[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dioxidul de carbon din sifon!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dodge
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare

Nu prea am fost la orele de chimie...si de aceea as vrea cateva sfaturi, daca se poate
Ma gandeam daca ar fi bun co2-ul alimentar care este introdus in recipientul care se numeste "sifon"...nu stiu cata cantitate este si daca se schimba formula chimica acolo in sticla dar eu m-am gandit sa incerc cu o sticla de sifon sa vad cam cat tine...astazi este primul test.
am montat dopul cu furtunul racordat la o sticla cu sifon...presiunea este destul de mare....bulele curg destul de interesant...daca co2-ul din sticla tine 2-3-4 zile este ok pt ca la cat costa o sticla de sifon0,50 ron este mai ieftin decat "bomba".
Rugamintea mea este daca ma poate ajuta cineva cu un sfat in legatura cu, chimia co2-ului care iese din sifon.....nu ma pricep la chimie si nu vreau sa imi prind urechile...
A mai incercat cineva asta?

Multumesc anticipat!
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu merge. In afara de asta, orientarea forumului nostru e in alta directie , n-o sa avem discutii despre CO2 din sifon sau apa minerala , a trecut demult vremea lor.
Daca sticla cu drojdie ti se pare prea scumpa si vrei sa faci economie, io zic sa incerci altfel de acvaristica decit cea care are in componenta plantele.

Poze: smilie ... Poze cu plante
dodge
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc..
era deajuns NU MERGE! pt ca nu vreau sa continui cu acest lucru....astept o butelie pt co2...dar eram doar curios...si nu este o problema pretul BOMBEI, dar era mai comod si mai curat.
Am inteles ideea deci sunt lamurit....traba cu "sifonul" iese din schema.
LUPmic
Senior member

IP:

Sa nu arunci sifonul. Nu de alta, dar vine vara
Cu butelia cred ca iesi si mai ieftin decat cu sifonul.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/02/2010 15:04:17

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dodge wrote:Multumesc..
era deajuns NU MERGE! pt ca nu vreau sa continui cu acest lucru....astept o butelie pt co2...dar eram doar curios...

Daca discutiile despre sifon si apa minerala in acvarii n-ar fi avut un trecut incarcat cu certuri, scandaluri, banari si aberatii ti-as fi scris doar "nu merge" . Istoria zbuciumata a forumului si tendinta unor rauvoitori de a aduce permanent in atentie acvaristica de grota bazata pe sifon, pamint de cirtita, argila din spatele casei, fertilizant pentru plante de apartament, tuburi fluorescente pentru bucatarie si alte asemenea chestii depasite ....... ne obliga sa luam o atitudine mai dura de fiecare data . Raul trebuie stirpit din fasa, altfel riscam sa evolueze periculos .
Apreciez atitudinea ta rationala de a te orienta spre butelie .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: