Pai este o legatura in toate. E possibil ca exprimarea mea sa fie incompleta, si oarecum am facut-o voit, ca sa nu complicam prea mult acest topic.
Daca vrei un referat in legatura cu asta, si ai senzatia ca nu stiu despre ce vorbesc, te invit sa deschizi un topic special in care sa ne duelam.
Si totusi ca sa nu lasam oamenii cu ochii in soare: legatura ar fi urmatoarea, DA exista nitrati deci filtrarea functioneaza. NU, NO3 nu este un parametru care sa dovedeasca capacitatea filtrarii singur, mai degraba NH3/NH4 si NO2 spun aceste lucruri. Daca filtrarea nu este suficienta, ciclul azotului nu este sustinut si nu poate transforma fie Amoniacul fie Nitritii. Dar, ce am spus mai sus era mai mult de efect, ca sa aveti niste valori, pentru ca nitritii si amoniacul la mine sunt ZERO. Deci corect ar fi fost sa spun asa, ca de cand am acest filtru extern am Amoniacul si Nitritii aproape ZERO, adica nedetectabili pe testele la picatura si NO3 nu sare de 20, dar asta pentru ca mai fac si schimburi de apa.
IN NICI UN CAZ, un filtru extern nu scuteste pe nimeni sa faca schimburi de apa, pe care le recomand saptamanal. Sau sa va faceti instalatie de schimb la picatura.
Numai bine