[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
alegere substrat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Buna seara tuturor,

Am in acvariu niste Vallisneria si as dori sa pun niste substrat fertil ca sa se dezvolte mai bine. Ideea e ca nu am unde sa cazez pestii pana la amenajare si in consecinta as avea nevoie de un substrat care sa nu tulbure prea mult apa, din moment ce voi face amenajarea "din mers" - asadar ceva nu foarte "fancy". Exista solutie pentru asa ceva? momentan am pietris natural in acvariu in care am ps niste JBL Klugen Balls (argila imbogatita cu Fe din cate am citit).

Multumesc anticipat tuturor

Non scholae, sed vitae discimus
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Scuze, dar nu am inteles ce vrei sa faci. Ca sa pui substrat fertil trebuie scos nisipul, sau tu vrei sa pui ceva peste nisip? Sunt si alte variante fara sa pui substrat, bile, stikuri fertilizante.

In cazul in care vrei sa pui ceva peste nisip, se gaseste si asa ceva, insa este mai scump, este substrat fertil, insa nu cred ca se merita pentru valisneria.
[ICQ]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Ideea e ca vreau sa scot pietrisul si sa pun acest substrat fertil, dupa care repun pietrisul (apropos, acesta are o granulatie de 3mm) si sa plantez Vallisneria. Acum, dat fiind faptul ca pestii nu am unde sa-i cazez, m-ar interesa daca exista o varianta de substrat care sa nu faca prea mare deranj in sensul sa tulbure apa excesiv etc etc.

In privinta bilelor/stick-uri etc, m-am gandit si la asta, dar as prefera un substrat.....

Multumesc anticipat

M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

http://www.aquatic-nature.ro/2bemesting2.html
[Email] [MSN]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

Aquatic nature ferti soil
[Email] [MSN]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc Xeroxclona. M-am uitat un pic pe oferta si vreau sa intreb - pentru mine care ar fi mai bun, cel cu granulatie mica sau cel cu granulatie medie? adica pt Vallisneria mea

M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

eu la un acvariu de 75L am luat doua pungi de 5L cu granulatie de la 1-3 mm
[Email] [MSN]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

De aici am cumparat eu: REEF AQUARIUM
Sos. Pantelimon 248-250
[Email] [MSN]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Am inteles. Acum intrebare de........100 puncte. Inainte de a-l baga in acvariu necesita spalare sau pregatire prealabila?

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu
[ICQ]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

OK, am trimis mail la ei sa vad daca au pe stoc

MishuM
Member
[Avatar]

IP:

As mai avea o intrebare, am vazut ca au si niste stick-uri cu nutrienti care acopera o suprafata de 40cm patrati pentru fertilizare. Ar fi indicat sa iau si asa ceva? sau este fie substrat fie stick-uri? care varianta ar fi mai buna?

M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic ca daca ai bani cumpara ferti soil
[Email] [MSN]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

eu as proceda asa:
1: scot pestii intr-un bol ceva
2:scot plantele
3:aspir cu un furtun mai gros tot nisipul sau pietrisul din acvariu,fac schimb de apa de 20%
4:adaug fertisoil,pun plantele si a doua zi pesti,asta in cazul in care te grabesti tare,altfel as mai sta cu acvariul fara pesti cel putin o saptamana
[Email] [MSN]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu stiu de cata apa este vorba, dar pestii se pot tine separat intr-o cantitate de apa pentru 2-3 ore si cu un incalzitor mergand de exemplu. Apoi:

a) se goleste acvariul incercand sa pastrezi cat mai mult din apa initiala.
b) se aduna pietrisul cu o paleta ceva, carton samd.
c) se pune substratul fertil si peste el pietrisul
d) se adauga usor apa extrasa si pestii + completat cu apa proaspat preparata si adusa la temperatura necesara din acvariu ... In principiu nu se recomanda folosirea apei de pe coloana de apa calda (caci nu sunt asa bine ingrijite si poate sunt si ruginite coloanele de acolo fata de cele de apa potabila si poate vine din cazane tot asa) dar daca folosesti Tetra Aquasafe sau echivalent Sera, n-ar trebui sa ai probleme ... (eu n-am avut de exemplu).

Daca dureaza mai mult de 2-3 ore poti lasa si filtrele mergand in acele recipiente unde incerci sa colectezi cat mai multa apa din acvariul existent.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

OK, multumesc mult tuturor pentru sfaturi, am vb la magazin si maine ma duc sa iau FertiSoil. O sa vad cum fac cu pestii, poate gasesc un compromis.

P.S. folosesc Aquasafe la fiecare schimb si intr-adevar nici eu nu am avut surprize legate de calitatae apei

M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

nu se pune nimic peste Aquatic nature ferti soil !
[Email] [MSN]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

Aquatic Nature Ferti Soil Brown M 5L Ferti-Soil este un substrat complet nutritiv si decorativ pentru toate tipurile de plante de acvariu. Structura rarefiata ofera o zona excelenta de penetrare pentru radacinile plantelor de apa dulce. Nutrientii se elibereaza treptat, timp indelungat. Stimuleaza micro-fauna din acvariu. Imbunatateste functia de filtrare si stabilizeaza valoarea pH-ului intre 6 si 7. Excelent pentru pestii care traiesc la fundul apei si pentru toti pestii care traiesc in biotopuri cu apa moale. Granulatie : 1-3 sau 3-5 mm Inalta capacitate de absorbtie Capacitate de filtrare a apei Reduce PH
[Thumb - fertisoil%20brown%20m.jpg]

[Email] [MSN]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Aaaaaaaaaa, acum am inteles. Atunci cu atat mai bine, o sa renunt la pietris si las doar Ferti Soil.

Multumesc inca o data pentru ajutor

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: