[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut,  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Sunt Daniela, actualmente locuiesc in Bruxelles. Am avut acest hobby cu multi ani in urma cand eram copil. Cum destul de multi dintre noi isi amintesc, nu existau informatii prea multe iar crescatorii de pesti de prin pietele Bucurestiului nu-ti spuneau nimic. Sigur ca am avut pierderi si succes cu ceva pesti pe care pana la urma i-am donat cu gandul ca-i chinui intr-un acvariu mic, in care schimbam apa foarte des din lipsa de filtru.
Sotul meu a avut si el aceasta pasiune tot cu multi ani in urma, timp in care acvaristica a avansat mult.

Deci iata-ne la inceput de drum. Avem un acvariu Juwel 125, complet echipat. Pentru ca plantelor nu le mergea bine deloc, am schimbat neoanele originale cu Dennerle 2x28 (deocamdata) + reflectoare. Plantele s-au ameliorat vizibil in cateva zile. Apoi am facut o alta investitie, (de, microbul) un sistem CO2 de la Dennerle "CO2 Pflanzen-Dunge-Set Space, Mehrweg 600"- Special Edition. Instalatia o am de doua zile.

Ca tot incepatorul, am si probleme, le voi posta la topicurile potrivite. Pana atunci, atasez niste poze.

This message was edited 4 times. Last update was at 20/03/2012 17:18:55

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit

Acvariul va trebui sa fie si mai bine plantat pentru a evita problemele cu algele, dar sistemul CO2 e excelent.
Butelia trebuie reincarcata, si in functie de unde o reincarci, s-ar putea sa dureze o zi fara ea, sau mai mult.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Bine v-am gasit!

viulian- E adevarat ca am probleme cu algele, ma gandeam ca se datoreaza reciclarii acvariului. M-am gandit sa nu pun prea multe plante ca sa se poata dezvolta cele pe care le am. De exemplu Lotus Nimphea este foarte mica. Am luat-o prapadita rau dar vad ca-i cresc frunzisoare noi. Ma sfatuiesti sa mai adaug plante totusi?

Iar despre sistemul CO2 poate stiti voi mai multe ca mine, de pilda nu am manometre dar vad ca am o alarma. Nu stiu cum m-ar putea avertiza daca presiunea este mai mare decat trebuie in butelie (dupa ce o incarc) sau cum pot afla daca butelia e goala...

This message was edited 1 time. Last update was at 20/03/2012 14:12:11

viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nici o problema - ai venit la locul potrivit daca ai timp sa stai si sa citesti o sa afli o gramada de chestii.

De exemplu, in butelia de CO2, CO2-ul exista in 2 forme de agregare, lichid (pe fund) si gaz (sus). Gazul are o presiune foarte mare, si presiunea asta reuseste mereu sa tina o parte din CO2 in forma lichida si apare un echilibru. Asa ca multa vreme (cat mai exista CO2 lichid ce devine gaz pe masura ce se poate evapora in locul celui care paraseste sticla), presiunea la manometre o sa arate in jur de 800psi. Presiunea aceasta de echilibru oscileaza foarte mult in functie de temperatura buteliei. Daca e cald (30 grade) se poate duce spre 1000 psi, daca e rece (15 grade) poate scadea si la 700 psi.
Asa ca avertizarea este cand ajunge acul manometrului in zona rosie. Insa nu e progresiv - sta mereu sus cat mai e lichid, si doar cand se termina lichidul incepe sa scada (si dupa aceea mai tine doar cateva zile).

Buteliile rezista la aceste presiuni, dar daca o transporti vara de exemplu, e bine sa nu o tii la soare pe bancheta din spate (au supape oricum, deci nu sunt probleme) dar sa eviti surprize.

Aici mai multe detalii: http://www.reefscapes.net/articles/breefcase/co2_tanks.html

PS: poti deschide un topic la incepatori despre acvariul tau - aici e doar prezentarea - si continuam discutia acolo (sa spui te rog si ce plante ai samd).

This message was edited 1 time. Last update was at 20/03/2012 15:41:53

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos pentru toate aceste lamuriri foarte utile. Am sa deschid un nou topic despre acvariu.

Forum Index » Despre noi
Go to: