[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine v-am gasit  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
N.O.R.A.D.
Unripe member

IP:

Am si eu nevoie de putin ajutor cu un termen pentru o femela xipho gestanta. Daca ma puteti ajuta ar fi perfect, voi pune o poza a ei facuta ieri, nu vreau sa o tin separata prea mult timp sa nu fie stresata. Deja fugareste masculul si abia mai poate inota de burtica.
Cand ar trebui separata?
Va multumesc anticipat pentru ajutor,

Raluca
[Thumb - untitled.JPG]

Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit. Daca nu ai unde sa o muti ai putea sa cumperi o fatatoare din comert , nu este scumpa undeva pe la 10 ron , si sa o pui in acvariu in care o tii , astfel ea va fi in siguranta si puii vor putea sa creasca o perioada pana le vei da drumul. Acum foarte multa experienta cu xifo nu am , dar la un moment dat am avut si eu 2 xifo , si femela la fel era gestanta , si am inteles ca in momentul in care se apropie momentul fatarii aceasta devine foarte agitat dand ture prin acvariu , si de sus in jos pana isi gaseste locul sa fete , daca nu ma insel trec cam3-4 saptamani pana cand sa fete . Aici ai putea sa postezi si cateva date despre tine , acvariu si ce mai ai pe acolo, coltul acesta Despre noi este rezervat descrierii acvariului , posesorului , si detalii de genul acesta .

This message was edited 2 times. Last update was at 27/02/2011 15:14:36

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Buna Raluca, femela din poza mai are un pic pana sa fete, exact nimeni nu-ti poate spune, dar vei vedea ca femela se va comporta ciudat , va respira mult mai rapid si va fi foarte agitata, va inota in susul si josul unui geam al acvariului, se va izola mai apoi de ceilalti cautand un loc linistit sa nasca, burtica va fi mai patratoasa in fata sub zona branhilor.

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon
N.O.R.A.D.
Unripe member

IP:

Ei bine, nu am incotro decat sa o mut, sunt primii pui si as vrea sa ii pastrez, diseara trec pe la magazin sa ii cumpar o fatatoare si ceva pentru viitorii puiuti (am inteles ca le trebuie mancare speciala, cea a adultilor fiind prea mare pentru ei).
Despre mine ce sa spun, m-am pricopsit cu 6 pestisori adusi de prietenul meu pentru fetita (are 7 ani, clasa I), 2 carasei, 2 xipho si 2 scalari. Au aterizat acasa intr-o tentativa de acvariu, undeva la 20L/10l/15h ca dimensiuni. Cum sunt mai inimoasa si cum nu am mai avut un acvariu de cand eram mica, m-am apucat sa le iau cele trebuincioase:
-1 acvariu de 60 l
- 10 kg de pietris
-1 incalzitor cu termostat
- 1 termometru
- 1 pompa pentru aer
- cateva plante naturale
-1 filtru
- 2 sanitari mustaciosi (cei care stau pe fundul acvariului, nu pe geamuri).
Apoi am observat ca femela de xipho este gestanta si m-am apucat de citit, cum am mai citit pe ici pe colo ar mai avea pana sa fete dar nu vreau sa fie mancati puiutii (desi ai citit ca mamica ii poate consuma cu placere).
Am mai citit ca cele 3 specii nu sunt comptibile dar asta este, nu ma lasa sufletul sa-i las sa moara, dar nici alte variante nu am. Fata mea ii iubeste si nici eu nu sunt departe de aceleasi sentimente
Sunt simpatici si deja se bucura cand ma vad pe langa acvariu (stiu ca se bucura din cauza ca eu le dau de mancare, dar si asa tot ii iubesc).
Mai trebuie sa le fac rost de iluminat si capac (momentan am ceva pus deasupra dar daca tot m-am apucat de o treaba...).
Cam asta ar fi despre mine si noii mei prieteni.

PS: multumesc pentru promtitudinea cu care m-ati ajutat.

O zi placuta,
Raluca
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Da sa stii ca nu sunt compatibili deloc pestii , carasii sunt niste purcelusi si vor manca mai tot ce le incape in gura ,plus ca le place o apa mai rece 18-20-22 grade ceva de genu , ca sa nu mai zic de spatiu , caci au nevoie de mult loc cand vor ajunge la maturitate si de o filtarere foarte puternica, scalarii la fel este foarte posibili sa iti manance puisorii , ca si sfat ar fi sa incerci sa schimbi carasii si scalarii, sau sa ii donezi si sa cumperi altceva , gen gupy moly care nu sunt chiar asa de pretentiosi , dar mare grija cu ei ca se inmultesc mai ceva ca iepurii , sau alte specii de pesti mici gen neoni rasbora calistusi red phantom black phantom

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
N.O.R.A.D.
Unripe member

IP:

Andrei ideea ta este minunata, am sa merg sa vad daca ii gasesc diseara sa ma interesez de pret si apoi sa gasesc solutia optima cu fetita mea sa ma lase sa ii dau pe cei doi carasei si pe cei doi scalari. (cred ca va prinde "daca ma lasi sa donez cei 4 pestisori iti cumpar 8 ").
Dar inainte sa deschid gura si sa ii spun asta mai am o intrebare. Cati xipho pot tine intr-un acvariu de 60 litri?

Cu respect,
Raluca
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

N.O.R.A.D. wrote: Cati xipho pot tine intr-un acvariu de 60 litri?

Citeste articolul acesta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Vei vedea ca un xipho matur are nevoie de cca. 12l apa.
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Cei drept xifo cresc peste 10 cm parca , dar de ce sa nu te uiti la niste pestisori mai mici de card , astfel vei putea sa bagi mai multi , uite eu de exemplu la un acvariu de 65l am 10 neoni 4 calistusi si 5 black phantom si 2 ancitrusi , stiu ca unii spun ca e mai bine sa tin o singur specie de card , dar se inteleg bine pana acum si au cam 2-3 luni in formatia respectiva tot zic sa mai dau din ei sa iau altceva , dar nu ma lasa inima ) mai ales cand vin toti in colt cand vin la birou. Si plus de asta daca ai pestisori mai mici fac mai putina mizerie asta daca nu ai o filtrare supradimensionata si sa stai linistita pe partea asta .Sa vezi ce culori frumoase au cu un tub 830 aprins

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2011 17:58:54

[Yahoo!]
N.O.R.A.D.
Unripe member

IP:

offf
Pai nu prea am loc decat de 4 adulti si ceva puiuti pe care dupa ce ii fata femela si cresc putin trebuiesc donati.
Asta chiar nu imi place , dar nu prea am ce face, trebuie sa fac ceva, in combinatia actuala se vor omora reciproc in curand.

Speram sa pot tine mai multi

PS: ms mult, sunt eu incepatoare dar nici sa imi bat joc de ei nu vreau
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti tine mai multi . de exemplu 2 femele xifo +1 mascul daca doresti sa iti fete, +10-15 neoni , sau 6-7 calistusi sau 10 rasbora , daca din calcule iti iese 2-3 pestisori mai micuti in plus nu cred ca e o problema nu e nicio tragedie. sau poti schimba xifo cu moly cred ca sunt mai frumusei ca sunt negri

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: