[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Caridina gracilirostris(pinochio) alb...  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
crimson
Member

IP:

Salutare,

Se pare ca ai mei creveti
Scientific name: Caridina gracilirostris Common name: Red Nose Shrimp, Mosquito Shrimp, Red-fronted Shrimp, Rhino Shrimp.
s-au cam albit foarte serios, stiu ca nu ar fi un semn tocmai bun, prima oara am observat unul, acum erau 5 in starea aceasta... pe restul nu i-am putut gasi pun si cateva poze mai jos cu ei.....

image

image

image

a mai patit cineva asta? ei par vioi si isi va de treburile lor... sa fie vreo infectie bacteriana? RCS nu par afectati(ma refer la masculi care sunt transparenti)
sa le fac ceva?

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am cautat pe net de curiozitate (Caridina gracilirostris turning white) si am gasit cateva linkuri:

Unul spune ca ei nu traiesc mai mult de 6-8 luni (nu stiu de cat timp ii ai tu) http://www.aquascapingworld.com/invertpedia/full_view_invert.php?item_id=123&invert=Caridina%20gracilirostris

Altele zic ca ar prefera apa un pic sarata (iar iodul nu e musai ca ii ajuta) dar ca ar prefera apa mai sarata iar puii au nevoie musai de apa sarata: http://www.shrimpnow.com/forums/showthread.php/4068-Caridina-gracilirostris-in-brackish-or-salt

Cam toata lumea concluzioneaza ca atunci cand devin albi (probabil de la bacterie ceva in interior) nu mai au mult si se duc - nu am gasit pe undeva sa-mi dea de inteles ca e un proces reversibil

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
crimson
Member

IP:

asta am gasit si eu, si alte cateva detalii, care ziceau ca ar fi o boala parazitara si sa ii separ, dar doar ei au probleme, restul sunt ok, si chiar si ei mananca si sunt voiosi...

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: