[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Spuma in acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bulaidaniel82@gmail.com
Junior member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Apa limpede o obtii cu o filtrare buna, nu cu solutii.. Eu ti-as recomanda sa nu mai pui solutii "minune" si sa iei in considerare imbunatatirea filtrarii.
Nici macar in apa pentru schimb nu trebuie sa pui solutii, e suficient sa o lasi 24 de ore intr-un recipient deschis.

Daca esti "chinez" poti aduna manual biofilmul, cu servetele (le pui usor pe suprafata apei si le ridici cu grija).

Ok . Incerc varianta asta.
Tin f mult la pesti si mam gandit ca aceste solutii imi vor fi de ajutor.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

bulaidaniel82@gmail.com wrote:Salut! Am o intrebare in legatura cu spuma de la suprafata apei. De vreo trei zile incoace ...

Acvariul este neciclat.
Spuma aia se face din cauza biofilmului bacterian de la suprafata apei.

Fa schimburi regulate de apa (25-30% la fiecare 2 zile) si da putina mancare pestilor... ai un acvariu mic si te-ai grabit sa bagi multi pesti acolo.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
m_mosu
Junior member

IP:

eu n-am pesti de loc, doar plante, l-am startat Duminica, azi a aparut spuma alba langa evacuarea filtrului extern, are 80L ,substrat, ceva plante si pare ca pe suprafata este ceva uleios, de culoare inchisa. Am 3 neoane, unu rosu, unul albastru si unul alb recede cate 18W, lumina in 2 reprize de cate 4 ore. Oare ce sa fie?
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

m_mosu wrote:eu n-am pesti de loc, doar plante, l-am startat Duminica, azi a aparut spuma alba langa evacuarea filtrului extern, are 80L ,substrat, ceva plante si pare ca pe suprafata este ceva uleios, de culoare inchisa. Am 3 neoane, unu rosu, unul albastru si unul alb recede cate 18W, lumina in 2 reprize de cate 4 ore. Oare ce sa fie?

Poate fa-ti topicul propriu si nu polua pe cel al colegului care cere ajutor pentru o problema / situatie diferita de a ta?

[Avatar]

IP:

am patit si eu faza cu spuma la suprafata, si cand ma uit mai bine, ce sa vezi ? pe fundul acvariului era un decor nou: o cutie de heineken

This message was edited 1 time. Last update was at 13/05/2016 12:20:11

Nu-ti bate capul, sunt altii facuti pentru asta.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: