[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu triunghiular  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Liviu_s_007
Unripe member

IP:

Salutare

Am vazut ca a mai fost o discutie pe tema acvariului triunghiular dar vad ca topicul este inchis asa ca intre timp sper ca cineva si-a facut unul triunghiular si imi poate da ceva sfaturi. Vreau sa-mi fac si eu unul din sticla de 6mm (imi face cineva rost de geam si mi-l si taie, deci nu dau bani pe sticla) cu cele 2 laturi de 65 cm si inalt de 50 cm (initial voiam ca inaltimea sa fie de 40 cm dar iesea cam la 84 de l si am zis sa aibe in jur de 100l ca oricum n-o sa ia atata apa). Intrebarea mea este daca la inaltimea asta de 50cm am nevoie de ceva intarituri la colturi sau e de-ajuns doar siliconul?
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu cred ca ai cum sa lipesti bine, trainic, un acvariu triunghiular. La cele rectangulare la 50 cm inaltime sticla trebuie sa fie de minim 8 mm.

Parerea mea: daca vrei musai triunghi, ia unul din asta de firma, gata facut, desi costa multisor.

Sau, fa un acvariu cub, pe care-l vei amplasa in coltul pe care-l ai la dispozitie (banuiesc ca de asta vrei acvariu triunghiular).

Este aici pe forum un jurnal cu un astfel de acvariu, eventual sa-l cauti, sa vezi cam cum ar arata in practica.

Noroc
Liviu_s_007
Unripe member

IP:

In cel mai rau caz il fac de 40 cm inaltime pt ca intr-adevar vreau sa-l pun in coltul camerei (vreau sa-i fac si un corp de mobila) dar nu am f multi bani de dat (sa-l iau de-a gata) si avand in vedere ca ini da cineva geam de 6 mm de care se foloseste la parbrize ma gandeam ca ar fi ok si la 50 cm ca din ce am mai citi pe diverse site-uri care au calculator de volum in functie de grosimea geamului am vazut ca din geam de 6 merge pana la o capacitate de 100l sau chiar 160 l la o inaltime mai mica ai mai lung
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Parerea mea e ca pleci de la premise gresite. Cineva iti da sticla securizata si vrei sa-ti faci acvariu.

Daca n-ai sa-l faci cum trebuie n-o sa te bucuri de el si o sa ajunga la gunoi. Grosimea sticlei se alege in functie de inaltimea acvariului, nu de altceva.

De dragul unui somn linistit eu la 50 cm inaltime am folosit geam de 8.

Sticla securizata nu e indicata pentru un acvariu, toata lumea de aici iti va spune la fel. La o eventuala lovitura (din greseala, cand faci curat in acvariu, copii arunca o jucarie sau mai stiu eu ce) geamul o sa se faca tandari.

Mai degraba strangi bani (sticla nu-i deloc scumpa, in comparatie cu restul cheltuielilor) si-ti faci un acvariu bun, din start.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Liviu, ceea ce vrei tu sa faci (acvariu triunghiular, cu geam securit de 6 mm) este o tampenie.
Ala nu e acvariu, ci e o bomba cu ceas.

Trebuie sa te intrebi, NU daca o sa se sparga... ci CAND?
De obicei, beleaua se intampla noaptea (luna, mareele, mortii ma-sii)... sa nu zici ca nu ti s-a atras atentia!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
stefanp
Moderator

IP:

Koh-i-Noor wrote:
De dragul unui somn linistit eu la 50 cm inaltime am folosit geam de 8.

Si eu paranoia, la 45 inaltime am pus geam de 10 (sa mai zic de intarituri? )

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Din ce stiu eu geamu' parbrizului e curbat, nu vad cum ai putea lipi un acvariu . In plus, geamu' securit ma tem ca nu-l poti taia, se faca patratele.

Legat de lipire ....... nu-i usor sa lipesti astfel de unghiuri, lipitura e slaba, e bine sa folosesti geam mai gros decit se obisnuieste pentru a avea o lipitura solida. E bine sa pui intarituri sus la colturi iar sticla trebuie taiata perfect, orice unghi gresit si orice denivelare a taieturii face imposibil de inchis acvariu'.

Eu zic sa nu-l faci pentru ca nu ai experienta. Am lipit citeva forme din astea ciudate si s-sa lasat de fiecare data cu traume psihice incepind de la calculu' dimensiunilor, continuind cu folosirea carotei diamantate pentru indepartarea unor "defecte" de taiere si terminind cu obtinerea unei lipituri estetice, chestie aproape imposibila in interioru' unghiului de 45 de grade.

Poze: smilie ... Poze cu plante
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai bine cumperi unul gata facut, de firma. Am vazut bazine home made, triunghi cu fata curbata, dar nu din securit. Poti dimensiona geamul dupa care sa il securizezi, dar este o prostie, fiecare lovitura poate dauna, se face cioburi.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
Liviu_s_007
Unripe member

IP:

Imi cer scuze ca nu am dat toate detaliile: geamul nu e securit...e geam normal, neprelucrat...ideea era ca mi-l da cineva care lucreaza la o firma unde se fac parbrize, gata taiat la dimemsiunile date de mine si de-asta ziceam ca oarecum imi usureaza munca. Legat de intarituri ma gandeam sa-i pun un fel de colier ceva si in partea de sus si in partea de jos pentru siguranta. Ce credeti ar fi ok asa?
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Liviu draga...
5 (cinci), cu mine, sase (6) membri ai acestui forum ti-au spus ca ceea ce incerci tu e extrem de riscant si chiar nu-si are rostul. Si nu ti-a spus-o oricine, ci unii dintre taticii constrcutiei DIY de acvarii din tara noastra. Tu insa o continui asa, in absoluta indiferenta fata de sfaturile primite.
Pai, concluzia e clara: fa-l frate, fa-l ! Fa-l cum vrea bicepsu' tau ! Triunghiular, rotund, poate chiar eliptic, cu sticla de 6, de 4, de ce nu chiar de 2 ?
Mult succes in acvaristica triunghiularistica !
Si nu mai cere sfaturi daca nu ai tu chef sa tii cont de ele !

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Liviu_s_007
Unripe member

IP:

Nu, stai linistit ca ideea de baza am prins-o: o sa mai astept sa mai Strang bani si sa apelez la o firma si momentan o sa ma multumesc cu cel mai de "jucarie" de 45l pe care-l am in prezent. In cel mai rau caz acum ca tot se osteneste omu' ala si-mi aduce geamurile stric 30 de lei pe un tub de silicon si le lipesc doar ca sa fac practica si sa vad daca am indemnare si il pun apoi in balcon (cum mai zicea cineva pe aici ca sa nu dorm iepureste) si acolo poate sa crape ca are balconu' scurgere ) si intr-o buna zi o sa am si acvariul meu triunghiular.
Imi cer scuze daca am fost gresit (n-am nici cea mai mica intentie sa-mi inund vecinii si cu atat mai mult sa le renovez apartamentele) inteles si chiar apreciez si va multumesc de sfaturi.
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

http://www.acvamax.ro/product_info.php?manufacturers_id=14&products_id=1516

This message was edited 1 time. Last update was at 29/01/2015 01:44:55

Multe Urari si Incantatii
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Liviu_s_007 wrote:geam de 6 mm de care se foloseste la parbrize

Liviu_s_007 wrote:e geam normal, neprelucrat...ideea era ca mi-l da cineva care lucreaza la o firma unde se fac parbrize

Cam creatoare de confuzie astea doua citate .

Daca tot il faci din geam de 6 mm io zic sa limitezi inaltimea la 30 cm, altfel poti intimplari nefericite.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: