Author |
Message |
liviu27
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2010 01:27:55
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
liviu27
Junior member
IP:
|
salutari! nu mai am prospectul de la sera baktopur direct! insa mi-a ramas in minte optiunea pentru baile de scurta durata(scaldarea pestelui bolnav timp de 30 de min intr-un vas de 2 litri in care s-a dizolvat o pastila de bactopur direct!intrebarea este?: vasul de 2 litri in care se va imbaia pestele, trebuie aerisit (pompa de aer+piatra)? daca nu il pot aerisi, este vreo problema? efectul cred ca e acelasi nu? multumesc!
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2010 01:41:38
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
Daca nu aerisesti efectul poate fi un peste mort ... Nu risca.
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
oxyox
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2010 02:11:18
|
oxyox
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e250c59336b505ed411d455abaa30b4d.jpg)
IP:
|
uite un link. poate te ajuta. http://www.smartbuy.ro/farmacie-pesti/sera-sera-baktopur-direct-24-tb~1983145.html
dar am vazut ca se pune 1 pastila la 50 litri, nu 2...
This message was edited 2 times. Last update was at 21/07/2010 02:17:00
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2010 02:14:04
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
liviu27
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2010 02:30:01
|
liviu27
Junior member
IP:
|
multumesc, am gasit si prospectul! Nu scrie ca bazinul de 2 litri trebuie aerisit! multumesc tuturor!oricum este putin ciudat deoarece la jbl furanol2 parca scrie ca trebuie aerisit! am imbaiat deja pestele. pe riscul meu fara aerisire! abia am gasit un vas, insa si ala de 1,5 litri! cu toate astea am imbaiat pestele 30 min cu o pastila dizollvata, deoarece aveam impresia ca va muri altfel! apoi l-am pus in acavriul comun si am aruncat baia loa wc asa cum scria in prospect! pestele era intr-adevar cam ametit dar vad ca si-a revenit! era un xipho! oricum nu stiu ce mi s-a intamplat in acvariul comun, dar de la dropsy-ul de la gurami(am si un topic deschis tot aici) au inceput toate probemele! mi-a murit o zebra la 2 zile tot de dropsy! si inca 2 xipho din generatia de pui! acum masculul principal stea undeva langa filtru si parea fara viata! el era masculul dominant-mai aveam inca unul care era fugarit mereu de acesta! iar acum, el, care a fost candva seful acvariului statea langa filtru fara sa-i pese de rivalul lui! abia daca a mancat ceva ieri! sper din toata inima sa il salvez! toate bune!
|
|
 |
liviu27
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2010 03:37:27
|
liviu27
Junior member
IP:
|
inca o intrebare...esentiala! pe ce durata se fac aceste bai? cate zile?cu pauza intre ele? multumesc!
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2010 08:23:04
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
liviu27 wrote:Nu scrie ca bazinul de 2 litri trebuie aerisit! multumesc tuturor!oricum este putin ciudat deoarece la jbl furanol2 parca scrie ca trebuie aerisit! am imbaiat deja pestele. pe riscul meu fara aerisire!
Sa nu mai faci asta niciodata, aerisirea puternica e esentiala la astfel de tratamente. Pentru a-l ajuta pe peste sa asimileze oxigenu' se mai foloseste Ectopur.
Mi se pare ca Furanolu' contine aceeasi substanta activa ca Baktopuru': nufopirinol. Adica e acelasi medicament.
Ai avut noroc ca n-a murit. Nu risca inca o data.
liviu27 wrote:abia am gasit un vas, insa si ala de 1,5 litri! cu toate astea am imbaiat pestele 30 min cu o pastila dizollvata, deoarece aveam impresia ca va muri altfel!
Nici asta sa n-o mai faci. Daca scrie ca trebe o pastila la 2 litri, sa fie 2 litri, nu 1,5. E un antibiotic puternic si destul de greu de suportat de catre pesti.
liviu27 wrote:acum masculul principal stea undeva langa filtru si parea fara viata! el era masculul dominant-mai aveam inca unul care era fugarit mereu de acesta! iar acum, el, care a fost candva seful acvariului statea langa filtru fara sa-i pese de rivalul lui! abia daca a mancat ceva ieri! sper din toata inima sa il salvez! toate bune!
Astea-s singurele motive pentru care l-ai tratat? Nu-i corect sa tratezi un peste cu un medicament puternic fara sa stii exact ce avea. E posibil sa sufere de ceva ce nu se trateaza cu Furanol, caz in care ii faci mult rau.
Primu' pas la tratarea unui peste e stabilirea bolii, pasu' nu poate fi sarit.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
liviu27
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2010 09:34:10
|
liviu27
Junior member
IP:
|
pasul despre care vorbesti l-am facut! atat cat m-am pricepu eu! mi-o fi scapat poate esentialul insa...asta e! am facut tot ce a depins de mine! diagnosticarea a fost asa: am observat pestele..timp de vreo 2 zile...si existau deosebiri de comportament! astfel pestele sta retras si parea ca respira greu! era inactiv, statea numai intr-un colt al acvariului! inainte era total diferit ..era activ si se imperechea cu femele de xipho! nici vb sa tolereze alti masculti in jur(nu am decat 2 in tot acvariul). asta ar fi la prima vedere.! pe urma am observat..fizic pestele! nu avea pete, puncte albe sau orice altceva pe corp! fecalele erau normale nu albe si nici filamentoase! apoi stiind ca in acavriul comun am avut un gurmai cu dropsy (a se vedea topciul gurami umflat) care a si murit plus o zebra care a murit si ea tot de dropsy, si vazand pestele meu ca nu parea a avea altceva fizic, am banuit ca e tot sub influenta dropsy! pt dropsy se foloseste bactopur! ma rog, e una din solutii! asa am ajuns sa il imbaiez in sera baktopur! celelalte greseli mi le asum...nu am aerisit apa (nu aveam cu ce) pompa fiind ocupata la alt acvariu si am facut tratamentul in 1,5 litri! fiindca nu am gasit altceva! aveam doar o oala (pt manacare) in care puteam sa fac 2 litri! oricum ai dreptate , daca scrie 1 pastila la 2 litri asa trebuie sa faci! nemtii sunt foartet exacti! nu am sa mai repet greseala!
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2010 09:46:52
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
liviu27 wrote:apoi stiind ca in acavriul comun am avut un gurmai cu dropsy (a se vedea topciul gurami umflat) care a si murit plus o zebra care a murit si ea tot de dropsy, si vazand pestele meu ca nu parea a avea altceva fizic, am banuit ca e tot sub influenta dropsy! pt dropsy se foloseste bactopur!
Partial sint de acord cu tine, doar partial  . La dropsy, pestele incepe sa se umfle mai intii (abdomenu' sau ochii sau ambele), apoi incepe sa devina apatic. La inceputu' bolii e doar umflat da' e activ si maninca aproape normal. Cel putin asa s-au comportat toti pestii bolnavi de dropsy care mi-au trecut prin acvarii in ultimii douazeci si ceva de ani  .
Sint convins aproape 100 % ca pestele tau nu are dropsy.
F.f.f.f.f.f. rar reusesti sa vindeci de dropsy un peste, daca-l observi f.f.f.f.f. devreme si ai noroc sa fie receptiv la medicament exista o mica posibilitate sa-i treaca. Cind e deja umflat si cu solzii zburliti nu mai are nici o sansa, trebuie sa-l scoti din acvariu ca sa-i protejezi pe ceilalti.
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2010 12:38:22
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Liviule, nu vreau sa fiu cobe, dar de infectia cu Aeromonas hygrophilla, cea care produce dropsy, nu se scapa. Multi sunt patiti, printre care eu, Romeo.... Este o bacterie ubicvitara, conditionat patogena. Doar in anumite conditii devine patogena si produce imbolnaviri. Si odata activata ca bacterie patogena, intr-un acvariu, mai scapi de ea doar cu un resetup total...de la zero. Iar seria de mortalitati care o descrii tu, se pare ca-mi da dreptate. Mai asteapta, mai trateaza pestii ce se vor imbolnavi. Dar daca se prelungeste treaba, te paste o reincepere a acvaristicii...cel putin cu acel acvariu.
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
liviu27
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2010 16:53:50
|
liviu27
Junior member
IP:
|
pana acum(minardy) tot ce ai spus adevar ai grait! guramiul a murit in ciuda tratamentului si a mai murit si o zebra!solzii zbarliti in ambele cazuri deci dropsy! iar acum probleme cu masculul de xipho! as vrea sa aflu totusi raspunsul la intrebarea initiala pentru care am deschis topicul! si anume cate bai trebuie sa fac (periodicitate) in cazul in care am peste bolnav si il tratez cu baktopur (o pastila la 2 litri-bai de scurta durata dar intense), multumesc!
Tocmai am observat la mo privire mai atenta ca masculul de xipho are solzii zbarliti...sta numai la suprafata apei respirand! si e ft ft putin umflat! noroc ca de ieri l-am pus intr-un alt acvariu! sunt curios daca scapa! fac tratamentul cu backtopur in continuare pt a ii dau o sansa! asa fac cu toti pestii! daca au sanse 1% atunci luptam!  totusi as vrea sa stiu cum sa fac cu aceste bai...una la 24h sau cum...
This message was edited 1 time. Last update was at 21/07/2010 17:08:12
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2010 19:17:10
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Pe site-ul producatorului, tratamentul acesta cu bai de scurta durata este prevazut a se face in felul urmator: introduci pestele in solutia de 1 tableta la 2 litri apa, il tii acolo 30 de minute dupa care il muti in bazinul mare si se continua tratamentul,a doua zi, cu doza normala, adica 1 tableta la 50 litri cu aeratie foarte buna. Se tine 3 zile apa in acvariu cu baktopuru' dizolvat, dupa care se schimba 50 % din apa. Daca pestii mai prezinta simptome, se repeta doza normala. Deci, baia aceea concentrata o faci o singura data, dupa care se continua cu doza normala.
Dar...vezi aici:
Antibiotic agents such as chloramphenicol, florenicol, tetracycline, sulfonamide, nitrofuran derivatives, and pyrodinecarboxylic acids are used to eliminate and control the infection of Aeromonas hydrophila.
Nitrofuranul si derivatii lui, cum este si nifurpirinolul sunt pusi cam pe locul 4-5, dupa antibiotice precum tetraciclina...eu nu prea am incredere in nitrofuran / nifurpirinol....
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/07/2010 08:34:06
|
Porcu
Faraonu'
IP:
|
minnardy wrote:Antibiotic agents such as chloramphenicol, florenicol, tetracycline, sulfonamide, nitrofuran derivatives, and pyrodinecarboxylic acids are used to eliminate and control the infection of Aeromonas hydrophila.
Bine c-ai zis de cloramfenicol  , imi amintesc c-am reusit pe vremuri sa repar cu cloramfenicol vrea doi ramirezi care incepusera sa se umfle. Au fost singurele mele succese in domeniu.
|
|
 |
liviu27
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/07/2010 14:54:10
|
liviu27
Junior member
IP:
|
imda...a murit si masculul de xipho desi acest peste a rezistat vreo 4 zile! asta este! macar am incercat!
This message was edited 1 time. Last update was at 22/07/2010 14:54:36
|
|
 |
|