[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Va salut  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
horiagh
Junior member
[Avatar]

IP:

Numele meu este Horia si sunt din Bacau. Legat de acvaristica, nu sunt un expert dar nici incepator. Am mai avut acvariu cand eram mai tinerel, cu vreo 12 ani in urma. Recent am cumparat un acvariu pentru fiul meu (are 4 ani), dimensiunile lui sunt 60x30x45. Am in el o pereche de scalari si 12 neoni. Acvaiul este iluminat cu un T8 de 15W si filtrat cu un Fluval 205. Substartul este format din nisip spalat si niste pietris de la un pet shop local. Am si putina verdeata. Totul e ok pana acum (are o luna jumate), mai putin hard scape-ul. Planuiesc sa schimb neonul cu un T5 de 24W + reflector si substratul cu ceva mai adecvat plantelor. Asta sunt eu si acvariul fiului. Ape limpezi si toate cele bune tuturor.
[Email] [Yahoo!]
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Salutare si bine ai venit!
Deci vrei sa-i transmiti la micut din frageda pruncie tainele acvaristicii...pe parcurs o sa faci schimbari, o sa-ti cultivi si gusturile...sunt convins, insa sunt si niste "dar-uri":
- bazinul tau e mic pentru scalari...daca ar ramane doar neonii...sunt perfecti si ca numar si ca marime...
- lumina...depinde de ce plante vrei sa cresti...pentru cerinte medii, ar fi bine 2x18W T8, pentru un acvariu cu pretentii 2x24W T5.

P.S citeste cat mai multe despre ceea ce vrei sa faci, ca sa nu investesti aiurea si sa-ti iasa "pasenta". Este material de lectura care te poate duce la concursuri Spor la treaba!

This message was edited 1 time. Last update was at 23/09/2011 23:15:35

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
horiagh
Junior member
[Avatar]

IP:

Stiu ca e mic pentru scalari dar sunt micuti deocamdata. Capacul e facut de fabrica si nu-mi permite sa montez 2 neoane, de asta am zis sa-l schimb cu 24W + reflector. Daca-i merge bine acvariului in locul ales din sufi', la primavara ma gandesc sa-l schimb cu unul mai marisor. Dulapul pe care sta actualul are 98cm latime. Ma gandesc sa fac un bazin de 90x40x50 .... de aia am cumparat acum un Fluval 205. Pana atunci mai invatam, eu si juniorul. Multumesc pentru sfaturi.
[Email] [Yahoo!]
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

In legatura cu filtrul, clar ai procedat cum trebuie
- scalarii ma gandeam ca sunt deocamdata mici, poate faci un "troc" cu cei de la magazin
- trebuie sa mearga bine, atat timp cat nu gresesti intrun mod ireversibil, pentru a putea sa evoluezi cum ti-ai propus
- cat despre "adaptari" de capace...uite un link, care te-ar putea ajuta http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11513.page#100978 daca ai putina rabdare si indemanare iti iese. Sunt convins ca mai sunt discutii de genul...asta l-am gasit asa la "primul foc".

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H

Forum Index » Despre noi
Go to: