[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Gurami albastru - Comportament  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
arathemis
Member

IP:

Salut, am intr-un acvariu comunitar 2 Gurami albastri (Trichogaster Trichopterus cred ca se numesc) cam de 4 cm fiecare. Nu stiu ce sex au fiecare. Cand i-am achizitionat aveam aproximativ aceeasi culoare, acum insa (dupa 4 saptamani) unul e albastru mai inchis, iar altul e albastru mai pal. Cel albastru mai inchis il fugareste aproape tot timpul pe cel albastru deschis (sau cel putin cand da cu ochii de el). Cel albastru deschis nu se ascunde (deci nu da semne ca i-ar fi prea frica de celalalt - desi am o padurice de valisneria in acvariu si ar avea unde sa se piteasca). I-am mai observat din cand in cand lovindu-se unul pe altul cu botul peste spate.

Acest comportament este normal? Daca nu... care ar putea fi cauza? Cum deosebesc care ii mascul si care ii femela?

P.S. Tot gurami sunt vinovati de ciopartirea frunzelor unor plante. Cum pot sa ii dezobisnuiesc de obiceiul asta al lor? Ii hranesc cu fulgi si cu granule (hrana completa pt pesti scrie pe cutie).

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

arathemis wrote: Cum deosebesc care ii mascul si care ii femela?

Inotatorea dorsala a masculului este mai dezvoltata si ascutita.
arathemis wrote:P.S. Tot gurami sunt vinovati de ciopartirea frunzelor unor plante. Cum pot sa ii dezobisnuiesc de obiceiul asta al lor? Ii hranesc cu fulgi si cu granule (hrana completa pentru pesti scrie pe cutie).

Da-le si hrana vegetala - fulgi, spirulina.

Poate ar fi bine sa citesti si Trichogaster trichopterus .
arathemis
Member

IP:

Mersi mult de info si de link.

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Cauza pentru "fugarire" e cel mai probabil legata de faptul ca ambii sunt masculi. In general, "fugarirea" este felul lor de a-si exprima spiritul competitiv cand vine vorba de hrana si femele.

Si ai mei se fugareau, pentru ca am cumparat doi masculi, desi cerusem pereche. Ideea e ca nu e grav (nu se vor rani sau musca), dar e bine ori sa-i separi, ori sa schimbi un mascul cu o femela (atentie: e posibil ca si femela sa fie fugarita, mai ales daca e mai mica).

Schimbarea culorii nu tine de sex, ci de "starea psihologica" a pestelui. Astfel:

• -- un albastru inchis, spre bleumarin, indica o stare de excitare. Ai mei devin albastru inchis cand primesc mancare sau cand se alearga.
    --un blue foarte pal, aproape de alb, indica ori stres, ori o stare mai letargica (de exemplu, cand dorm :sic: ).

• In mod normal (adica cea mai mare parte a timpului), ei trebuie sa fie un bleu (nici prea deschis, nici prea inchis).
    SZERZO
    Member
    [Avatar]

IP:

http://www.akwarium.prx.pl/walls/gurami_niebieski1024.jpg

aici ai o pauza a unui mascul : observa inotatoarea anala ascutita la varf, si franjuri de pe burta!

Gandesc, deci...sunt acvarist!
    ebogdan
    Member
    [Avatar]

IP:

arathemis wrote:Cel albastru mai inchis il fugareste aproape tot timpul pe cel albastru deschis (sau cel putin cand da cu ochii de el). Cel albastru deschis nu se ascunde (deci nu da semne ca i-ar fi prea frica de celalalt - desi am o padurice de valisneria in acvariu si ar avea unde sa se piteasca). I-am mai observat din cand in cand lovindu-se unul pe altul cu botul peste spate.

Dupa toate probabilitatile sunt mascul si femela si masculu cam are chef de facut un cuib. :18:

sometin's fishy 'round here...

Forum Index » Anabantidae
    Go to: