[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme grave cu pestii ; va rog sa ma ajutati;  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
b93dcr
Junior member

IP:

da merge sa pui chi clide cu neoni ??pt ca si mie imi plac discusi
[Email] [Yahoo!]
b93dcr
Junior member

IP:

ciclide am vrut sa spun am fost obasit si daia am scris gresit , dra totusi am un prieten are lucreaza la un magazin de animale si are un perete plin cu diverse speci de pesti si pe toti ii are la 24 grade si nu are nici o problema de cand il stiu si are si scalari si carasi si neoni . dar eu daca ar trebui sa renunt ar fi neoni si carasi pt ca acestia necesita o tenperatura mai scazuta cam 20/ 19 gr dar scalari dc sa scap de ei ca nu inteleg pt ca ei traiesc bine la 24 gr si oricun sunt micuti ,si ce daca nu se dezvolta repede si bine adica frumosi mai bine cresc usor sau fr usor decat sa renunt la ei si carasi cu neoni sunt buni la un loc ,am neoni mai ,carasul e micut nu i poate ingite deci am din tot ce am spus macar putina dreptate ??????/
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ai dreptate deloc.
Am sa fac referire la tine ca poate intelegi: pe tine daca te obliga mama (ca ea avea grija de tine asa cum ai tu de pesti) sa dormi in patutul de bebelusi si ti-ar spune ca daca faci putina cocoasa si ramai mai scund nu are nimic ce ai zice?
Si, inca odata, citeste aici ca se pare ca nu ai citit: volumul acvariului si numarul pestilor.
[Email]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Am sters posturile care contineau atacuri la persoana.
Va rog sa va limitati la sfaturi ontopic.
Sau sa va abtineti.

~~~~~~~~~~~~~~~

Intre timp, am mutat pe acest topic posturile de mai jos.

b93dcr wrote:ce nu inteleg ,eu e ca din cate am auzit acvaristica se bazeaza mai mult pe cresterea plantelor si nu a pestilor toti o luati mai mult ca pe un pretext cresterea pestiluor .si mie imi plac plante frumoase in avariu dar la mine conteaza mai mult frumusetea pestilor si a specilor si a specilor diferite voua nu .inteleg ca acvaristica face parte de tot ce tine un acvariu :nisip ,filtrare, pietrisi ,diverse plante exotice ,dar cea mai inportanta faza aacvaristici mie unu mise pare evident micile vietati pentru ca eu sunt un iubitor de animale .drebt dovada am si un caine rottweiler cred ca asa se scrie cine nu a inteles (rotvailar ) k si un papagal deci iubesc animalele .am spus asta fara sa vreau sa jignesc pe cineva dar voi din cate am inteles mai mult va place sa cresteti plante ,defapt fie care cu hobiul lui si inca ceva stiti in legatura cu pesti mei mai acum cateva zile vam spus ca au grisi si am inceput sa fac tratamentul dupa cum mia-ti spus crescand apa la 30 grade tinp de cinci zile si adninistrarea cu sera costapur 1, 3,5 , 7. zi de fie care data cu cate ticaturi sunt necesare la acvariul meu sisunt in a 5 zi de tratament deja trebuie scazuta apa la tenperaturi normale si nu prea am observat nici o schimbare in bine dc si ce fac va multimesc extrem nici nu ma asteptam sa imi fie atit de folositor situl asta si orcum eu am intrat din gresala in el :-) am intrat pe produsele de sera pentru ca vroiam sa caut ceva si nustiu cum am dat de voi si tare ma bucur pentru ca insfarsit am cu cine sa vb pespre prieteni mei bolnaviori , sper nu pentru mult timp salutari

florin0_2001 wrote:Ai auzit gresit. Acvaristica nu se bazeaza numai pe creterea plantelor. Pestii sunt foarte importanti. De exemplu acvariile cu chiclidae : pesti frumosi si activi, dar plante aproape deloc.
Problema la tine nu ar fi faptul ca ai specii diferite, ci ca speciile acelea diferite sunt incompatibile. Poti tine specii diferite daca sunt compatibile.
