sunt premiate in diferitele concursuri de aquascaping. Sunt de aceeasi parere cu tine in final, vrei performanta bagi bani, dar nu recomand incepatorilor sa faca o investitie foarte mare la inceput, inainte de a intelege secretele acvaristicii. S-ar putea ca mai tarziu sa regreti sau mai rau, sa nu ai niciodata un acvariu cu adevarat spectaculos (cu toata investitia de).

@Porcu imi cer scuze, dar m-ai inteles gresit. La un moment dat voi fi nevoit si eu sa-mi achizitionez un astfel de aparat, dar nu este cazul momentan.

Toate cele bune.
[Email] [WWW]
catalin cirstea
Member
[Avatar]

Joined: 16/01/2010 19:08:03
Messages: 180
Location: constanta
IP:
Offline

noi toti trebuie sa intelegem ca DYI NU ESTE ALTCEVA decat un 'lucru manual" care dupa ce ai inteles cat de cat ce inseamna acvaristica(ma refer la incepatori),si nu-ti permite bugetul,apelezi la el(DIY) care DE FAPT REPREZINTA DOAR un" element de inlocuire"pana la achizitionarea unui sistem adevarat,spre care tindem oricum,nimeni nu cred ca este multumit pana nu reuseste sa-si doteze bazinul cu "scule"care vor elimina indoielile si vor oferi sentimentul de implinit\complet,adica asa cum ar trebui sa fie,de aceea exista o sectiune dedicata acestuiDYI,PENTRU A OFERI SOLUTII intermadiare in lipsa fondurilor,pt.a amana cumva achizitionarea a ceea ce-ti completeaza cu adevarat acvariul.

P.S.:am fost si sunt interesat de DIY,dar INTOTDEAUNA voi tinde,voi dori sa am "scule"dedicate inscriptionate cu brandul unei firme cunoscute.In speranta ca m-am facut inteles ,mult noroc tuturor colegilor !.
[Email]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
Joined: 31/08/2008 20:49:45
Messages: 406
Location: Brasov, Florilor
IP:
Offline

Ei, asta este colegul Danc. Este dureros, dar fiecare hobby e scump. Si eu sunt mare fan DIY, am si facut multe de mana mea si tot perfectionez si tot nu iese cum trebuie. Dar eu consider totusi ca este mai incitant sa faci cu mana ta: se mai strica, mai repari, mai perfectionezi - decat sa cumperi scump si dupa aia te oftici ca vecinul are unu si mai scump si mai dotat si stie si aia in plus.
Este normal ca un profesionist sa nu poate lucra fara aparatura profesionista, dar pentru amatori exista multe alte metode mai landemana pentru a experimenta.
Scuze pentru offtopicul cam lung.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
danc
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 08/02/2010 16:08:10
Messages: 322
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

fishyman wrote:Ei, asta este colegul Danc. Este dureros, dar fiecare hobby e scump. Si eu sunt mare fan DIY, am si facut multe de mana mea si tot perfectionez si tot nu iese cum trebuie. Dar eu consider totusi ca este mai incitant sa faci cu mana ta: se mai strica, mai repari, mai perfectionezi - decat sa cumperi scump si dupa aia te oftici ca vecinul are unu si mai scump si mai dotat si stie si aia in plus.
Este normal ca un profesionist sa nu poate lucra fara aparatura profesionista, dar pentru amatori exista multe alte metode mai landemana pentru a experimenta.
Scuze pentru offtopicul cam lung.



Exact ce spuneam si eu ! Cu o mica completare, nu doar pentru amatori, ci si pentru incepatori.
Si daca imi permiteti, un mic exemplu arhicunoscut:
image
"bomba cu drojdie"
Gata, am terminat cu offtopicurile.

[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

danc wrote:Iar referitor la marca JBL sau altele nemtesti, jos palaria, m-ai vazut undeva sa zic ca nu e bun JBL sau alta firma nemteasca ? Dar nu toata lumea isi permite un astfel de controller si NU TOTI acvaristii de clasa au inceput din start cu investitii de zeci de milioane.


danc wrote:@Porcu imi cer scuze, dar m-ai inteles gresit.

N-o mai intoarce ca n-are rost. E gresit sa afirmi ca ceva facut pe masa din bucatarie e la acelasi nivel cu ceva facut de niste specialisti in domeniu. Tu ne-ai facut snobi pe toti cei care folosim scule de firma. Io zic s-o lasam asa.
Nimeni nu l-a pus pe autoru' topicului sa scoata din buzunar 1.400 lei si sa-si cumpere un pH-controller JBL. Fiecare face acvaristica asa cum il duce buzunaru' si pasiunea. N-avem pretentia de la nimeni sa investeasca in acvariu venitu' personal pe 6 luni. Nu-i blamam pe cei care au doar acvarii "low cost". Ii ajutam sa obtina performanta maxima cu cit isi permit sa investeasca. Da' nu acceptam punerea la acelasi nivel a aparaturii profi cu improvizatiile facute pe masa din bucatarie. Si nu acceptam catalogarea ca snobi celor care string cureaua sa-si doteze acvariu cu cele mai bune scule. Sper c-am fost foarte clar .

De asemenea, aranjamentul, estetica unui acvariu, nu are legatura cu dotarile tehnice. Ca sa fiu si mai explicit: unii sint interesati mai mult de estetica acvariului, vor sa obtina un aranjament placut ochiului. Pentru asta nu-i nevoie de plante pretentioase Un exemplu bun e cel din poza: omu' foloseste doar niste "muschi" si "iarba", astea cresc si-n toaleta daca la arunci, pleci in concediu si uiti lumina aprinsa la baie ....... merg si fara dotari. Pe de alta parte, sintem altii interesati mai putin de estetica, ne intereseaza mai mult sa obtinem maximu' de la o planta, o culoare cit mai intensa, frunze cit mai mari, diametru cit mai mare. Iar pentru asta e nevoie sa-i dai plantei tot ce-i mai bun, asta cere investitii si cunostinte. In nici un caz nu sintem snobi. Snob e ala care-si ia un telefon pe ale carui facilitati nici nu le banuieste, un computer la care-i foloseste 2% din resurse sau o masina de top cu care merge cu unicu' scop de a fi remarcat. Noi nu sintem snobi, noi sintem pasionati.

Poze: smilie ... Poze cu plante
hulk2738
Member

Joined: 06/05/2009 22:42:05
Messages: 153
Location: Italy
IP:
Offline

acu' chiar ma simt bine ca filtrul meu facut "in bucatarie" da randament ca unul de vitrina, ba chiar mai mult.
Antoniot
Senior member
[Avatar]

Joined: 03/02/2006 22:52:38
Messages: 1283
Location: bucuresti,tineretului
IP:
Offline

hulk2738 wrote:acu' chiar ma simt bine ca filtrul meu facut "in bucatarie" da randament ca unul de vitrina, ba chiar mai mult.



Sunt custom made care depaseste calitatea si performanta unui brand.

Construirea in atelierul de acasa, cu materiale de brand si multa experienta in domeniu produsul finisat poate depasi un anume produs de firma.
Ca exemplu ar fii realizarea unui acvariu din sticla diamant si o tehnica de slefuire/taiere profesionista plus experienta in domeniu.
Sau chiar unui filtru extern.
Insa aceste exemple se gasesc doar in casele pasionatilor extremisti "artistilor" care au o placere pura in domeniul acvaristici si unde materialele sare de 30 de ori mai mult fata de un produs de firma asemanator cand faci calculul costului final plus manopera si timplu documentarii si realizarii. In concluzie merita doar daca ai timp, pasiune, dorinta....etc

un home made merita in cazurile in care nu iti permiti un produs de firma, sa il realizezi doar cand costul este mai mic si poate iesi cu un randament macar de 50% fata de cel de firma.


Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
hulk2738
Member

Joined: 06/05/2009 22:42:05
Messages: 153
Location: Italy
IP:
Offline

la inceput, cumparam si eu din vitrina. si pe bani multi. apoi am vazut ca ce cumparam era realizabil si se putea chiar imbunatati. urmatorul pas este o plafoniera cu power led pe care cred ca o voi realiza home made cu cel mult 100 de euro, facand economie de vreo 200 si....avand satisfactia ca e facuta de mine.
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com