[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul meu setup in peste 15 ani.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
393
Junior member

Joined: 15/12/2014 14:45:46
Messages: 16
Location: Oradea
IP:
Offline

image
Buna ziua,
Acesta este primul meu setup in o gramada de ani si incerc sa omit greselile care le faceam mai demult aflandu-ma in necunostiinta de cauza.
Prin urmare descriere:
Diversa 120, JBL E701, Diversa 100W heater, Termometre (2 buc - 1 intern si unu extern tip autocolant). Substrat JBL Basic 5l, Marmura bob de orez B&W 10l, Aqua Safe si JBL Easy Filter start la pornire. Sub acvariu am pus un JBL Aqua Pad (mai mare decat acvariul)
Plante tot ce am gasit pana la aceasta ora - Easy si din pacate doar de background, 2 buturugi achizitionate din magazin - lasate 1 luna la inmuiat (scoase de acolo si lasate 2 saptamani din greseala la uscat pana la pornire), diverse pietre gasite de mine personal si care au trecut testul cu otetul.
Setup-ul meu are de 5 zile implinite de la pornire si vreau sa zic ca incepand cu ziua 4 nu mai am (sau nu mai vad eu) deloc ceata in apa. In afara bineinteles de o usoara depunere pe plante si decor datorate in ceea mai mare parte tulburarii apei cauzate de mine.
Intrebarile mele sunt:
1. Cel mai important daca am gresit cu ceva pana acuma?
2. Aqua pad-ul este cu aproximativ 5cm mai mare pe fiecare parte a acvariului este oare necesar sa il decupez sa intre doar sub acvariu?
3. Dupa ce am terminat tot set-upul de pornit am observat o usoara inclinare a mesei pe care sta (la teste a sustinut 200 de kg fara nici o problema) - prin urmare se vede din lateral ca nu sta apa perfect plana in acvariu. Este necesar sa pun ceva pene sau orice sa ii aplanez inclinarea?
4. In legatura cu plantele - dupa spusele stuff-ului din magazin toate care le detin sunt Very Easy. Este necesar sa ma gandesc la ceva fertilizant si instalatie de CO2? (asta a fost recomandarea unuia dintr-un magazin - care nu pot sa zic ca avea oricum asa ceva in nici unul din acvariile de acolo)
Va multumesc enorm de mult pentru eventualele pareri.
Vlad
[Thumb - 20141215_202024.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 16/12/2014 14:17:06

[Yahoo!]
Raul Opruta
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/08/2014 18:25:12
Messages: 55
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Salut,
Din punctul meu de vedere e ok pentru inceput . O sa fi tras de urechi de cei de pe forum pentru combinatia alb/negru a pietrisului/marmurei. Si eu am in acvariu la fel se pare ca e o placere a celor mai din vest . Astept mai multe plante pe masura ce le achizitionezi .

In rest numai bine si ape limpezi !!

Iubitor de frumos
[WWW] [Yahoo!]
Daniel1402
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 28/08/2014 15:01:41
Messages: 461
Location: Bucuresti, Giurgiului
IP:
Offline

Salutare Vlad si bine ai venit!

Ideea este sa creezi un mediu cat mai natural, important este sa-ti placa tie, chiar si culoarea substratului nu am folosit marmura si nu stiu cat este de potrivita.

Raspunsurile (parerile) mele sunt:

1. Incearca sa nu te grabesti si sa bagi in acvariu tot ce-ti pica in mana, spre ex pietrele gen paiele nu-mi plac, totodata sa te gandesti in perspectiva, te asigur ca vei schimba multe in acvariu, asta daca esti foarte pasionat de acvaristica.
Nu ai spus nimic de lumina, cred ca va trebui sa mai adaugi neoane, deoarece acvariile echipate au prea putina lumina.
2. Este doar o chestie de estetica, se vede mai frumos daca este la nivel / drept cu laturile acvariului.
3. Ar trebui sa te asiguri ca nu se va inclina prea mult si sa puna in pericol fundul acvariului. Problema cu nivelul apei l-am avut si eu, daca nu ma insel din ce-am citit atunci este ca n-ar fi nici un pericol, dar nu bag mana in foc, l-am echilibrat doar pt aspect.
4. Cred ca v-a trebui sa bagi fertilizanti lichizi in masa apei, momentan plantele isi iau nutrienti din aquabasis, dar dupa o perioada va trebui sa fertlizezi. Urmareste evolutia plantelor si daca totul e ok tine-o tot asa.
Depinde ce plante vei baga in acvariu si cat de multe, deci iti va trebui co2, fertilizare, lumina, etc.

Mult succes,
Dan

This message was edited 1 time. Last update was at 16/12/2014 22:56:35

393
Junior member

Joined: 15/12/2014 14:45:46
Messages: 16
Location: Oradea
IP:
Offline

Stimati colegi va multumesc enorm de mult pentru pareri.
Vreau sa spun ca nu ma grabesc absolut de loc. Citesc tot ce inseamna forum-uri de specialitate de peste 1 an. Toate materialele incluzant acvariu, echipamente, substrat si pietris au stat deja vre-o 6 luni inainte sa le instelz (din diferite motive in principiu - renovarea... dar am terminat cu ea asa ca install completed). In legatura cu inclinarea am reusit aseara dupa 2 ore de verificari si masurari si potriviri sa inteleg ca este de la parchet.... ce sa ii fac cladire de sute de ani si sa o ameliorez la 1,2 grade deci insignifiant.
Despre lumina hm... aici exact nu stiu ce neoane am ca nu am verificat, diseara cand voi face primul schimb de apa si voi curata primul mediu de filtrare de la filtru o sa va pot spune mai multe. Deocamdata stiu ca am 2 neoane stock care au venit cu acvariul.
Pana acuma in day 6 (ca verific non-stop daca totul este ok) toate plantele incep sa arate mai bine decat erau original in magazin. Lumina directa nu prea primesc (am lipit autocolant negru pe spatele acvariului) si primesc ceva lumina naturala in timpul zile din lateral dar dupa cum prea bine observa toata lumea zilele astea soarele nu prea se arata. Iar despre artificiala aproximativ 3 ore zilnic seara dupa lasarea intunericului. Ceea ce ma bucura enorm de mult este ca sa limpezit relativ repede (sub 48 de ore) ceata.
O alta intrebare ar fi daca deja pot sa il populez cu 2 melci care sa ajute la curatarea (sper) lemnului.
Inca o data va multumesc si sper sa mai pot pune diseara o noua poza mai reusita dupa ce fac primul schimb partial de apa si repozitionez unele echipamente.
A da si despre marmura alb/negru ... sincer asta mi-a placut cel mai mult dintre toate care le-am vazut si da poate nu este estetica pentru toata lumea dar pe mine ma face fericit .
Plante azi dupa-amiaza am promisiunea de la unul din magazinele din zona ca o sa primesc.

[Yahoo!]
Laurentiu
Junior member
[Avatar]

Joined: 05/02/2014 10:45:03
Messages: 84
IP:
Offline

Cred ca tot tie ti-am scris si in alta rubric
Inafara de substrat care ar fi bine de verificat,esti in parametrii normali,asa e inceputul in acvaristica.
Cu timpul experienta o sa-si spuna cuvantul...ai sa vezi.Chiar daca la momentul asta la care scriu acest post rank-ul meu pe acest forum este de junior,crede-ma ca stiu ce vorbesc.

Daca imi permiti cateva remarci :

- iti recomand sa faci ceva cu acel biofilm de toata frumusetea...poti sa iti cumperi un skimmer care se conecteaza la filtrul extern ( majoritatea avem asa ceva ) sau eu ti-as recomanda ceva independent,gen Eheim Micro Skimmer.

- plantele ce le ai acum in acvariu nu necesita aditie de co2 insa nu le-ar prinde rau macar un pic de easy carbo...ar suplimenta cumva necesarul de co2 pt plante

- ai doua cioate dragute...eu le-as pune in valoare cu roci potrivite care sa le bracheze.Pietrele aruncate in apa ici colo cate una nu dau nimic de effect.Mai citeste,uita-te pe net dupa modele de acvarii nature si dupa ce gasesti un model demn de urmat,incearca sa-l reproduce.Vezi ca la sectiunea jurnele pt acvarii plantate gasesti cateva care sunt foarte bune...au explicatii foarte pe larg si te ajuta mult.

Succes
393
Junior member

Joined: 15/12/2014 14:45:46
Messages: 16
Location: Oradea
IP:
Offline

True. It shall be done!.
Multumesc inca o data.
[Yahoo!]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com