Si o problema mare de tot la tine, pe langa incompatibilitatea pestilor, este numarul prea mare de pesti inghesuiti in 40l.
Rugaminte: un pic de grija la scrierea posturilor. Sunt foarte greu de urmarit.

b93dcr wrote:k am sa am mai mare grija la scris ,nici nu imi vine sa cred cat de repede ati raspuns dar varog incercati sa imi raspundeti si la problema cu grisul

florin0_2001 wrote:Toate problemele tale au cauza comuna suprapopularea acvariului.
Vad ca nu tii cont deloc de ce scrie pe aici.

@b93dcr: te rog insistent sa acorzi mai multa atentie felului in care scrii si locului in care scrii pe acest forum! Incalci in mod repetat articolele 2.5 si 2.7 din Regulament. Daca nu iti corectezi atitudinea vei primi avertisment.
Iar dupa 3 avertismente ramai pe tusa o saptamana!

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
b93dcr
Junior member

IP:

pai eu apas postreply si incep sa scriu nu fac bine ??,cum trebuie sa fac casa nu mai gresesc si bine sunt prea multi da acum trebuie sa i vindec si porma vad eu ce fac cu ei nu
[Email] [Yahoo!]
aripel
Member

IP:

b93dcr wrote:pai eu apas postreply si incep sa scriu nu fac bine ??,cum trebuie sa fac casa nu mai gresesc si bine sunt prea multi da acum trebuie sa i vindec si porma vad eu ce fac cu ei nu

poate ca apesi postreply......dar cuvinte si fraze dubioase se pare ca tot inventezi!!

aripel is here
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Scuze in avans administratorilor, nu-mi sta in fire dar......

Omule, tu in ce clasa esti? Sau nu mai esti? In gramatica limbii romane mai sint si "-", ".", ",".

Incredibil, personal nu am mai vazut asa fel de a scrie, nici macar la Sorinel in vremurile lui de inceput.

Acuma serios, ce virsta ai?
[Email] [Yahoo!]
b93dcr
Junior member

IP:

dar voi asa faceti mereu ,criticati scrisul meu . am crezut ca situl asta e pentru ai ajuta pe ceilanti acvaristi de asi creste pesti sau vindeca pe acestia sunt persoane care lesunt recunoscator pentru sfaturile lor dar celorlanti nu pot spune acelasi lucru pacat am crezut ca sunteti oameni seriosi care impart acelasi hobi si nu site pt corectari gramaticale
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt sigur ca mikehorizon nu a vrut "sa-ti scoata ochii" ca nu stii (sau nu vrei) sa scrii corect. Problema este ca posturile tale sunt foarte greu de citit din cauza ca nu pui virgula si punctul unde trebuie.
De exemplu ce sa inteleg eu de aici?
b93dcr wrote:fac tratamentul dupa cum mia-ti spus crescand apa la 30 grade tinp de cinci zile si adninistrarea cu sera costapur 1, 3,5 , 7. zi de fie care data cu cate ticaturi sunt necesare la acvariul meu sisunt in a 5 zi de tratament deja trebuie scazuta apa la tenperaturi normale si nu prea am observat nici o schimbare in bine dc si ce fac

Fa-te inteles ca nimeni nu are de unde sa stie ce te gandesti si expimarea ta e foarte confuza.
Ca sa-ti raspund si la intrebarea din finalul blabla-ului: bineanteles ca trebuie sa-i vindeci pe pesti inainte sa-i dai. Asta este destul de greu pentru ca sunt prea multi si sunt, probabil mai multe boli de care sufera. Identifica boala/bolile corect si foloseste medicamentul care trebuie. Daca sera costapur nu a dat rezultate este pentru ca nu l-ai folosit corect sau ai alta boala in acvariu.
[Email]
kata
Member
[Avatar]

IP:

b93dcr wrote:dar voi asa faceti mereu ,criticati scrisul meu . am crezut ca situl asta e pentru ai ajuta pe ceilanti acvaristi de asi creste pesti sau vindeca pe acestia sunt persoane care lesunt recunoscator pentru sfaturile lor dar celorlanti nu pot spune acelasi lucru pacat am crezut ca sunteti oameni seriosi care impart acelasi hobi si nu site pentru corectari gramaticale

Cu riscul de a primi un avertisment din partea administratorilor ca sunt off topic tin si eu sa-i atrag atentia lui @b93dcr ca nu incearca chiar deloc sa-si corecteze scrisul. Citeste inca o data regulamentul. Aici toata lumea primeste sfaturi dar incearca si tu sa multumesti pentru ele scriind putin mai atent.
Nu este site pentru corectari gramaticale, dar tie iti este asa de greu sa scrii mai bine?

"Sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine!"
[Email] [Yahoo!]
b93dcr
Junior member

IP:

bine ,aveti si voi dreptate .am sa scriu mai corect k . asi vrea sa cumpar si eu un acvariu facut cam de 200 l sau de 160 l cine ma poate ajuta ? poate cineva la care nu-i mai trebuie sau stiu si eu .Orcum pretu sper sa nu fie lafel ca la magazin k, va multumesc
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

b93dcr wrote:bine ,aveti si voi dreptate .am sa scriu mai corect k . asi vrea sa cumpar si eu un acvariu facut cam de 200 l sau de 160 l cine ma poate ajuta ? poate cineva la care nu-i mai trebuie sau stiu si eu .Orcum pretu sper sa nu fie lafel ca la magazin k, va multumesc

Daca te intereseaza un acvariu, posteaza te rog o cerere la sectiunea "Cumparari". Sau poti urmari zilnic sectiunea "Vinzari".
b93dcr
Junior member

IP:

nu stiu unde e sectiunea vanzari
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

b93dcr wrote:nu stiu unde e sectiunea vanzari

VINZARI
b93dcr
Junior member

IP:

multumesc doly
[Email] [Yahoo!]
b93dcr
Junior member

IP:

noroc ,mis-au vindecat pestisori ,mai putin un rechin si un platy mai micut ,pacat ,cred ca totusi am sa scap de ei pt ori ce eventualitate .Nu asi vrea sa-mi inbolnaveasca si pe ceilanti ,daca cineva se ofera sa ii ia si sa ii trateze ar fi super ,pt ca nu ma pricep asa de bine si mie cred ca miar muri ,rechinul e vioi ,nu am probleme cu el dar in scimb platy mascul nu o duce asa bine .sta tot tinpul pe fundul agvariului,dar cand e ora mesei se ridica repede .Cam asta a fost tot ,salutari tuturor
[Email] [Yahoo!]
b93dcr
Junior member

IP:

ma scuzai ,am uitat :rechinul are puncte albe pe el,cred ca e grisi dar totusi nu sau vindecat la tratamentul meu cu sera costapur
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu cred ca ar fi bine sa pui rechinul si platyul intr-un acvariu mai mic si sa-i tratezi cu baktopur direct tratament intensiv, apoi sa-i bagi in acvariu la loc si sa continui tratamentul normal cu baktopur direct pentru toti ceilalti pesti ca sa fi sigur ca i-ai vindecat complet.
Toate astea dupa ce faci schimb partial de apa cam 50%.

Nu uita sa dai pestii dupa ce i-ai vindecat si sa ramai doar in limitele normale (vezi aici limitele normale ) pentru ca se vor imbolnavi la loc daca nu.

P.S. Rechinul de unde a mai aparut? :muhaha:
[Email]
b93dcr
Junior member

IP:

k da eu mai am sa le dau doar mine cu solutie costapur ,ce fac /? dupa ce mut rechinul si platy in alt acvariu si ii tratez cu bactopur si termin tratamentul ,ai zis ca sa ii bag la loc cu cei lalti si sa mai fac incodata tratamentul costapur ,Intrebare,daca ceilanti au facut deja tratamentul si il reiau in preuna cu platy si rechinul le face rau??
[Email] [Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai totusi sa-ti arat ceva.
Daca rechinul tau arata asa, uite aici cam cat creste! (sau aici ).
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: