[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ph ridicat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
YellowBee
Junior member
[Avatar]

IP:

salutare! cu mare intarziere am reusit sa cumpar niste teste si valoarea Ph este ridicata - 8.2, restul sunt in limitele normale. Cum pot micsora valoarea? Este periculoasa pentru creveti? Nu a murit niciunul in 3 luni, dar am pierdut pui, cred ca din aceasta cauza. Multumesc

I had a heart attack this morning. I can't do any more drugs 'til at least lunch.
axl07
Member
[Avatar]

IP:

Valoarea PH-ului poate fi scazuta prin adaugarea de plante sau "lemne" in apa (de ex. radacini de mopan sau de vita de vie).
De asemenea, daca ai pietre in acvariu ar trebui sa le scoti si sa le testezi, sa vezi daca nu cumva sunt calcaroase. Testarea se poate face folosind otet in felul urmator: se adauga cateva picaturi pe piatra, daca aceasta sfaraie inseamna ca este calcaroasa. Scoatand pietrele calcaroase din acvariu valoarea PH-ului va scadea.
Daca ai in acvariu scoici, acestea ar trebui de asemenea sa fie scoase, pentru ca si ele fac valoarea ph-ului sa urce.

Nu stiu daca din cauza ph-ului ridicat ai pierdut puii de creveti, dar 8,2 e o valoare prea ridicata a ph-ului, cel putin pt creveti red chery este. Scaderea ph-ului pana la o valoare apropiata de ceea neutra (7) cred ca le-ar face bine crevetilor tai
YellowBee
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu am in acvariu nici scoici nici pietre de niciun fel. In schimb am o radacina de mopan destul de mare, si multe plante (e un nano de 10l). Poate fi de la apa pe care o folosesc?

I had a heart attack this morning. I can't do any more drugs 'til at least lunch.
axl07
Member
[Avatar]

IP:

poate fi de la apa, desi nu cred ca in Bucuresti apa are un ph asa de ridicat, mai probabil poate fi de la nisipul\substratul folosit
YellowBee
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai am substrat nano deponit mix si gravel for shrimps de la dennerle, nu cred ca a mai avut cineva probleme cu asta. O sa refac testele, sa vad ce iese...

mosu
Administrator
[Avatar]

IP:

fa teste si la apa de robinet si vezi ce diferenta rezulta
[Email] [WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: