[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Leeri cu puncte albe pe ochi  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
florinpintea
Junior member
[Avatar]

IP:

Va salut !

Am un acvariu eheim de 128 l in care tin 4 leeri,1 gourami,4cory,7neoni,4 ramirezi,2 xipho,1 labeo bicolor.Filtrare am jbl e701 extern si intern eheim 2210.Am observat la leeri si parca si la gouram ca le-au aparut pe ochi puncte albe.De vreo luna sau mai mult sunt mai speriosi parca,decat erau inainte.Alte simptome nu am vazut.Punctele le-am observat azi dar nu stiu sigur de cand le au ca stau mai mult ascunsi si ies doar la papa.Am schimbat apa(30 l) de 5 zile si atunci am clatit si mediile din filtrul extern cu apa de la chiuveta direct.Asta sa fie cauza ? Precizez ca la alti pesti nu am observat problema asta. Ce tratament recomandati ? Sau e bine sa-i mai las cateva zile poate isi revin? Nu pare gris deoarece au numai pe ochi din cate observ eu.

Multumesc anticipat !
[Thumb - 002l.jpg]

[Thumb - 002.jpg]

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Clatit mediile la cu apa de la robinet diect? Mare greseala. Sunt aproape sigur ca ai deciclat acvariul, de unde rezulta amoniac, stres si otrava pentru pesti. Cu toate ca filtrul intern ar fi trebuit sa poata sustine incarcatura biologica. Baga niste bacterii in filtru si urmareste cu atentie parametri apei.
In privinta punctelor, nu-mi dau seama din poze. Daca sunt mai multe pe un ochi si foarte mici, posibil sa fie gris (ich), Daca sunt mai mari, aparute pe mijlocul ochiului si dand ochiului un aspect tulbure, atunci vorbim de o infectie bacteriana. Intra pe saitul jbl.de si acolo vei gasi o sectiune unde poti identifica bolile pestilor cu exactitate. Te vei lamuri cu siguranta.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2012 21:45:38

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
mmdiscus
Junior member

IP:

Posibil un fel de conjunctivita cauzata de concentratia mare de NO2-NO3 din apa;ar trebui sa treaca cu imbunatatirea calitatii apei.
Daca tot ai deciclat acvariul clatind mediile de filtrare acum va trebui sa faci schimburi de 30-40l zilnic pina se echilibreaza sistemul din nou.
Adauga si o lingurita de sare./nu la fiecare schimb ci acum pentru a reduce intoxicatiile cu produsi ai amoniacului.
florinpintea
Junior member
[Avatar]

IP:

@alber Sunt puncte mai mari,in zona irisului.Am impresia ca au cate un singur punct.Ochii nu par incetosati.M-am uitat mai atent si nu are si gouramul,doar leeri au.O sa ma interesez pe site-ul JBL ce tratament sa iau.

@mmdiscus Nu cred ca e deciclat pt ca apa nu pare albicioasa.Si daca e deciclat si eu schimb 30 l zilnic asta ajuta la ciclare ?Din cate stiam trebuie sa stea apa cat mai mult pt a se cicla.Daca tot schimb se mai cicleaza?Am adaugat si sare.

Va multumesc pt sfaturi !
[Email] [Yahoo!]
mmdiscus
Junior member

IP:

Daca ai spalat filtrul sigur ai omorit si bacteriile care-ti transformau amoniacul in azotat,in cazul asta apa nu este inca albicioasa.Schimburile de care ti-am spus lungesc ciclarea dar asa se face cind ciclezi cu pestii in acvariu.
florinpintea
Junior member
[Avatar]

IP:

Am inteles ca asta a fost cauza.Am mai primit reply si pe mes de la alti colegi.Nu o sa mai fac treaba asta pe viitor.Ce e bine e ca nu e vreo boala contagioasa.

Va multumesc tuturor pt sfaturi!

Acum astept sa isi revina baboii mei.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: