[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Caras auriu - ochi umflat  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
mihtac
Junior member

IP:

Buna ziua,

Parintii mei au un acvariu mititel (60 litri) - cu 2 pesti: un caras auriu si un sanitar. Carasul are de ...o saptamana cred, un ochi umflat (pics attached).

Apa in acvariu se schimba cu apa de fantana, cred (au put si hidrofor pentru apa curenta din casa, si cu aia o schimba). Analize ale apei nu am, din pacate. Acvariul are incalzitor, si o pompa/filtru tip "HoB", cred ca se numeste..

Mancarea....e ceva bobite uscate, intr-o cutiuta, dar nu as sti sa va spun ce, o sa incerc sa aflu.

Imi puteti da cateva indicatii/sugestii de tratament, va rog? A fost la veterinar, si i s-a raspuns cu "doamna...singurul mod in care am tratat eu pestii a fost in tigaie"
[Thumb - 031020142866.jpg]

[Thumb - 031020142872.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 03/10/2014 09:28:00

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

mihtac wrote:Buna ziua,

Parintii mei au un acvariu mititel (60 litri) - cu 2 pesti: un caras auriu si un sanitar. Carasul are de ...o saptamana cred, un ochi umflat (pics attached).

Apa in acvariu se schimba cu apa de fantana, cred (au put si hidrofor pentru apa curenta din casa, si cu aia o schimba). Analize ale apei nu am, din pacate. Acvariul are incalzitor, si o pompa/filtru tip "HoB", cred ca se numeste..

Mancarea....e ceva bobite uscate, intr-o cutiuta, dar nu as sti sa va spun ce, o sa incerc sa aflu.

Imi puteti da cateva indicatii/sugestii de tratament, va rog? A fost la veterinar, si i s-a raspuns cu "doamna...singurul mod in care am tratat eu pestii a fost in tigaie"

Foarte ciudat raspunsul veterinarului.
Eu cand am vreo problema de sanatate cu pestii si nu o pot rezolva consult mai intai veterinarul din comuna,care intamplator mi-a fost profesor de biologie ,am ramas "legati".
Nici el nu a avut vreodata treaba cu pestii,dar de cate ori l-am intrebat cate ceva a stiut sa imi dea un sfat sau tratament,si nu are asa multa "scoala" ca cei din marile orase.
In primul rand acvariul este cam micut,dar daca raman la 1 caras si atat este in regula.
Posibil sa se fi lovit in ceva,sau sa fie o infectie bacteriana,sau ambele.
Daca nu ai plante pune-i albastru de metil in apa,si schimbi apa apoi la cateva ore sau ziua urmatoare 50 la suta din apa,cu apa curata.
Sau te duci la un petshop si ii cumperi ceva pentru infectii.
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Vezi sa ii cresti in perioada asta temperatura apei cu 1-3 grade peste cat il tii acum,dar sa faci asta doar pana ii trece,este un peste de apa rece si daca sta saptamani intregi in apa calda peste 26 grade celsius ar putea aparea probleme.
Temperatura normala optima pt carasi este de 23-25 grade celsius.
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca este vorba de pop-eye, ai aici cateva explicatii.
http://thegoldfishtank.com/pop-eye-goldfish/

Later edit: In prima poza se vede cumva si al doilea caras langa hoplo? Pestii sunt prea mari pentru acel acvariu, si fara filtru. Calitatea apei e cu siguranta cauza afectiunii.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/10/2014 12:26:48

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: