[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine v-am gasit!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
krisztike
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua va doresc tuturor, ma numesc Krisztina, am 33 de ani si sunt din Sfantu Gheorghe...poate cam tarziu, dar m-am gandit sa am un acvariu. Intotdeauna mi-au placut acvariile, parintii mei au detinut 3, dar de mult nu le mai au. Ma bucur mult ca v-am gasit si sper sa ma ajutati in a-mi construi un acvariu frumos si mai ales cu pesti sanatosi, cai simt ca nu stiu mai nimic, desi am citit mult pe forum.
Deocamdata am luat acum 3 saptamani un acvariu de 63l aquapro, cu dimensiunile 60x30x35, grosime sticla 5 mm, filtru intern eheim aquaball 2208, acoperire si iluminare 15w, termostat jager 50w - asa era in set la Hornbach. Am facut ciclarea timp de 16 zile si ieri am luat 5 gurami si 2 ancistrusi si am mai primit 3 pesti zebra de la un prieten. Am decorat putin cu scoici si un coral si am pus 2 plante acum 2 saptamani-echinodorus africanus-cred eu si inca unul-nu stiu exact ce este. Temperatura se afla la 26 de grade Celsius.
Intrebarea mea este daca este ok cum arata acum? Ce sa mai pun-mai multe plante? Nu stiu cum sa directionez filtrul sa nu supere pestii. Daca dau de mancare Tetramin de 2 ori/zi cat cuprind intre 2 degete e mult? Multumesc mult de tot si atasez o poza cu acvariul.
[Thumb - acvariu.jpg]

[Email] [Yahoo!]
oase
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara.
Felicitari pentru interesul fata de acvaristica.
Insa daca ti-ar place cu adevarat te-ai documenta mai mult. Astfel ai afla ca nu au ce cauta in acvariul tau corali, scoici si pietris margaritar. Cu plantele nu trebuie sa te zgarcesti. Cu cat sunt mai multe cu atat mai bune. Daca nu mai introduci alti pesti si plantezi din abundenta nu va mai fi nevoie de aerare, deci poti scoate si furtunasul. Referitor la pesti, vezi ca gouramii cresc repede pana spre 10 cm si chiar mai mult asa ca nu prea o sa mai aiba loc. Oricum eu zic sa incepi sa citesti mult , sa te documentezi si sa continui ! Ai inceput bine.
[ICQ]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bine ai venit,

Colegul a dat niste sfaturi excelente si sunt de aceiasi parere. Mie nu-mi plac cochiliile, caci nu sunt naturale pentru acvariile de apa dulce .. poate un decor mai fain ar fi un lemn care sa umple tot acvariul de exemplu, fara musai plante deocamdata.
Cat timp schimbi apa sa zicem 30-40% saptamanal .. totul va vi ok, altfel acvariul se va umple de alge.

Mancarea e suficienta cat timp nu ramana sa pluteasca, iar ancistrusii au nevoie de cate o tableta din aceea de ros (poti intreba la magazin sa-ti dea).

Mult success!

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
krisztike
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de sfaturi...n-am avut timp sa ma documentez atat de mult cum zice Oase, deoarece am si de lucru si copil de crescut, deci cam putin timp liber si atunci nu m-am gandit sa citesc mult si despre decorare, care nu mi se pare atat de importanta atata timp cat imi place sau nu afecteaza pestii. Nu inteleg de ce sa nu pun corali, pietris margaritar si scoici? Numai din motive estetice?
Nu mai am de gand sa iau alti pesti, numai plante, eu vroiam numai 3 pestisori de fapt, dar sotul a insistat sa mai luam.
Schimb apa saptamanal, desigur, nu vreau sa aiba miros sau sa fie murdara-cam 30%.
Viulian-multumesc de sfaturile legate de mancare.
[Email] [Yahoo!]
oase
Junior member
[Avatar]

IP:

Pur si simplu coralii, scoicile si alte asemenea chestii sunt din alta poveste. Ele apartin unui alt mediu, cel marin, fara sa mai amintim ca pot schimba anumiti parametri cheie ai apei. Atunci cand incercam sa reproducem un colt de natura folosim elemente specifice acelui biotop. Pe mine personal un coral mort si niste resturi de melci ma deprima !
Din acest motiv ti-am criticat (constructiv sper) acvariul.
In alta ordine de idei sunt sigur ca daca exista pasiune, vei gasi timp si intelegere pentru a-ti aprofunda cunostintele folosind experienta celor care posteaza aici.
Bafta si tine-ne la curent cu evolutia acvariului tau.
O seara buna.
[ICQ]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Coralul mort si scoicile pot modifica duritatea apei. Asta este un alt motiv pentru care nu se tin
intr-un acvariu de apa dulce plantat. Si nu apartin mediului pe care tu vrei sa il reproduci.

O zi placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page

Forum Index » Despre noi
Go to: