[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Osmoza inversa  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Tropica
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,
In curand o sa ma mut la tara unde am o duritate foarte mare Gh >30, Kh>20, cu ajutorul unei instalatii de filtrare aproximativ la fel cu cea de osmoza inversa (fara membrana de osmoza inversa, are alta membrana ceva U/F) am reusit sa aduc Kh si ph la niste limite normale, insa eu vrea sa reduc si duritatea iar bani de dedurizator nu am (inca). Asa ca ma gandesc la o instalatie de osmoza inversa si aici intervine problema, eu am nevoie de vreo ~700L saptamanal pentru schimbul de apa credeti ca instalatia aceasta http://www.magicnature.ro/index.php?...758&Itemid=134 face fata cerintelor mele sau ce alta solutie ad fi?
Am nevoie sa ma tina maxim 1 an ca vine reteaua pana atunci, ma rog ea este da nu vine apa inca. Nu e problema daca schimb membrana odata la 3-6 luni sa zic, problema e daca imi face fata instalatia aceea si cata apa se cam pierde prin osmozare?
Sau poate e vreo alta solutie pana in 500lei....
[WWW] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Osmozorul de care zici la o presiune de 3 bari produce putin sub 2 litri pe ora, de apa osmozata iar raportul de dejectare este de 4,5 litri de apa la 1 litru de apa pura produsa. La o presiune mai mare a apei in retea sigur o sa produca mai mult, rational ar fi la o presiune de 6 bari sa ai undeva la maxim 3,5-4,5 litri de apa pura pe ora.

Vezi ca sunt pe piata filtre ceramice pentru impuritati, cu eficienta mare. Poti folosi unul din asta inaintea instalatie de osmoza pentru o mai buna functionare in timp. Daca esti interesat da-mi un PM si explic mai multe.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Tropica
Junior member
[Avatar]

IP:

intrebare intrebatoare, apa care rezulta in urma osmozei si ma refer aici la cea de dejectie poate fi refolosita? adica sa o bag la loc in fantana si sa recuperez astfel din ea sau nu?
[WWW] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Da. Apa de dejectie va fi aceeasi apa bagata in osmozor numai ca filtrata de sedimente si prin carbune activ si bineinteles mai bogata in saruri/cu o duritate mai mare.

[Yahoo!]
Tropica
Junior member
[Avatar]

IP:

aha, deci nu e nici o problema, decat ca e mai dura si poate un pic mai "curata" decat ce a iesit din fantana. Sau ma insel

Si daca apa dejectata o trec si pe ea printrun filtru NPS atunci ar trebui sa ramana doar cu o duritate mai mare iar in privinta celorlalte ar fi o apa mai pura (fara nitrati si nitriti ), astfel la un consum de 700l apa osozata pe saptamana, miar rezulta apa dejectata de cel putin 2000l/sapt, la aceasta cantitate daca o introduc la loc in fantana normal ar scadea si cea din fantana (nu mult) si ar mai ramane doar duritatea ca si problema majora ????
Intreb deoarece e o cantitate mare de apa si nu as vrea sa o arunc.
Dar cea mai mare Intrebare e apa din fantana ar mai fi potabila? Ca poate uita cineva si bea direct de acolo si sa nu pateasca ceva dupaia

This message was edited 2 times. Last update was at 20/06/2011 15:32:10

[WWW] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu te inseli.

Daca filtrezi prima data prin NPS normal ca si apa dejectata va contine mai putini nitrati, fosfati si silicati, iar de potabilitate va fi, normal, mai buna decat cea de acum, stiind clar ce probleme sunt cu nitratii si nitritii din panzele freatice. Partea mai putin buna e ca se va consuma mult mai repede cartusul de NPS.

[Yahoo!]
Tropica
Junior member
[Avatar]

IP:

la 50 de lei nu mi se pare mult pentru sanatate

asta pana va veni apa de la retea.

Mii de multumiri, cand treci pe la SB dau o bere sau mai multe

This message was edited 1 time. Last update was at 20/06/2011 19:09:43

[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Apa
Go to: