[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Total neavizat, vreau un acvariu MARE  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
madBoy
Unripe member

IP:

Sper sa nu jignesc pe nimeni (pasionati , experti) insa as dori cateva sfaturi.

Problema e in felul urmator, am decis ca un spatiu intre doi stalpi din casa, sa il fac acvariu, ideea e ca eu l as vrea mai mult pt design ,nefiind niciodata pasionat de acvarii sau pesti.

imi dau seama ca e neindicata aceasta actiune, tocmai de aceea apelez la ajutorul greilor de aici.
As vrea sa stiu daca sunt pesti ce necesita un minim de interventie (in tot metabolismul) si cam care ar fi perioada de intretinere a unui acvariu cu cele mai putine pretentii.

dimensiunile pe care le as dori sunt 2 m inaltime/ 1,30 m latime/ 20cm adancime.

va rog sa imi dati cateva sfaturi cu privire la proiectul meu, repet , cel mai imp pt mine este design ul. tocmaii de aceea ma intereseaza plante ornamentale, pietris, pesti frumosi (fara probleme de convietuire) etc.
va multumesc anticipat.
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

salut
in primul rand treci si tu la rubrica despre noi si posteaza acolo,conform regulamentului,numele complet si cateva chestii despre tine.
dupa asta,treceti in profil locatia,ca sa stim de unde esti,ca poate unii colegi de aici te pot ajuta.

proiectul tau este unul de mare amploare,la marimile astea pe care le vrei sa stii ca sunt chetuieli IMENSE.nu ma refer numai la echipamente,ci la acvariu in sine.
la cotele date ,care apropo cred ca ai vrut sa spui 1.30 m lungime,sticla folosita este speciala si costa enorm.
inafara de asta,20 cm latime nu este recomandat pentru un acvariu cu lungimea si inaltimea asta din motive de securitate si nu ultimul rand de accesibilitate,gandeste-te in primul rand la amenajare si curatenie,care este imposibila la cotele astea.

nu vreau sa te amagesc dar parerea mea este sa iti iei gandul de la proiectul asta...

djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Proiectul pe care il ai tu in plan este aproape irealizabil tehnic, iar in cazul in care cineva se risca sa construiasca asa ceva, intretinerea ulterioara este imposibila. Nu intelege gresit, se poate construi un acvariu de 2m inaltime, dar la asemenea inaltime trebuie ca cineva sa intre in el pentru a-l amenaja si intretine. Daca spatiul de care dispui are o lungime de 1,30m se poate realiza totusi ceva dar nu la o latime (pe intelesul tau adancime) de 20cm. Este necesar un minim de 50cm ca sa fie si functional. Inaltimea si ea ar trebui sa fie la un MAXIM de 70 cm.

Pe langa prezentarea la rubrica "Despre noi" (chiar daca scopul tau este strict de a aduna informatii pentru un acvariu decorativ, totusi avem pretentia sa stim cu cine vorbim...), te rog sa iti completezi locatia la profil, astfel vom sti in ce oras locuiesti, si iti va fi mai usor sa gasesti pe cineva care sa te ajute cu proiectul tau.

.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: