[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce sa cumpar?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
ktani
Unripe member

IP:

Doresc sa achizitionnez un filtru extern pentru acvariul
meu de aproximativ 300l net in care detin doi oscari.
Dupa lungi cautari pe forum am ajuns la trei filtre si anume:
jbl 1501, eheim 2017 si serafil 400+uv. Mai mult sau mai putin
cele trei au un debit de apa asemanator, jbl-ul si eheim-ul fiind
cu acelasi consum(20w) iar cel de la sera are intr-adevar 36w dar si uv.
Preturi am gasit precum urmeaza:jbl-700 ron, eheim 110eiar serafil 135e.
Care e parerea voastra?
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

Debitul declarat in specificatiile tehnice, este mult mai aproape de realitate la filtrele Eheim decat la celelalte, asa ca pt debitul net nu cred ca sunt comparative cele trei modele.

Filtrele Eheim este clar ca sunt cele mai bune calitativ dar si la o cotatie de pret mai mare.

Atat timp cat nu cresti plante, orienteaza-te ca modelul sa aiba capacitate de filtrare mecanica foarte buna, nu neaparat bilogica. Din cate stiu, la filtrarea mecanica JBL sta foarte bine.

Eu utilizez doua filtre Eheim si sunt multumit. Ce pot sa spun de ex depre modelul EccoPro300, este ca sta foarte prost cu filtrarea mecanica, ca si punct slab. In schimb, mai am un 2026 care este foarte bine "echilibrat".

[Email]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

slvmarin wrote:Debitul declarat in specificatiile tehnice, este mult mai aproape de realitate la filtrele Eheim decat la celelalte, asa ca pt debitul net nu cred ca sunt comparative cele trei modele.

Filtrele Eheim este clar ca sunt cele mai bune calitativ dar si la o cotatie de pret mai mare.

Atat timp cat nu cresti plante, orienteaza-te ca modelul sa aiba capacitate de filtrare mecanica foarte buna, nu neaparat bilogica. Din cate stiu, la filtrarea mecanica JBL sta foarte bine.

Eu utilizez doua filtre Eheim si sunt multumit. Ce pot sa spun de ex depre modelul EccoPro300, este ca sta foarte prost cu filtrarea mecanica, ca si punct slab. In schimb, mai am un 2026 care este foarte bine "echilibrat".

De ce trebuie sa aiba o filtrare mecanica foarte buna si nu biologica daca nu are plante?

This message was edited 1 time. Last update was at 03/05/2013 12:05:47

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

Nu am spus ca nu este importanta, era parerea mea despre cum il poate intretine mai usor, raportat la cresterea oscarilor.

Nu sunt un acvarist avansat, asa ca scuze daca am afirmat lucruri gresite. Faceam doar o apreciere legata de modelele de filtre pe care le-am studiat si eu si le cunosc.

[Email]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Nici eu nu sint un acvarist experimentat, nu am avut oscari pina acum si probabil ca nu o sa am.
Dar nu mi-ai raspuns la intrebare, de ce trebuie sa aiba o filtrare mecanica mai buna filtrul respectiv
daca nu are plante? Si daca avea plante putea sa nu aiba o filtrere mecanica buna?

Cred ca mai normal era sa il intrebi pe initiatorul topicului ce alta filtrare mai are la respectivul bazin. Si
ai fi aflat ca are doua filtre interne. Astfel ar putea sa foloseasca unul din aceste filtre exclusiv pentru
filtrare mecanica si sa ii faca o intretinere saptamanala, iar celalalt filtru intern si cel extern pe care vrea
sa il achizitioneze sa il foloseasca doar pentru filtrare biologica.

In ceea ce priveste filtrele externe, despre Sera am auzit lucruri bune si are si UV care poate ajuta, Eheimurile
sint filtre solide si fiabile. Eu as alege dintre cele doua.

O zi buna,
Dragos

P.S. nu trebuie sa iti ceri scuze, sintem aici sa invatam unii de la altii, nu ai pentru ce sa te scuzi, doar sa imi
explici de ce ai facut afirmatia cu plantele.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/05/2013 12:39:15

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@slvmarin - nu inteleg de ce EccoPro 300 sta prost la filtrarea mecanica ?

Eu am 130 si 200-le si sunt foarte multumit, am scos din ele perlonul facut VARZA dupa luni de zile de necuratat si tot mergeau ..
Mie imi place Eheim mai mult dar n-am experienta cu nici unul din celelalte modele.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
silviu.rdk
Member
[Avatar]

IP:

La mine a functionat la inceput numai EccoPro300 in acvariu 100l si impresia asta mi-a lasat-o.
Exista si o eficienta slaba de limpezire a apei dupa eventuale interventii in acvariu, desi curentul de apa era bun.
Nu m-a convins ca mi-ar putea duce in conditii bune acvariul, ca si singurul echipament de filtrare.

[Email]
Taz
Membru de baza

IP:

Eheim-urile clasice sunt printre cele mai bune filtre externe de pe piata . Fiabile , cunsum mic , silentioase si un volum foarte mare pt mediile de filtrare si au circuitul apei simplu fara bypass . Eu am 2215 cu 4l siporax si un burete tras pe sorb si asigura filtrarea biologica pt un acvariu de 400l , fara probleme.
Deci eu zic sa iei 2217 , umple-l cu medii de filtrare biologice de calitate , trage un burete pe sorb sa nu intre mizerie in filtru si foloseste filtrele interne pt filtrare mecanica.
Pana si ADA folosesc eheim clasic la unele acvarii , asta spune multe.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/05/2013 14:08:42

[Email] [Yahoo!]
ktani
Unripe member

IP:

In primul rand tin sa multumesc celor care au dat atentie acestui topic. Cum a presupus si kirucd intentionez sa folosesc pe langa viitorul filtru extern si unul din cele doua interne care sunt deja in bazin. Am mai intalnit ideea lui Taz pe acest forum si mi se pare buna desi citeam undeva ca buretele se colmateaza repede in cazul ciclidelor care fac mizerie mai multa, totusi parca as opta pentru sera din cauza uv-ului incorporat, un uv extern ma gandesc ca mai taie din debitul unui filtru extern. Gandul meu este defapt la un eheim 2075 dar deocamdata nu cred sa fie, poate urmatorul.
Toate cele bune!
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

O parere legata de filtrul extern intr-un bazin neplantat - personal m-as uita foooarte atent la capacitatea canistrei (si aici imi permit sa contrazic afirmatia colegului svlmarin, la un astfel de setup-fara plante- filtrarea biologica si implicit chimica se realizeaza exclusiv in canistra filtrului, asadar...cu cat mai mare canistra cu atat o suprafata de filtrare mai mare respectiv un acvariu echilibrat). Cat despre filtrarea mecanica, daca ai si-un filtru intern, ai rezolvat problema. Asadar, cred ca unul din criteriile foarte importante pentru cazul tau trebuie sa fie capacitatea canistrei

Non scholae, sed vitae discimus

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: