[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"holandeza de Giulesti" reloaded  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Eu am vreo 10 Helene de vreo luna si ceva si parca a mai scazut populatia de comunitari, da' nu considerabil.
Oricum se pare ca ii tin sub control...

O seara placuta,
Si spor la prins melcii cu penseta
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Eu m-am "boocoorat" de-o invazie de melci mici in acvariu' Tropheusi, invazie suficient de considerabila incit daca prindeam 200-300 melci intr-o zi (toti pe care-i vedeam) ....... a doua zi era iar plin acvariu de ei, apareau la vedere cei ascunsi . Am bagat 5 helene care n-aveau cum sa-i extermine da' au prosperat si s-au inmultit (considerabil). Dupa citeva luni i-au exterminat pe micuti.

Poze: smilie ... Poze cu plante
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

E, sa vad de unde pot sa iau si io niste helene, ca m-au innebunit comunitarii. Nu e poza in care sa nu apara 2-3, hop si ei. Apropos de poze, mi-am facut timp si am tras vreo 100 cu toate ISO-urile de la 100 la 800, cu toate optiunile de peisaj, prim-plan, automat, iluminare fluorescenta, normala, mai mici, mai mari... de ma doare capul. Logic ca nu au iesit perfecte, dar maine la munca voi selecta 2-3 mai acatarii si poate le si postez Daca tot vine uichendul sper sa iau si pestii, ca or fi Tetra Black sau altceva, asta e, vedem ce gasesc.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Nu stiu cum de nu gasesti la matale la capitala, caci eu am vazut aici in Iasi la zoomania si la inca un petshop de unde iau eu de obicei pesti...la 3 lei bucata...
Acu' sper sa nu ma injuri

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu te injur stefane, stiu ca daca ma duc sa caut gasesc. Cu timpul e problema...

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am promis poze, hai sa le si pun, bune, proaste, atat stie aparatul asta mic (stiu, ma repet, ma lamentez, sunt oleaca frustrat ca nu am aparat d-ala jmecher ).
Nu am poza de ansamblu, ca nu a iesit niciuna buna. Am asa, in ordine, poza stanga, poza dreapta, poza cararea "dintre ele", poza acea planta de care intrebam ca nu mai tin minte cum ii zicea, poza 2 locatari simpatici (nu stiu cum am reusit acest semi-macro de doi lei, dar se vede cat de cat ceva). 3 aici, 2 in replay-ul urmator (nu stiu de ce pot maxim 3 pe reply...)
L.E. e prima dreapta, apoi stanga, nu stiu cum naiba se asaza ele cum vor... offf
[Thumb - poze 24.11 011.jpg]

[Thumb - poze 24.11 009.jpg]

[Thumb - poze 24.11 010.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 10/12/2011 01:35:04

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

si ultimele doua...
[Thumb - poze 24.11 012.jpg]

[Thumb - poze 24.11 008.jpg]

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Arata bine plantele E oleaca suparatoare alga aia, da poate scapi de dansa cat mai curand.
E super pt creveti ca ai jungla acolo, probabil vor prospera

Si incearca totusi si o poza de ansamblu...buna, rea, da sa vedem si noi acvariu in maretia lui

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Marus
Junior member

IP:

Salut,

Degeaba te "stresezi si enervezi" cu aparatul de fotografiat, cu un aparat compact nu o sa scoti niciodata poze de almanah sa zic asa. El isi stie setarile lui automate de la care nu se va abate nici in ruptul capului. Si in general cu cat aparatul este mai mic si mai compact cu atat mai "incapatanat" va fi. Asa zisele setari manuale la un aparat compact sunt acolo mai mult ca sa nu zica nimeni ca nu exista cu desavarsire.

In alta ordine de idei imi place tare mult acvariul tau. Sper ca atat eu, cat si ceilalti de pe forum, sa ajungem sa progresam cu viteza ta.

Numai bine si keep up the good work.
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

@stefan, crede-ma ca nu a iesit mare branza din poza de ansamblu. Sper maine sa iau pestii si helena "ucigasa" de melci, iar duminica sa ma viziteze un coleg forumist, nu spui cine, persoana importanta cu o "scula" mai buna ca a mea (la pozat). Ce-i drept, le place locatariilor rosiatici in jungla mea, mereu vad la "treaba" minim 12-13 din 20, ceea ce e bine.
@marus, mersi de aprecieri, mai are pana sa se "coaca" musiu acvariul. Evolutia mea nu e nicidecum rapida, la cat suflet si finante am bagat. Doar ca am fost lenes o mare perioada de vreme. Eu ma bucur ca am reusit cat de cat sa le fac clare si sa se vada ok, mai ales creveteii
P.S. Hai, care imi zice ce planta e aia din poza 4...

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Tot nu am reusit sa identific planta "salatica sau laptuca" din poza a patra... Whatever
Azi am ajuns la "magazinul care are mereu de toate" din Drumul Taberei, nu ii dau numele sa nu fac reclama si mi-am populat acvariul.
Deci pe langa cei 20 de creveti, carora le merge bine, zis eu, sunt vreo 5-6 maricei si rosii si stau mereu "prin fata", la pozat, de azi avem 15 Black Tetra (Gymnocorymbus ternetzi), 4 SAE mici (sa pape ei algele, daca or aparea) si 6 bucati Anetome Helena, alias melcii ucigasi, care deja si-au facut drum prin acvariu in cautare de comunitari. Plus un test de CO2, sa intru si eu in rand cu lumea. Diseara o sa fac noi teste, ca a trecut o luna de la startarea oficiala, si sunt curios ce valori mai am. Ca problema, ma deranjeaza inca pelicula ca o "pata de petrol" de la suprafata. Servetele la greu zilnic de cate 2 ori, sper sa scap de ea. Poze maine.

[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Ceva poze nu pui si tu asa cum ai promis? Nu de alta da' acvariul arata mult mai bine in realitate
decat in poze

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Gata, Dragose, a trebuit sa aleg, sa editez cateva, sa ma "bag" in contul de picassa a lu' nevasta-mea ca mi-e prea lene sa creez altul. Fiind mari si nevrand (sanchi, mi-e lene ) sa le micsorez, le vedem pe link, ca aici nu au loc...
Revenind, au trecut Dragos & Co (fetita si nepotul) pe la mine, la o sedinta de shooting, respectiv joaca, respectiv "murire de caldura" . Sper ca v-ati simtit bine... (o ora a stat fi-mea pe langa usa asteptand sa se intoarca noii ei prieteni ) si ca am fost gazde bune. Hai, gata cu gargara, pune 'reaku o data pozele alea
Gata, enjoy
https://picasaweb.google.com/100511062879012730095/HolandezaDeGiulestiDecembrie2011#5684978189643114658

L.L.E. Daca apar poze "naspa" sunt din cauza ca IO le-am stricat in graba editarii precare si "ageamistice". SAE nu au vrut sa iasa la poze, sunt ocupati cu "halitul" de pe sub cioate. Pozele au fost mult mai multe, dar am ales ce era mai bun dintre cele mai bune.
Dragos, mersi de aprecieri, ochiu' tau a vazut live ce vor sa arate pozele si mersi inca o data pentru pozare.

This message was edited 6 times. Last update was at 12/12/2011 00:21:46

[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Ne-am simtit foarte bine, mersi de bere, altfel ma uscam de tot in alea 27 de grade care le ai acasa
Da, acvariul arata mai bine in realitate decat in poze da' asteptam si celelalte poze, sper sa redea mai
aproape de realitate acvariul.
Haioasa fetita ai, sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea!

O seara placuta,
Dragos

LE Cu placere, nici pozarul nu e vreun profesionist

This message was edited 1 time. Last update was at 12/12/2011 00:30:50

Filtre biologice
Reef 500+
Scubaline 460 - Discusi
Bean animal overflow
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Io am ales ce mi se parea cel mai bun si mai reprezentativ din poze... Sunt cateva, mai ales alea cu crevetii, dementiale, poti sa le numeri maselele la rosiatici
Si ca sa nu am stare, am facut si eu cateva cu dijitalu' meu de toate zilele. Am ales 3 bucate... sper sa va placa si astea.
P.S. Cum ii ziceam si lui Dragos, as vrea sa extind "cararea" de Staurogyne&Marsilea catre stanga, pe sub cioatele principale, in locul Blyxelor...
[Thumb - poze 24.11 013.jpg]

[Thumb - poze 24.11 015.jpg]

[Thumb - poze 24.11 014.jpg]

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Arata bine pozele...vorba aia, scula-i scula
Acvariul l-ai aranjat frumos, parca-i mai putin haotic...imi place
Parca am vazut o "crevetuta" gravida p-acolo?
Si pestii intr-adevar sunt frumosi

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi, "Fanele", s-ar putea sa ai dreptate cu "bortoasa", am vazut-o azi din nou, e bobosata, sa zic asa, oi vedea...
In fine, toate bune si frumoase, am o mare problema insa: pelicula "de petrol" de la suprafata, fratilor. Aseara am curatat-o cu 10 servetele, dimineata era la loc... Inca 10-15 servetele, suprafata limpede. Vin acasa in seara asta, pacla era la loc. Si nu inteleg de ce...
De ciclat e arhi si para-ciclat, cand bag mana in el sa umblu la plante sau curatat ma spal pana la coate, curatatorul de geamuri il spal mereu, minciogul idem. De la ce sa fie oare? Iese "petrol" pe furtun? Bula de codoi care se face in reactor acolo sus prin colmatarea micilor bule care ajung sus si care iese "cu zgomot" la suprafata sa fie buba? Neoanele sunt uscate de cand tin fantele deschise la lumina, nu am pic de condens pe ele. Pestii se simt minunat, crevetii mereu minim 10 sunt "la plimbare", SAE si ei parca au inceput sa iasa din faza de timiditate. De jegos nu are de unde, ca il curat normal, la 2-3 zile, pe geamuri. Apa e schimbata acum 6 zile. Fertilizarea e cea normala, 2 picaturi Ferropol 24, 20 picaturi Easy Carbo, 1-2 ml Plant Nutrition. Nu inteleg de unde pata asta albastruie-gri si compacta, exact ca o pata de petrol, la suprafata. Atasez 3 poze cu "magaria" si cer ajutorilor "batranilor" experimentati. Multam.
[Thumb - poze 24.11 018.jpg]

[Thumb - poze 24.11 016.jpg]

[Thumb - poze 24.11 017.jpg]

[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu un surface skimmer ar trebui sa rezolvi repede , asa o pateam si eu inainte si cu un deasta extragi totul de la luciul apei in cateva minute si nu o sa ai nicio urma de mazga deaia , dar de unde apare si care ar fi cauza nu stiu .

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai sa zicem ca o scot, asa cum o scot complet si cu servetele, dar de ce apare din nou la cateva ore apoi? Cine o produce? Asta e problema, nu scoaterea ei.

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Cand zici petrol nu te referi la ceva chiar negru nu? Ci la biofilmul ala enervant?
Eu am scapat de el cu agitatie mai mare la suprafata a apei...Incearca de curiozitate sa bagi cateva zile internul sa valureasca la suprafata mai binisor si vezi daca e vreo diferenta...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: