[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ciclidele africane isi mananca proprii pui?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mormelvio
Junior member

IP:

Salutare tuturor. Am o femela Haplochromis Heard Roch Kribeusis care are gura plina...si din calculele mele cred ca au cam trecut 3 saptamani, deci urmeaza sa scoata puii..
Am reusit sa o prind si sa o pun in acelasi acvariu intr-o maternitate. Intrebarea mea este daca trebuie sa o scot din maternitate imediat dupa ce a scos puii sau pot sa o mai las acolo. E posibil sa-si manance proprii pui??
Ce mancare sa le dau apoi la pui?? Eu am facut urmatoarea combinatie pentru pestii din acvariu mare:
40% Tropical Super Spirulina Forte granules
30% New Life Spectrum Cichlid Formula
30% New Life Spectrum Thera A With Extra Garlic +
Dar aceste granule sunt mult prea mari pentru puiet ...deci cum si cu ce voi hrani puii??
[Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti sa pisezi mixtura (adica granulele de la NLS si Tropical) descrisa mai sus intr-un praf pentru pui, sau poti sa cumperi fulgi cu continut bogat in spirulina 36-40% cum ar fi JBL Novo Malawi.
Eu as merge pe prima varianta, mai ales ca nu trebuie sa pisezi mult, poti folosi o rasnita de piper sau ceva similar si pisezi cat sa tii intru flacon mic.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/02/2012 17:40:23

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
mormelvio
Junior member

IP:

Cu femela ce sa fac?? O scot?? Cand?? Isi mananca puii???
[Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu as scoate-o odata ce au iesit toti puii. Insa e posibil sa ii ia din nou in gura si sa te trezesti ca mai sta pentru 3-4 pui cu gusa cateva zile. De mancat nu si-i mananca atunci, poate mai tarziu cand i se amortesc instinctele materne, dar nu ar trebui sa mai fie langa pui atunci.

O varianta mai sigura ar fi sa o stripezi. Asta ce presupune: sa fii sigura ca au trecut 20 zile de cand are gusa si sa o tii bland cu mana si cu o agrafa de plastic cu partea curbata sa-i deschizi usor gura. In felul asta puii ies automat, nu trebuie sa o fortezi, odata ce crapi gura putin, ies puii de la sine. Dar asta necesita ceva tupeu, simt de raspundere (pestele nu trebuie tinut strans ci ferm sa nu scape, si mai ales sa nu-i strangi operculii). Operatiunea asta dureaza 1 minut cel mult (ideal cat mai rapid sa nu fie stresul mare) si presupune cateva mici pauze si o verificare, dpua finale in care i se crapa gura si te asiguri ca nu mai are pui. Cred ca ar trebui sa fie minim 20-30 de pui, daca nu si mai multi. E foarte important sa te asiguri ca i-ai scos pe toti. Odata facuta treaba asta, o pui direct in bazin, altfel existand riscul sa ia din nou in gura puii.
Dar repet, este o operatiune in care iti trebuie putin curaj si determinare. Uite un link, la cum se face: http://www.youtube.com/watch?v=deJJNyxaFyY si o sa vezi o gramada de filmari, insa repet eu as folosi o agrafa de plastic, in nici un caz un obiect ascutit cum am vazut in anumite filmari (scobitoare).

Succes si vezi ca o sa te umplii de pui

This message was edited 3 times. Last update was at 26/02/2012 18:59:56

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
mormelvio
Junior member

IP:

Multumesc frumos pentru raspunsuri. O sa astept sa-si elibereze singurica puii dupa care o scot din maternitate si o pun in bazinul mare. Puii ii las in maternitate, dar pana cand?? Care e marimea puilor la care ar trebui sa fie in siguranta in bazinul mare???
[Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Conteaza in functie si de ce specii mai ai, adica cat de mari sunt, dar in principiu este conform zicalei: "Big fish eats small fish!" Adica, daca un peste e suficient de mic sa incapa in gura altuia, atunci cel din urma il va manca fara sa clipeasca. Eu as zice ca daca vrei sa-i pui in bazin cu cei mari, ar trebui sa aibe macar 3cm, dar chiar si asa cand o sa-i pui sa va crea o ambuscada si multi vor fi raniti, si poate chiar mancati. 5cm e mai sigur.

Dar, intreb si eu, de curiozitate Tu chiar vrei sa bagi in bazinul mare puii aia care vor fi 20-30 de indivizi minim?! Chiar si temporar, tu ai idee cat de greu va fi sa-i prinzi?! Adica, de bagat ii bagi intr-un minut, de scos, va trebui sa scoti toate ornamentele, pietre etc... Nu pare o idee buna. Iar de pastrat, ar fi bine sa te gandesti ca un acvariu, cat de mare ar fi el, are o limita de vietuitoare, care odata depasita, intra in declin dpdv al calitatii apei. Urmeaza boli, decese... Nervi.
Ori iti deschizi o mini-crescatorie (asta ar fi ceva de genul bazin mic pentru puii pana intr-o luna, bazin cu pui pana in 4 luni si inca unul pentru cei mai mari care e posibil sa iti ramana pe stoc) ori.... lasi cursul naturii sa se intample in acvariu

This message was edited 3 times. Last update was at 26/02/2012 22:11:31

mormelvio
Junior member

IP:

Da...la asta chiar nu ma gandisem...
Probabil o sa-mi fac o mini crescatorie, nu de alta dar prin zona noastra nu gasesti ciclide nici sa dai cu paru' iar doritori sunt destui...mai ales dupa ce mi-au vazut bazinul si modul in care incerc sa-i ingrijesc. Adica eu chiar ma preocup de ei si chiar o fac cu mare placere si relaxare, iar daca e sa mai recuperez o parte din banii bagati in acest acvariu, atunci e si mai bine. Deocamdata nu am observat sa mai am si alte femele gusate, asa ca asta e prima serie de pui pe care vreau sa o salvez, celelate serii au fost halite cat ai clipi....
Am un acvariu de vreo 25l si cred ca o sa-l folosesc pe acela. Dar pentru asta ar trebui sa ma apuc de ciclat noul acvariu pentru pui. Vai cata treaba mi-am facut !!
[Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul ala mic il ciclezi direct din mers, in sensul ca trantesti 2-3 maini din nisipul acvariului mare pe fund, si filtrul lui il sadesti cu bacterii din mediile filtrante din filtrele de la cel mare (de preferat sa iei capacitatea maxima care sa iti umple filtrul mic). Se va cicla instant! Insa, asta o faci chiar in momentul in care bagi puii, dar va trebui sa cureti resturile de mancare si sa schimbi apa mai des sa fie farmacie.

Succes cu mini-crescatoria

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

In momentu' in care pui puii in acvariu mare e bine ca pestii sa fie hraniti bine cu citeva minute inainte ....... hraniti bine insemnind cit vor ei ....... astfel se vor lenevi usor si nu vor mai ataca asa feroce nou-venitii.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mormelvio
Junior member

IP:

buna informatie)
[Yahoo!]
mormelvio
Junior member

IP:

Sunt dezamagita rau!! Azi cand am ajuns acasa de la birou am descoperit ca mamica mea nu mai este gusata si nici un pui nu se mai afla in maternitate. Ori ia papat ea ori au reusit sa scape din maternitate si ceilalti au sarit pe ei si au papat tot. Asa ca nu am apucat sa vad nici macar un pui....trebuia sa o scot in acvariul mic si poate aveam o sansa....
Voi ati mai patit sa va iasa puii din maternitate?? Ma gandesc ca au iesit prin acele striatii laterale....ca nu vreau sa cred ca ea a fost cea care sa-i fi mancat....
[Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Cat de mari sunt spatiile dintre striatiile laterale ? Mai e posibilitatea ca femela sa-i fi inghitit, din cauza unui factor de stres, mai ales daca e la primele depuneri.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
mormelvio
Junior member

IP:

Am masurat acum si striatiile au cam 1-1,5mm. Este suficient cat sa iasa puii?? Sincer inca eu nu am vazut pui de ciclide atat de mici, deci chiar nu stiu cum arata....
Ieri dupa masa am mutat-o in maternitate. Azi dimineata avea inca puii in gusa. Cand am ajuns acasa acum pe la ora 17 nu mai avea nici urma de pui. Sa fie de vina stresul mutarii ei in maternitate??
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: