[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul meu ( Incepator )  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kpeburn
Unripe member

IP:

Salutare tuturor ! Numele meu este Ionut , sunt din Rm Valcea... O sa va prezint mai jos acvariul meu .
Detin 2 acvarii unul de 160 litri si unul de 30 pentru eventualii pui... acolo tin maternitatea . Acvariul de 30 litri este dotat cu un filtru BT 200 pentru acvarii de pana la 60 litri , mai am si un BT 400 pentru acvarii de pana la 110 litri dar am vazut ca este prea puternic pentru acest mititel . Incalzitorul este de 100 wati cu termostat.. isi face destul de bine treaba .
Acvariul de 160 litri ( 80 lungime , 40 latime , 50 inaltime ) Este dotat cu un incalzitor de 200 wati , si un filtru Fan 3 ( sper sa il inlocuiesc cu o pompa exterioara , am inteles ca pentru acvariu meu costa undeva la 400 ron... o sa imi fac un cadou de ziua mea.. dar mai sunt cateva luni pana atunci .

Pesti... aici o sa sariti toti in capul meu , si stiu asta ! Am o mica ciorbita sa zic asa... dar nu stiu la ce sa renunt ! 6 sanitari , 3 xipho ( 1 mascul si 2 femele ) , 4 neoni , 4 black moly , 2 guppy , 3 carasei si un betta albastru . Pana acum nu am avut problme cu ei.. sa imi alerge xipho caraseii , sau betta guppy etc... Sper sa nu am nici pe viitor .

Atasez mai jos cateva poze , aspte parerile , sfaturile voastre... Multumesc frumos !

ps : Scuzati dezordinea din penultima poza )
[Thumb - DSCN1794.JPG]

[Thumb - DSCN1805.JPG]

[Thumb - 1.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 07/10/2012 21:59:08

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sunt acvariile tale, poti face cum crezi tu, cum iti place. Noi iti vom da ceva sfaturi sa mai indrepti din ce ai tu acolo, insa doar tu decizi.
La capitolul pesti, nu stiu ce sa-ti zic, pastrezi ce-ti pace, insa caraii vor distruge plantele mai tarziu,poate mai gusta si cate un pestisor, fac multa mizerie si iti va fi greu la curatenie. Sanitarii sunt ok, gupi la fel, neonii trebuiesc mai multi, le place in grup, moly iar nu deranjeaza, beta nu are treaba pe acolo.
Oxigenarea aia, este buna pentru pestii tai, mai putin pentru beta care vrea o apa linistita, insa pentru plante nu este bine. Scoate co2 din apa, chiar daca vei face aditie de co2.
Pe forum ai destula informatie, doar sa vrei sa citesti, deci spor la citit .
Ce plante ai, ce lumina, fertilizezi....da mai multe detalii.
Nu in ultimul rand, citeste si regulamentul forumului. O zi buna, Narcis.
[ICQ]
kpeburn
Unripe member

IP:

Am citit aseara... caraseii i-am dus mai devreme inapoi de unde i-am luat . in schimbul lor am primit 5 neoni 2 femele xipho si un gup cu coada galbena :d . Substratul este luat direct din rau... doar 2-3 plante mai mici sunt cu radacini in substrat.. restul sunt prinse pe radacini de vita de vie . Anubias , feriga etc.. Am 3 neoane 2 mari cu lumina alba si unul de 16 wati cu lumina calda , le merge destul de bine plantelor . Tubul de oxigen l-am scos de aseara.
kpeburn
Unripe member

IP:

Buna seara dragi colegi ! Din pacate nu am gasit arlechin pe aici prin vl... sad . Caraseii i-am returnat , betta l-am donat... In acvariu am doar xipho , moly , neoni , guppy ( am mai luat 2 femele de guppy si 3 masculi foarte foarte frumosi.. unul seamana cu un leopard, unul are foarte multe culori pe el iar unul este cu coada portocalie... . Stiu ca nu este sectiunea potrivita dar as avea o intrebare si nu are rost sa mai deschid un thread doar pt o mica intrebare. am cautat si pe google un raspuns si nu am gasit nimic concret... M-am pricopsit cu 4 pui de zebre roz smile . Intrebarea mea ar fi : ai pot pastra alaturi de neoni , guppy , moly si xipho ? din ce am gasit eu uni spun ca nu au treba uni cu alti daca ai un acvariu maricel unde sa aiba unde inota , alti spun ca nu merge aceasta combinatie . Multumesc anticipat
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut! Pe scurt: zebrele-s agresive/foarte agresive. Sunt frumosi dar nu prea ai ce-i tine, o sa ti-i fugareasca pe ailalti cand vor creste. Gandeste-te la ei ca la golanii aia mai mari ca tine de cand erai intr-a 6-a (?)

EDIT: Acum vad ca ale tale-s roz. De variatiunea asta nu stiu bine, dar zebrele cu dungi albastre clar.. golani mari

This message was edited 1 time. Last update was at 11/10/2012 23:39:07

kpeburn
Unripe member

IP:

offf..... grea rau acvaristica asta ,nu prea poti baga nimic in acvariu orcat de mare ar fi... probabil cu 20 de acvari as fi multumit, sa am mai multe specii de pesti m-am orientat numai pe , pesti de talie mica.. dar se pare ca nu pot tine decat gupy , moly si xipho...

ce as putea baga si eu in ele fara probleme cu cozi mancate sau mai stiu eu ce... ?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: