[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Aqua Clear 30 - pareri  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

in principiu functioneaza cu orice filtru extern, atat cat si cu cele HOB (Hang-On-Back). eu l-am avut initial la aqua clear 30, iar acu e la eheim classic 2213. chiar sunt incluse vreo 2 piese de plastic care-ti permit legatura intre surface skimmer si tuburi de input de diferite grosimi.
am mai zis ceva mai sus, aici in canada o costat cam $ 15-20 CAD, in state cred c-o fi in jur de $10.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

@Mitica.Sa stii ca acea pelicula apare si la acvariile cu instalatie CO2 presurizat si chiar si la cele fara instalatii CO2.Intradevar se pare ca pelicula este favorizata de activitatea sublimelor nostre bombe cu drojdie

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
Mitica
Member

IP:

Mai uait friend, mai uater is clin uithaut bomb
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

te cred, dar sa stii ca am vazut mai multe acvarii, inclusiv al meu, fara bombe si cu prezenta minunatei pelicule pe suprafata apei.Deci nu exclusiv bomba este responsabila.

Din manualul Surface Skimmer:
"There are various sources of surface film, such as:
-Fats/lipides from fish food
-Cooking
-Cigarette Smoke
-Oils from hands and skin
-Decomposing organic matter."

[Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

ozi wrote:

intre timp mi-am luat acea scula, si e BETON!!! ...

Ma intereseaza mult cum functioneaza reglajul cantitatii de apa care intra pe sus fata de apa care intra pe jos.Mai exact ma intereseaza daca reglajul pe inaltime al "skimming cup" afecteaza( modifica) si ajutajul (gaurile) din partea de jos sau nu.Mersi

[Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

am vrut sa-ti fac niste poze, ca sa pricepi mai bine, dar chiar n-am avut timp sa-l scot din acvariu si sa-l demontez. dar daca te uiti in manualul acela .pdf vei vedea ca are un betisor de reglaj, care culiseaza pe un filet. betisorul are la capat un disc orizontal, de diametrul tubului de sustinere. daca il infiletezi pana jos de tot, va suge doar apa prin grilajul de jos, iar cupa se va scufunda si nu va mai functiona. daca il infiletezi mult in sus, nu va mai suge apa de jos, doar de la suprafata.
dar asta stiai si tu.
ca sa-ti raspund la intrebare.
acel "skimming cup" culiseaza fara frecare in sus si'n jos, in interiorul tubului de sustinere, in functie de nivelul apei din acvariu. nu conteaza deloc daca este mai sus sau mai jos, tot aceasi cantitate de apa de pe pelicula va extrage.
cand il scot sa-l mai curat, promit ca fac poze cu toate piesele, si atunci vei intelege mai clar mecanismu. e tare simplu.

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: