mihtac wrote:Buna ziua,
Parintii mei au un acvariu mititel (60 litri) - cu 2 pesti: un caras auriu si un sanitar. Carasul are de ...o saptamana cred, un ochi umflat (pics attached).
Apa in acvariu se schimba cu apa de fantana, cred (au put si hidrofor pentru apa curenta din casa, si cu aia o schimba). Analize ale apei nu am, din pacate. Acvariul are incalzitor, si o pompa/filtru tip "HoB", cred ca se numeste..
Mancarea....e ceva bobite uscate, intr-o cutiuta, dar nu as sti sa va spun ce, o sa incerc sa aflu.
Imi puteti da cateva indicatii/sugestii de tratament, va rog? A fost la veterinar, si i s-a raspuns cu "doamna...singurul mod in care am tratat eu pestii a fost in tigaie"
Foarte ciudat raspunsul veterinarului.
Eu cand am vreo problema de sanatate cu pestii si nu o pot rezolva consult mai intai veterinarul din comuna,care intamplator mi-a fost profesor de biologie

,am ramas "legati".
Nici el nu a avut vreodata treaba cu pestii,dar de cate ori l-am intrebat cate ceva a stiut sa imi dea un sfat sau tratament,si nu are asa multa "scoala" ca cei din marile orase.
In primul rand acvariul este cam micut,dar daca raman la 1 caras si atat este in regula.
Posibil sa se fi lovit in ceva,sau sa fie o infectie bacteriana,sau ambele.
Daca nu ai plante pune-i albastru de metil in apa,si schimbi apa apoi la cateva ore sau ziua urmatoare 50 la suta din apa,cu apa curata.
Sau te duci la un petshop si ii cumperi ceva pentru infectii.