[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtre (interne) zgomotoase  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
nicu.laita
Member

IP:

Am 2 filtre Resun (SP-600) care dupa 6 luni de functionare au inceput sa faca zgomot din ce in ce mai mare.
Rotoarele le-am curatat cam la 4-6 saptamani, in functie de cantitatea de mizerie depusa.
Cu ce se poate unge rotorul si axul astfel incat sa mai scada nivelul de zgomot?
Vaselina Eheim care se gaseste la pliculet este buna in acest caz?
[Email]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Incearca sa pui vaselina intre rotor si ax , dar daca tot e zgomotos poate sa fie rotorul fisurat/crapat
gremlin27
Member
[Avatar]

IP:

salut
si eu am avut aceeasi problema,tot cu un filtru resun magi jet 700 parca care facea ca toti aia cu coarne
am tinut bucsile acele de cauciuc de pa capetele axului in apa fierbinte vreo cateva minute apoi a mers mai finut o vreme,dar cu timpu trebuie repetata figura, dar nu tine la nesfarsit intr-un final nici asa nu a mai mers
acum am ajuns la solutia de al ignora noaptea cand dorm

si mai poate fii varianta sa fie rotorul descentrat sau uzat uniform
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nicu.laita wrote:Rotoarele le-am curatat cam la 4-6 saptamani, in functie de cantitatea de mizerie depusa

Asta este gresala care a dus la uzura rotorului. Pare ciudat dar asa este, fiind de proasta calitate axul sau rotorul acestor filtre se uzeaza rapid, mizeria care se acumuleaza are rol de amortizor si incetineste uzarea rotorului. Am ajuns la concluzia asta dupa ce am folosit doua pompe resun, una pentru curenti si una pentru un filtru DIY, cea din filtru s-a uzat mult mai incet fata de cea din acvariu pe care o curatam saptamanal.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: