[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
straji
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua, am un acvariu de 110l,

- dimensiuni 81x36x45cm
- capac cu sistem iluminare 2 neoane x18w (590mm)
- sistem filtrare Bioflow Super (pompa Bioflow 600l/h)
- încalzitor Juwel 100w

as dorii sa il populez cu cateva ciclide, nu vreau foarte multe deoarece am citit ca acesti pesti au nevoie de foarte mult spatiu, va rog sa imi dati niste sfaturi pentru amenajarea acvariului, cati pesti sa pun in el, daca as putea face aquascaping cu ciclide in el, ce plante sa pun il el si eventual ce ar mai trebuii sa achizitionez la acvariu sau ce modificari sa ii aduc.

va multumesc anticipat,
cristy100ex
Junior member
[Avatar]

IP:

salut, si eu sunt incepator, dar am vreo 2 sfaturi care pot sa le impart, pt acvariul ala , ii recomandat ori cilcide dwarf, americane sau africane de tanganyika, din cele amricane dwar nu prea cunosc speciile, stiu ceva de ramirezi si apistograme, in schimb de tanganiika uite aici cateva linkuri.. http://acvaristica.org/familia-cichlidae/lacul-tanganyika/110-ciclide-africane-lake-tanganyika ... http://www.acvaristica.info/articole-pesti/apa-dulce/familia-ciclide/ciclide-africane/lacul-tanganyka.html , aquascaping-ul se poate face dar e mult mai recomandat sa-l faci fara pesti in acvariu din motve de igiena si accidente in trecere cu bolovanii pe langa pesti, in schimb la tanaganyika nu sunt necesare plantele la ceilalti da, acum in functie de marime poti ajunge maxim la 10-15 pestisori cam la limita dar pe masura ce se maresc trebuie sa reduci din ei

This message was edited 1 time. Last update was at 06/06/2012 17:12:37

https://picasaweb.google.com/111090739627332859121/MyAquarium?authuser=0&feat=directlink
[Email] [Yahoo!]
straji
Junior member
[Avatar]

IP:

merci mult pentru sfaturi, o sa revin cu poze si detalii cand o sa populez acvariul, deocamdata pregatesc apa
straji
Junior member
[Avatar]

IP:

Asa a ajuns acvariul. populat cu mai mutle specii de ciclide din lacul malawi si o pereche de ciclide Hemichromis lifalili (red jewel), va multumesc pentru ajutor.

4 Metriaclima sp. "Membe Deep"
3 Pseudotropheus Socolofi
3 Maylandia Aurora
2 Metriaclima sp. "Elongatus Chewere"
2 Melanochromis Auratus
2 Pseudotropheus sp. Acei "Ngara"
2 Pseudotropheus Demasoni
2 Labidochromis Caeruleus
2 Aulonocara sp. "Fire Fish"

Vizionare placuta!

http://youtu.be/N3jxuNHQ44o?hd=1
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

salut,
creste numarul ciclidarilor .
Sa luam cu inceputul, ma bucur ca te-ai decis sa ai un colt de natura in casa cu un acvariu tip ciclide.
Nu stiu cat de mult te-ai informat despre acesti pesti, daca te-ai documentat vis a vis de ciclarea unui acvariu si apoi caractersticile, comportamentul ciclidelor (mai ales africani)

Un sfat prietenesc:
1.ar fi cazul sa renunti la mbune sunt multe subspecii si nu au ce cauta in acel acvariu mic
2. demasoni si chewere sunt pesti teritoriali ( aproape au aceasi culori, nu se amesteca aceasi culoare, dungile la 2 sunt pe verticala etc,)
3. filtrarea este insuficienta, ciclidele malawi au nevoie o filtarea buna, apa curata (socoteste dupa formula asta, debitul filtrului treb sa fie de 3 X vol acvariului)
4 lumina este ok,

Demasoni: 1 m- 8 F
Elongatus 1m - 4 f
acei 1 m - 4 f
caeruleus 1m - 4 f
socolofi 1 m- f
mai are sens sa completez nr pestilor?

Off topic
@cristy100ex si @starji, o mica completare , sa ajungi a creste pesti tanganykani treb sa incepi cu malawieni, comportamentul este dif, cerinte etc.

ON Topic;
@straji, iti recomand sa te apuci cu ciclide americane, apistograme, ramirezi etc ( max 7-8 buc)

fostul user ozy
[WWW]
straji
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru sfaturi Vereb, dar eu nu vreau sa cresc ciclide in scop comercial, ei sunt pe la 3-7 cm acuma, maturi sunt doar red jeweli 9-11 cm, care sunt de rau African dar i-am bagat in acvariu fiindca mi-au placut mult iar acuma cu alevini pintre ei au un comportament extraordinar, cand o sa mai creasca, dupa ce fac o selectie atenta la ei. intre timp o sa bag si 1m+2f flavus si 3 venustus iar apoi un acvariu mai mare.
Apa este tot timpul curata, schimb 30% saptamanal, folosesc si zeolit.
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

eu it recomand sa vinzi, donez pestii si pastrezi parintii cu alevini, cand vor iesii din sacul de vitelin ce tristete vei simti cand se vor arunca ceilalti asupra lor ca niste hiene
Nici nu ma gandeam ca vei face comert

fostul user ozy
[WWW]
straji
Junior member
[Avatar]

IP:

de iesit au iesit deja si sunt protejati de parinti foarte bine, cei de malawi nici nu au curaj sa intre pe teritoriul lor fiind mai mici...
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Felicitari taticule

fostul user ozy
[WWW]
straji
Junior member
[Avatar]

IP:

merci se poate inchide