[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
din nou eu..  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
YellowBee
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare la toata lumea! Postez iar la rubrica "Despre noi" deoarece s-au mai schimbat putin datele problemei in acvariu... Am lipsit in ultima luna (nu ca inainte imi faceam prea mult cunoscuta prezenta, dar citeam tot ce sfatuiati voi pe aici ) pentru ca mi-au murit toti crevetii dupa ce i-am adus din Buc in Ct (se pare ca din cauza duritatii apei care la robinet este de 21 grade ). Am mai cumparat 5 red cherry (nu am mai gasit crs) si in curand au disparut si ei din acvariu. Cu toti s-a intamplat la fel, pur si simplu nu mai erau, nu am gasit nici o ramasita . Dupa ce m-am isterizat muuult timp ca am gresit si nu ma pricep si acvariul mergea degeaba, m-am dus la petshop si am cumparat un mascul betta split-tail (acvariul fiind de 30l am zis ca e numai bine pt un betta).
Partea ciudata: la cateva minute dupa ce bag betta in acvariu (dupa ce m-am uitat zile in sir si am mutat lemnele si am cautat printre plante si nu am gasit nimic!) apare un crevete, aparent deranjat de noul oaspete, dand cu antenele franatic in directia pestelui de 5 ori mai mare ca el, betta se infoia si el, am zis ca atat i-a fost crevetelui... M-am dus repede sa iau minciocul sa-l pescuiesc de acolo, gandindu-ma sa-l duc inapoi la petshop si cand ma intorc la acvariu, betta si crevetele inotau amandoi prin acvariu, parca erau in lacul lebedelor Am stat, i-am pazit, sa nu se intample o tragedie, le-am dat de mancare sa vad daca ii trezeste domnului betta vre-un instinct primar, dar totul a fost in regula.
Partea idioata in ceea ce ma priveste: gandindu-ma ca totusi sa nu-l apuce pe betta vreo nebunie si sa devoreze crevetele, m-am dus si am luat un grup de 5 neoni, ca sa-i mai atraga atentia, sa nu fie crevetele o tinta miscatoare, mai ales ca nu avea niciun stres sa se ascunda. Am avut noroc sa fie si asta ok (am nimerit un betta taaare ciudat), incat s-a integrat perfect in grupul de neoni (are aceleasi culori si arata ca o mama cu puii ) si am observat ca sunt de fapt 2 creveti in acvariu, acum stau amandoi la vedere, fara stres.
O sa fac niste poze acvariului, care e un fel de freak show, ca sa-l cunoasca toata lumea pe Sniper .

NU INCERCATI ASTA ACASA! CREVETII NU TREBUIE TINUTI IN ACVARIU CU BETTA PENTRU CA IN 99.9% DIN CAZURI AJUNG HRANA!

PS. Ma incadrez la categoria "incepatori", nu ma certati prea tare pentru aceasta combinatie din acvariu...

I had a heart attack this morning. I can't do any more drugs 'til at least lunch.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Patania ta nu este chiar singulara, dar asa cum ai spus, grija mare cu ce tineti crevetii.
Acum cateva luni, am mutat o crevetica, cred ca pe niste plante, din acvariul mare, intr-unul mic, in care tineam un Betta. Nu am stiut pe moment, ci la cateva saptamani, cand studiind putin acvariul, am vazut cativa creveti mici. Singuri cu fiorosul. Mai tarziu le-am vazut si mama. Aveau perioade cand prostu meu staea si se uita ca la circ la ei. NNu aveam multi, cred ca vreo 7-8 cu totul. Traiau fericiti si-ar fi trait pana la adanci batraneti, daca prostovanul meu de Betta n-ar fi murit. Acvariul fiind dedicat si conceput doar pentru Betta, am luat altul, desigur. Crevetii nu i-am scos de acolo, bazandu-ma mai ales pe faptul ca noul voalat este pui. Aiurea, din ziua aceea nu mai am creveti in acel acvariu.
Asa ca, da, pot fi cazuri rare in care Betta sa tolereze un crevete doi. Dar majoritatea ii vor vana pana la exterminare, asa greoi si inceti cum saunt ei. Dar timpul si rabdarea sunt de partea lor.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: